Yunanistan ve ABD anlaştı! Türkiye'nin dibinde 4 milyar dolarlık askeri hamle

Yunanistan ve ABD, Atina'ya 4 milyar dolarlık askeri teçhizat satışı için anlaştığı bildirildi.

Yunanistan ve ABD anlaştı! Türkiye'nin dibinde 4 milyar dolarlık askeri hamle
Yunanistan ve ABD anlaştı! Türkiye'nin dibinde 4 milyar dolarlık askeri hamle
GİRİŞ 08.10.2026 03:09 GÜNCELLEME 08.10.2026 03:09

ABD-Yunanistan Stratejik Diyaloğunun 6. turu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun da katılımıyla gerçekleşti.

YUNANİSTAN VE ABD ANLAŞMA SAĞLADI

Temasların sonunda yapılan ortak açıklamaya göre, Rubio ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, temaslarında küresel meseleleri ele aldı, savunma, ticaret, yatırım ve kültür alanlarında ilişkileri geliştirme konusunda taahhütte bulundu.

YUNANİSTAN'A 4 MİLYAR DOLARLIK ASKERİ TEÇHİZAT SATIŞINA KARAR VERİLDİ

Yunanistan ve ABD, savunma ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirme taahhüdünü teyit ederken, ABD'nin Yurt Dışı Askeri Satışlar (FMS) programı çerçevesinde Yunanistan'a 4 milyar dolarlık askeri teçhizat satışına da karar verildi.

Yunanistan'ın, ABD Ulusal Muhafız Bürosu Devlet Ortaklığı Programı'na (SPP) katılımı nihai karara bağlanırken; Yunanistan'a "Stryker" tipi zırhlı muharebe araçlarının verilmesi de verilen kararlar arasında yer aldı.

İki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkilerin güçlendirilmesi niyeti ortaya konuldu.

Süper zeka, siber güvenlik ve ileri teknoloji alanlarında işbirliği yapılmasına karar veren taraflar, denizcilik alanında işbirliği ve Dikey Gaz Koridoru Projesi'nin önemine değindi.

Taraflar, kültürel mirası koruma ve yasa dışı tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik de anlaşma imzaladı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan son dakika Hürmüz Boğazı açıklaması: Trump'ı çıldırtacak sözler
Merkez bankaları altına hücum etti: Türkiye’den 3 ay sonra dikkat çeken hamle!