Rusya'dan Türkiye-Suriye sınırına radar

Fransız Le Figaro gazetesi, Rusya’nın Suriye’nin Türkiye sınırına yeni radar üssü kurduğunu iddia etti.

Rusya'dan Türkiye-Suriye sınırına radar
Rusya'dan Türkiye-Suriye sınırına radar
GİRİŞ 15.06.2012 02:29 GÜNCELLEME 15.06.2012 04:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransız Le Figaro gazetesi, Rusya’nın Suriye’nin Türkiye sınırına yeni radar üssü kurduğunu iddia etti. Gazeteye konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, radar üssünün Suriye’nin Kesab bölgesinde kurulduğunu öne sürdü.

Rus haber ajanslarına da yansıyan haberde, “Moskova bu radar üssünü ilkbaharda, Suriye - Türk sınırına yakın Kesab bölgesinde kurdu. Söz konusu üs, Beşşar Esed rejimine, bu önemli stratejik bölgede Suriyeli muhalif grupların faaliyetlerini izlemesine, takip etmesine yardımcı olacak” denildi.

Habere göre, Hatay'a yakın bir alanda kurulan üs, Moskova için iki önemli amaca hizmet edecek. Üs bir taraftan özellikle Adana'daki Amerikan üssü dahil, sınırın karşı tarafındaki NATO askeri tesislerinin izlenmesini sağlayacak, diğer taraftan ise Esed rejimi bu üs sayesinde Türk sınır bölgelerinde olup bitenleri izleyebilecek. Haberde, "Bu bölgelerde Özgür Suriye Ordusu bayrağı altında yüzlece Suriyeli muhalif gruplar bulunmakta” ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • fatih 11 yıl önce Şikayet Et
    birde sapla samanı ayırabilsen kartal kartdeşim. malatyadaki kurulan radar müze değil elbet ancak aynı şeyde değil ...malatyadaki radar füze saldırılarını tesbit etmek için eğer bu haber dogru ise türkiye hava sahasındaki hareketliği tesbit etmek için bu haraketlilik pkk vurmak için kalkan haa araçları içinde geçerli
    Cevapla
  • cesur malatyalı 11 yıl önce Şikayet Et
    çok da şaşmamak gerek. malatya ya üs kurarsan rusyada suriye ye kurar.. çıkar meselesi çokda büyütecek bişey yok inşallah karşı karşıya bırakmazlar bizi aslında çok merak ettiğim fakat cevap verecek bir yetkikli bulamadığım bir sorum var neden abd nin israilin derdi bizi geriyor rusyayla derdi olan abd başka derdimiz yokmu elimize tuz almış koşup duruyoruz..
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    neden şaşırıyorsunuz ki. malatyaya müzemi kurtuluyor?. adamlar tabiki karşılığını verecek.
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 11 yıl önce Şikayet Et
    kışkırtmalara bakarmısınız . amerika veya avrupa türkiye savaşsın diye üs için suriyeye yardım bile yaparlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!