Obama'nın Gazze ile ilgili görüştüğü lider

İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıda İsrail'i desteklediğini açıklayan ABD, konu ile ilgili Ortadoğu liderlerinden biriyle daha görüştü.

Obama'nın Gazze ile ilgili görüştüğü lider
Obama'nın Gazze ile ilgili görüştüğü lider
GİRİŞ 15.11.2012 09:28 GÜNCELLEME 15.11.2012 09:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile görüşen Obama, Mısır'ın bölgede önemli bir rol oynadığını ifade etti. İki liderin bölgedeki çatışmaların en kısa sürede durdurulması gerektiği konusunda hemfikir oldukları bildirildi.

İsrail sadece bir gün içerisinde Gazze'ye 50 den fazla hava saldırısı düzenledi. Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el Kassam'ın lideri Ahmed Caberi, İsrail uçağından fırlatılan bir füze ile hayatını kaybetti. Suikastın ardıdnan Gazze'deki pek çok Hamas ve İslami Cihad hedefini de vuran İsrail' in saldırılarında 3ü çocuk en az 10 kişinin öldüğü duyruldu. Olaylara tepki gösteren Mısır ise İsrail'de bulunan büyükelçisini geri çekmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiye vagon olmamalı. lokomotif olarak hareket edebileceği günler için ciddi ciddi çalışmalıdır..aksi halde türkiye yönünü kime dönse kimin ardına takılsa kendiyle çelişen kararlar dayatılmakta ve sessiz kalması sağlanmaktadır..türkiye baş olmayıp ayak olduğu müddetçe bu böyle hep devam edecek,kim gelirse gelsin yönetim ne olursa olsun bu kader değişmeyecek..ayakların baş olduğu bu dengesiz dünyada türk halkı destanında ki ergenekonda yeniden dirilmelidir..mazlumların kanları akmasın,kimsenin burnu kanamasın isteniyorsa türkiye dünya liderliğine oturmalıdır..
    Cevapla
  • vera 11 yıl önce Şikayet Et
    obama farklıymış ?. temeli kan ile kurulan hala kan emen kan emmeye devam edecek olan abd: israil'in yanındayız diye açıklaması umarım obama farklı diyerek vicdanlarını rahatlatanlara bir cevap olmuştur. katilin rengi değişti sadece.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin detayları belli oldu! Mehmet Şimşek açıkladı
Kim Milyoner Olmak İster'de duygu dolu anlar! Aylin Karakuş Kenan İmirzalıoğlu'nu ağlattı