ABD Seçimleri bitti, İsrail saldırmaya başladı

ABD'de seçim süreci henüz bitmişken, İsrail Gazze'yi bombalamaya başladı. Şu ana kadar 15 Filistinli'nin öldürüldüğü saldırılarda, ölenlerinin 4'ünün çocuk olduğu açıklandı. İsrail ise, operasyonun daha yeni başladığını duyurdu.

ABD Seçimleri bitti, İsrail saldırmaya başladı
ABD Seçimleri bitti, İsrail saldırmaya başladı
GİRİŞ 15.11.2012 13:57 GÜNCELLEME 15.11.2012 15:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dün akşam saatlerinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında, Hamas'ın askeri lideri Ahmet el-Caberi hayatını kaybetti.

İsrail, aralarında hükümet binası ve güvenlik güçlerine ait binaların da bulunduğu çeşitli bölgelere 25'ten fazla hava saldırısı düzenledi.

Geniş çaplı bir operasyona başladıklarını açıklayan İsrail, operasyonların Hamas liderlerine yönelik olduğunu duyurdu.

F-16 savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçlarıyla Gazze'ye bomba yağdıran İsrail askerleri, aynı zamandan savaş gemileriyle Gazze kıyılarına yanaşıp denizden şehri topa tuttu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti ise, saldırılara tepki gösterdi. Askeri operasyonların sonuçlarının vahim olacağını açıklayan hükümet, 'işlediği suçların doğuracağı sonuçlardan tamamen işgalci İsrail sorumludur' açıklamasını yaptı.

Saldırılara Hamas'ın silahlı kanadının tepkisi ise sert oldu. Gazze'ye düzenlenen saldırının ardından, Hamas füze saldırısıyla karşılık verdi.

Gazze'deki Filistin direniş grupları, İsrail'in Gazze'ye sınır bölgelerinde bulunan kasaba ve yerleşim birimlerine düzenlediği füze saldırısında 3 İsrailli öldü.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Saraya Kudüs, Gazze'ye sınır olan İsrail hedeflerine füzelerin atıldığını duyurdu.

Ahmed el-Caberi'nin İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Kassam Tugayları bütün birimleri alarma geçti.

İsrail ise, düzenlediği operasyonlara 'Bulut Sütunu' adını verdi.

'Bulut Sütunu' tabiri, Tevrat, İncil ve Zebur'u içeren Kitab-ı Mukaddes'in 'Çıkış' bölümünde geçiyor. Yahudiler, 'Tanrının, Yahudileri bir bulut sütunuyla düşmanlarına karşı koruduğuna' inanıyor.

İsrail Ordusu Sözcüsü Yoav Poli Mordechai da, İsrail ordusunun Gazze'ye kara harekatına hazır olduğunu açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, dünyanın her yerindeki bakanlığa bağlı memurların izinlerini iptal etti ve ülkede olağanüstü hal ilan etti.

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzetttin Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Birşeva kentini vurdu. Tugaylar, Tel Aviv'e 3, Birşeva kentine ise 10 grad tipi füze attı.

Gazze'deki İslami Cihad Örgütü'nün askeri kanadı Kudüs Tugayları ise, İsrail hedeflerine 78 roket ve havan mermisi attı.

İsrail, Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor.

Amerika'daki seçimlerin hemen ardından başlayan İsrail saldırıları, dünya kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

İsrail, 2008'deki ABD Başkanlık Seçimleri'nden hemen sonra Gazze'ye saldırı düzenlemişti.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • nurettin gül 11 yıl önce Şikayet Et
    hasud ve mağrur ile beraber, gelecekte zillete mahkum güruh... bir avuç hasud ve mağrur olan bu millet, zehirlemekten lezzet alan yılan misali saldırıyor..zira bu zamanda ilayı kelimatullah maddeten terakkiye mütevakkıftır.. bizdeki ihtilaf ve insani ve islami değerlerden mahrumiyetimiz nisbetinde maddeten terakki etmememizle beraber sesiz ve fazlada bir şey yapmamamız içimizi sızlatıyor.gazedeki kardeşlerimizin bu noktada çok temkinli ve sabırla beraber ittifaktaki kuvveti bilip, birlik ve beraberlik noktasında akıllı ve bu malum gürüha fırsat vermemeleri lazım....çönkü bu yılan, ihilafı ve zaafı fırsat bilip canavar gibi saldırıyor..bakın bizdeki ergenakon ne ise abd nin içindeki malum gizli vebütün ipleri ellerinde tutan da aynı zihniyettir.yani aynı kaynaktan besleniyorlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..