Türkiye'den Gazze'ye tam destek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar hakkında net konuştu. İsrail'in tavrını 'saldırgan' olarak tanımlayan Davutoğlu, uluslararası toplumun devreye girmesi için çalışacaklarını söyledi. Saldırılara en büyük refleks ise sokakları dolduran Türk halkından geldi.

Türkiye'den Gazze'ye tam destek
Türkiye'den Gazze'ye tam destek
GİRİŞ 15.11.2012 11:22 GÜNCELLEME 15.11.2012 12:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 39. Bakanlar Kurulu Toplantısı için bulunduğu Cibuti'de, İsrail'in saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik dün gerçekleştirdiği operasyonlarla saldırganlığını bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Davutoğlu, ''Biz gerek bugün İİT ile gerekse uluslararası kurumlarda İsrail'in bu saldırıdan dolayı hem kınanması hem de bu saldırgan tutuma karşı gerekli önlemlerin alınması için girişimlerde bulunacağız'' diye konuştu.

Bölgenin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Davutoğlu, bölgenin en temel sorununun Filistin olduğunu kaydederek, "İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim yerleri kurarak sürdürdüğü işgalci politika ile saldırgan tutumunun, bölgede kritik olan durumu daha da kritik hale getirdiğini" belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal başta olmak üzere Mısır ve Gazze ile görüşmeler yaptığını kaydeden Davutoğlu, ''Bundan sonra uluslararası toplumun daha aktif şekilde devreye girmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin, kendi kararları uluslararası toplumun kararlarıymış gibi bir tutum sergilediklerini kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Nihayette dün Gazze'de yaşananlarda mağdurlar Gazze halkıydı ve bölge devletleriydi. Daha önce ve hala sürmekte olan Suriye'deki zulmün mağdurları Suriye halkıydı. Artık BM'nin bu konularda karar alırken hem evrensel değerleri, insan haklarını hem de bu işin mağdurları açısından bölge ülkelerini de devreye sokması gerekir. Biz her şeyden önce BM sisteminde bu değerler ve doğrudan konudan muzdarip olan aktörlerin ağırlıklı olacağı bir karar verme mekanizmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.''

Gazze dostu Türk halkı sokağa döküldü

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı, İstanbul'da protesto edildi. Fatih Cami avlusunda toplanarak İsrail'i protesto eden grubun bir bölümü Edirnekapı Mezarlığı'na yürüdü.

Konya'da ise, sosyal medya aracılığıyla organize olan bir grup, saat 22.00'den itibaren Kültürpark'ta toplanmaya başladı.

Ankara'da da, MazlumDer, İHH ve bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri, akşam saatlerinde İsrail Büyükelçiliği önünde toplandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    tam destek!. batılılar için ortadoğuda değişmez bir kural var. o da müslüman ülkeye zulmeden, bombalayana yardım etmek.....
    Cevapla
  • oguz birinci 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın yetkililerimiz. bende akşama kadar kınıyorum lanetlenmiş israilleri yalnız sadece kınamakla olmuyor, kınamak bizim halkın işi, gücü kullanmak yönetmek sizin işiniz herkez işini yapsın
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    israil. turkiyenin zamanında bu musluman kanı emen canıyı tanımakla nekadar hata yaptığı anlaşılmıştır ,şu an ne yapabilirki savaş uçaklarımızı bile bir düğmeyle devre dışı bırakabiliyor yazılımı onun elinde ekonomimiz desen onların elinde şoyleki israil malı kullanmıyalım bile diyemiyoruz internette bir israil malları diye girdim onume tam piyasadaki tam 59 malın ismi çıktı deterjanından al yiyeceğimize kadar herşey israil malı .ayrıca ülkemizde kurulan ve hala kurulmaya devam eden alişveriş merkezlerı isimlerını yazmaya gerek yok herkes biliyor hep yahudilerın korkarımki oyle zaman gelecekki kendi ülkemizde bugünkü filistin gibi olacağız
    Cevapla
  • baver75 11 yıl önce Şikayet Et
    ne yazar. ne kadar destek versende boş her yeriniz ateş olsa ne yazarki biz öldürülen o mavi marmara vapurunda sizin ne yapabileceğini gördük suriye ucak düşürdü ne yazdıki şimdi gazzeye desetek veriyon diyon bari güldürmeyin yaaa
    Cevapla
  • ammar sedid 11 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter.... ALLAH için,artık yeter.söz möz dinlemez bu siyonistler...syn.başbakan asıl şimdi göster kendini "one munit" şimdi ve sözde değil amel ile görelim...çünkü tüm kurumlar"askeriye" dahil tam kontrölünüzde...eğer bu halkın duygularını anlıyorsanız lütfen bu halkı dinleyin ..halk savaş değil barış istiyor ama siyonist israil devletinin ortadan kaldırılması gerekiyor ki barış gelsin!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de 3 gollü galibiyet! Fenerbahçe pes etmedi
Rusya'nın Belgorod kentine füze saldırısı kamerada