ABD tarafını açıkladı: İsrail'in yanındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner ''Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok'' dedi.

ABD tarafını açıkladı: İsrail'in yanındayız
ABD tarafını açıkladı: İsrail'in yanındayız
GİRİŞ 15.11.2012 00:34 GÜNCELLEME 15.11.2012 12:12
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili olarak, ''Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. İsrail'in kendisini savunma hakkını destekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Toner, yazılı açıklamasında, Gazze'den İsrail'in güneyine yönelik roket atışını güçlü bir şekilde kınadıklarını belirterek, ardından patlak veren şiddette İsrailli ve Filistinli sivillerin ölmesi ve yaralanmasından üzüntü duyduklarını kaydetti.

Toner, şunları bildirdi:

''Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. Bu alçakça eylemi bir an önce durdurması için sorumlularına çağı yapıyoruz. İsrail'in kendisini savunma hakkını destekliyoruz ve İsrail'i, sivil kayıpları önlemek için tüm çabalarına devam etmesi yönünde teşvik ediyoruz.

Hamas, aslında Filistin halkının en iyi çıkarlarını temsil ettiğini iddia ediyor ama Filistinlerin davasına ters etki yaratan şiddete girişmeye devam ediyor. Neredeyse günlük bazda İsrail'e saldırmak, Gazze'deki Filistinlilere yardım etmek ve Filistin halkını kendi kaderini tayin hedefine daha da yaklaştırmak adına hiçbir katkı sağlamıyor.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • tamtam 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın editör. yorum yazmak için dahil olmadım bu saatte siteye. zaten yazdığım yorumları da yayınlamıyorsun o küçük beyninle neler düşünüyorsan. yalnız sizi bir konuda uyarayım dedim. malum akp muhalifi yorumlara karşı bir antipatiniz var. fakat bu haberin yorumlarında, bazı yorumlar akp hakkında duymak istemediğiniz türden. ya okumadan onayladınız ya da o zavallı geri zekanızla bu yazılanları idrak edemediniz. üçüncü bir ihtimal da doğruyu ve hakk'ı görmüş olmanız ki ben ona ihtimal vermiyorum. kolay gelsin zor işiniz var hakikaten: o kadar yorumdan akp yanlılarını seçmek.... bu arada sevgilerimi gönderiyorum her zamanki gibi.....
    Cevapla
  • athen slayer 11 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi. israil saldırıyor sonra hamas misilleme yapıyor . saldıran değil misilleme yapan mı terörist oluyor . bu gözle bakarsak kendini savunan her millet terörist abd ye göre . israilin çıkarına olan her şey bölgede akla ters nedense . onlarda akılsızlık kozunu oynuyor şu an. hak , hukuk , insan hayatı hiçe sayılan neredeyse hiç bir değer kalmadı şu orta doğuda ama inşALLAH abd orta doğudan beter olur .
    Cevapla
  • Muhammet KÖROĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH. ne ara taraf değiştirdiniz siz oysa biz sizi filistin'in kardeşi sanıyorduk !!!
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    suçlu yahudiler değil suç muslumanlarda . yahudiler ne zaman birlik olmadılarki muslumanları katleden onlar musluman halkı birbirine kırdıran yine onlar muslumanlar olarak islamı yaşantıdan uzaklaşırsak bu tıp musibetler devamlı peşimizde olur kuranı iyi okuyup anlamamız lazım bilhassa yoneticilerımız
    Cevapla
  • GÜVEN BİLİCİ 11 yıl önce Şikayet Et
    beklenmeyen bir durum değil. kimin kölesi olduğunu bilmeyen mi var ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!