Kharkiv'de gezilecek yerler: Bağımsızlık Anıtı ve tarihi pazarı

Kharkiv Ukrayna'nın ikinci büyük şehri. Zamanında Sovyet yönetimine girmiş ve tarihi eserlerin çoğuna da bu dönemde sahip olmuş. Kharkiv gezilecek yerleri tarihi mekanlardan oluşuyor bu sebeple. Bağımsızlık Anıtı ve diğer yapıları ise görülmeye değer. Haberimizin detaylarında bu muazzam mimariye ait görüntüleri izleyebilir Kharkiv tarihine ait detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Kharkiv'de gezilecek yerler: Bağımsızlık Anıtı ve tarihi pazarı
Kharkiv'de gezilecek yerler: Bağımsızlık Anıtı ve tarihi pazarı
GİRİŞ 01.04.2020 12:02 GÜNCELLEME 01.04.2020 12:03 KAYNAK HABER7

Kharkiv'in en önemli noktalarından biri olan Bağımsızlık Anıtı Sumska caddesinin hemen yanında yer alıyor. Bu meydanda birbirinden değerli çok eski zamanlara ait tarihi yapılar bulunuyor. Kharkiv gezilecek yerleri listesinde de büyük yer kaplıyorlar. İşte tüm güzellikleri ile Kharkiv Bağımsızlık Anıtı ve tarihi pazarı...

 

 

Diğer güzel şehirlerin gölgesinde kalsa da Kharkiv görülmeye değer bir kent. Gözünüzün aldığı her yerden bir tarihi yapı çıkıyor burada. Sovyet Rusya'nın başkentliğini yapmasından kaynaklanıyor bu özelliği de. Rusya sınırına yakın bir yerde bulunduğu için halk çoğunlukla Rusça konuşuyor. 

 

 

Ukrayna'nın tarihi eserlerle donanımlı Kharkiv şehrinde herkesin hayran kalacağı bir meydan bulunuyor. Bu meydanda ise Ukrayna için özel olan bir anıt var. 'Bağımsızlık Anıtı' bu meydanın simgesi.

Kharkiv Tarih Müzesi ve 1970'lerde yapılan termoetre de simge sayılabilecek yapılar. Anayasa Meydanı Kharkiv'e giden turistlerin dikkatini çeken en önemli yer. Özellikle yaz döneminde ağaçların arasında vakit geçirmek için ideal bir nokta burası.1659 yılında inşa edilen bu dev meydan 4 hektarlık bir alanı kapsıyor. Yerli halkı, yabancı turistleri burayı sıcak günlerde dolduruyor. Aynı zamanda da Sovyet döneminin ruhunu çok iyi yansıtıyor. 

Geniş sokaklar ve zamanda yolculuk yapmanıza neden olacak tarihi kiliseler, taş yapılar bahsedilen  eski 'Sovyet Rusyasına' ayna tutar nitelikte. Sadece eski Rusya değil orta çağdan kalma altın kubbeli kiliselerin sayısı da bir hayli fazla. Kharkiv'de yaşayan halkın büyük kısmı da Ortodokslardan oluşuyor. 

Kharkiv'in 1900'lü Yıllardan Kalma Geleneksel Pazarı

Ukrayna'yı en iyi tanıyabileceğiniz yerlerden biri de pazarlarıdır. Pazarlarında yer alan ürünler de bu ülkenin mutfağına dair engin bilgiler içerir. 1900'lü yılların başında inşa edilen en eski pazarı burasıdır. Ukrayna'nın iklimine uygun olarak her yeri kapalıdır. Bu ülkenin en güzel meyveleri rengarenk tezgahlarda satılıyor. Ayrıca meşhur Ukrayna balı da pazarda yer alan yöresel ürünlerden. Ayrıca yöresel peynirler de en çok satılan ürünleri. Pazar içerisinde yöresel ürünlerle yapılan buraya özgü yemekleri yiyebilirsiniz. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL