Yaylada doyumsuz kar manzarası

Antalya'nın Kaş ilçesinde deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Subaşı Yaylası'nda erimeye başlayan kar sonrası, ortaya doyumsuz manzaralar çıktı. Demre ilçesinde kuruyan 4 metrelik bir palmiye ağacının tepesinde açan sarı çiçekler de şaşırtıcı bir doğa güzelliği oluştu

Yaylada doyumsuz kar manzarası
Yaylada doyumsuz kar manzarası
GİRİŞ 01.04.2020 11:39 GÜNCELLEME 01.04.2020 11:39 KAYNAK DHA

Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'nda oturan İbrahim Ekinci ve Emin Güçlü, bölgedeki Subaşı Yaylası'na yakın, kar olmayan bir noktaya kadar motosikletle gitti. Ardından 3,5 kilometre yürüyerek denizden 2 bin 500 metre yükseklikteki Subaşı Yaylası'na ulaşan ikili, yaylanın karla kaplı halini fotoğrafladı. 

EŞSİZ DOĞA HARİKASI

Yaylaya yürüyerek çıkan arkadaşlardan İbrahim Ekinci, "Hava sıcaklığı 1 dereceydi. Ancak soğuk esen bir rüzgar vardı. Hissedilen sıcaklık eksi 2- 3 dereceydi. Subaşı Yaylası'nın etrafındaki dağlardaki karlar erimeye başlamış. Yaylada bir metre kar vardı. Yaylanın ortasından akan derenin buzu çözülmüş. Dere akmaya başlamış. Ancak yaylanın içinde 1 metre kar var. Karın üst düzeyi hariç buz olduğu için yürümek kolay oldu. Muhteşem bir güzellik var yaylada" dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL