Adeta bulutların üzerinde gibi manzara: Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri turistik en güzel adreslerimizden biri. Burada harika bir manzara sizlere gün doğumu ve gün batımında sunuluyor. Harika fotoğraf çekilme imkanı sunan bir doğal stüdyo görevinde diyebiliriz.

Adeta bulutların üzerinde gibi manzara: Pamukkale Travertenleri
Adeta bulutların üzerinde gibi manzara: Pamukkale Travertenleri
GİRİŞ 26.08.2021 10:49 GÜNCELLEME 26.08.2021 10:49 KAYNAK HABER7

 Pamukkale Travertenleri harika bir görünüme sahip gezi adreslerinden biri. Çevresinde binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelmeyi başarmış tarihi antik kent de bulunuyor. Travertenlerin şifalı kaynaklar olması kentin de çevresine kurulmasını sağlamış. Tamamen doğal oluşum sonucu ortaya çıkan travertenler yerin binlerce kilometre derinliğinden çıkan suların kireçlerinin birleşmesi ile meydana gelmiş.  

 

 

Cilt sorunlarına birebir çözüm getirip, cildi de gençleştirdiği için Roma Dönemi'nde kralların kraliçelerin ve halkın mutlaka faydalandığı bir yermiş. Günümüzde ise herkes bu sulara ayak basıyor ve isterse yüzme fırsatı da buluyor. Ilık bir su olmasının yanı sıra muhteşem manzarası herkesi mest ediyor diyebiliriz. Bu yüzden travertenler her zaman kalabalık. Cilt sorunlarını gidermek isteyen kişiler de istifade ediyor bu sudan. Tamamen doğal kaynak suları. Yerin binlerce kilometre altından çıkıyor.  

 

 

Denizli'de gezilecek yerler 

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ NASIL OLUŞTU? 

Pamukların üzerinde yürüyor gibi hissedebilirsiniz. Bembeyaz travertenler muhteşem bir görüntü oluşturuyor. 400 bin yıl önce meydana gelen bir depremde bu doğal kaynak suları yer yüzüne çıkmayı başarıyor. Ardından akan bu sular zaman geçtikçe burayı bembeyaz bir görünüme kavuşturuyor. Sebebi de suyun oldukça kireçli bir yapıda bulunması. Kireçler birleşerek burada bu muhteşem manzaranın oluşmasına olanak sağlıyor.  

Binlerce yıl geçse de Pamukkale Travertenlerinde sular akmaya devam ediyor. Devam eden akıntılar aşınıma sebep olmuş ve büyük küçük havuzlar meydana gelmiş. Havuzların da suyla dolması sonucu dünyada herkesin büyük ilgisini çekmeyi başarmış burası. Ardından UNESCO'nun da Dünya Mirası Listesi'nde yer almaya başlamış.  

Su durmadan akıyor bu nedenle de çok güzel parlak bir görünümü var. Pislik tutmuyor ve muhteşem rengi ile büyülüyor.  

TRAVERTENLERİN KEŞFEDİLME HİKAYESİ

Bergama kralı Pamukkale'yi görmüş ve buraya hayran kalmış. Şifalı suları da etkili olmuş ve çevreye Hierapolis Antik Kenti'nin kurulmasına olanak sağlamış. Kral antik kenti bu çevreye kurduğu gibi antik havuzu da kullanmış. Şifalı sulardan faydalanarak yer altı sularını her alanda kullanmaya devam etmişler.  

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ'NE GİRİŞ ÜCRETİ  

Travertenlerin bulunduğu bölgede antik kent ve antik havuz da bulunuyor. Bu bölgeyi tamamen gezmek mümkün. Müzekart ile giriş sağlayabilirsiniz. Müzekart sahibi olmayan kişiler için ise 35 TL ödeme alınıyor. Antik havuzda yüzmek için ayrıca ödeme alınıyor.  

GİRİŞ SAATLERİ  

Antik kent haftanın her günü açık. Ziyaret etme saatleri ise yaz ve kış dönemlerinde farklılık gösteriyor. Yaz aylarında (Nisan Ekim arası) 08.00'de açılıyor akşam 21.00' kadar gezmek mümkün oluyor. Kış aylarında ise (Kasım Mart arası) 08.00'de açılan bölge akşam 17.00'de kapanıyor.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL