Ortasında kuş cenneti bulunan Bafa Gölü

Bafa Gölü Ege Bölgesi'ndeki en büyük tatlı su gölü. Harika bir görünüme sahip olan göl içerisinde ise bir adacık bulunuyor. Adacık üzerinde antik çağdan kalma kilise ve kale bulunsa da buraya ulaşmak zor.

GİRİŞ 02.11.2021 11:23 GÜNCELLEME 02.11.2021 11:23 KAYNAK HABER7
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bafa Gölü harika bir gezi adresi. Çok güzel bir görünüme sahip ve burada yer alan bütün detaylar keşfetmeye görmeye değer. Göl kışın gelen kaynak sularıyla beraber tatlı su özelliğini alsa da yazın buharlaşmanın etkisiyle tatlı su özelliğini kaybediyor. İçerisinde yaşam süren kefal, levrek, yılan balığı gibi türler ise buradan tüm dünyaya ihraç ediliyor.  

 

 

Bafa Gölü'nde yetişen yılan balığı en çok Güney Kore'ye gönderiliyor. Güney Kore'de yılan balığı fazla tüketildiği için buradan ithal ediyorlar. Çevrede restoran ve işletmeler bulunuyor. İşletmeler bu balıkları harika bir pişirme teknikleriyle beraber sizlere sunuyor.  

Çökertme Koyu pırıl pırıl suları muhteşem doğasıyla Milas'ta

 

 

Kamp yapmak için de alanlar bulunuyor burada. Gölde tekneyle gezinti yapmak mümkün. Ancak bu göl içerisinde bulunan adacığa gitmek yasak. Adacık üzerinde eski çağlardan kalan kale ve kilise gibi tahrip olmuş tarihi yapılar bulunuyor. Buraların restorasyonu mümkün değil. Çünkü balıkçı kuşları burayı mesken tutmuş. Neredeyse yüzbinlerce kuş bu adacık üzerinde yuvalarını yaparak buraya kurulmuşlar. Hayatlarını devam ettiriyor ve üremelerini de yapıyorlar. Mevsimleri geldiğinde yine sıcak ülkelere göç serüveni başlıyor. Bu yüzden adacığa çıkmak mümkün değil ayrıca yasaklanmış. Kuş cenneti koruma altında tutuluyor ki türleri de böylece hayatlarını da devam ettiriyor.  

Ülkemizdeki diğer kamp alanları

BAFA GÖLÜ NEREDE? 

Bafa Gölü Büyük Menderes Nehri deltasının güneydoğu kesiminde bulunuyor. Menteşe Dağlarının içerisinde bulunuyor.  16 kilometre uzunluğa sahip olan gölün en derin noktası 21 metre olarak ölçülmüş. Kıyı uzunluğu da 50 kilometre. Çamiçi Gölü olarak da biliniyor.  

Bafa Gölü Söke Ovası üzerinde bulunuyor. Burada dağlarda yapılan çalışmalar Cilalı Taş Devri'ndeki yerleşik düzene geçildiğine dair buluntuları gösteriyor.  

Bafa Gölü sizlere akşamları muhteşem bir gün batımı şöleni sunar. Burada balıkçı tekneleriyle güzel bir gezinti yapmak isterseniz mutlaka akşam gün batımını tercih etmelisiniz.  

Milas'ın tarih kitabı: İasos Antik Kenti

BAFA GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR? 

Milas- Söke yolu üzerinde bulunan Bafa beldesinden geçerek buraya ulaşabilirsiniz. Bodrum- Milas yolunu takip eden bir toplu taşımayla da ulaşmak mümkün buraya. Eğer özel aracınız yoksa bu yolu deneyebilirsiniz. Milas otogarından Bafa'ya giden minibüsler bulunuyor. Söke otogarından da giden minibüsler bulabilirsiniz.  

BAFA GÖLÜ ÇEVRESİNDE GEZİLECEK YERLER  

Bafa Gölü kendi başına size çok keyifli vakit geçirtecek harika bir adres. Ancak çevrede de keşfetmeye değer harika tarihi ve doğal güzellikler bulunuyor.  

Herakleia Antik Kenti tarihi gezilecek yerler içerisinde bulunuyor. Kamp alanında eşyalarınızı bırakıp burayı keşfedebilirsiniz. Bafa Gölü çevresindeki adacıkları da gezebilir ve Latmos Dağı kayalıklarında bulunan manastırları da görebilirsiniz.  

YORUMLAR 3
  • Mazotlu UFO 2 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayalim´yillar önce bu göl Türkiyenin en pis berbat gölü idi..Onlarca balikci bu gölden gecimini sagliyordu bizde izmire giderken hep bu göl kenarinda durup domatesli balik yerdik..O balikcilar yok oldu ama $imdi herhalde 15 yildir göle gelen pis sular temizlendi tekrar eski haline kavu$tu..
    Cevapla
  • Gökhan bal 3 yıl önce Şikayet Et
    Latmos körfezi eski adı .
    Cevapla
  • Gökhan bal 3 yıl önce Şikayet Et
    Latmos körfezi eski adı .
    Cevapla