Doğanın içerisinde Kazdağları'nın buz gibi akan şelaleleri

Kazdağları'nda muhteşem güzellikler bulunuyor. Bu doğal güzellikler tabiatın içerisinde gizli ve herkesin uğrak yerleri arasında gösterilen güzide adresler. Yazın serinlemek isteyen herkes Kazdağları'nın muhteşem sularına geliyor.

GİRİŞ 10.08.2021 10:56 GÜNCELLEME 10.08.2021 10:59

Kazdağları’nın muhteşem bir doğası var. Bu doğa içerisinde ise gezilecek görülecek gizli cennetler sizleri bekliyor. Buralarda ailenizle ya da arkadaşlarınızla muhteşem vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda buz gibi şifalı sularını keşfedebilirsiniz. Herkesin yaz aylarında uğrak yeri olan yerler muhteşem bir doğaya sahip.

 

 

Kazdağları’nda gizli, birbirinden güzel şelaleler bulunuyor. Dünyayı Geziyorum ekibinin de gittiği Hasanboğuldu Şelalesi bunlardan biri. Şelaleye herkes genelde ayaklarını sokuyor ve muhteşem manzaraya kadar yürüyor. Şelalenin döküldüğü yerde ise yüzen kişileri görebilirsiniz. Çevresinde de kamp yapılacak güzel yerler var. Şelalenin gürül gürül akan sesiyle güzel bir sabaha uyanmak için kamp yerleri içerisinde tercih edilebilir.

KAZDAĞLARI ŞELALELERİ

Türkiye'deki şelaleler içerisinde en güzel doğaya sahip olanlardan bazıları Kazdağları'nda çıkıyor karşımıza. El değmemiş harika bir doğa bulunuyor burada. Dereler, şelaleler Kazdağları’nda zengin bir keşif yeri sunuyor. Gürül gürül akan ormanların içerisinden akan şelaleler arasında Sutuben Şelalesi yer alıyor. İnsanlar şelalenin döküldüğü yerde yüzüyor. Buz gibi suyun tadını sıcak yaz günlerinde çıkartıyorlar. Zirvelerden aşağı akan su kendi yolunu bulmuş. Kazdağları’nda akan sular içilebiliyor ve tadı da çok güzel. Serinletici etkisi de görmezden gelinmez. Ailece gelinecek harika bir adres.

Doğanın içerisinde ormanlardaki ağaçlardan gökyüzünü görmek imkânsız. Harika bir gölge ve serinlik var. İkinci bir şelale durağı ise Hasanboğuldu oluyor.

Buraya gelen herkes akan şelalenin suyunu takip ederek döküldüğü yere ulaşıyor. İnsanlar yüzüyor ve keyifli vakit geçiriyorlar. Ancak su alışık olmayan kişiler için oldukça soğuk. Ancak ayaklarınızı sokup biraz yürüdüğünüzde suyun soğukluğunu ve dayanılmazlığını da anlıyorsunuz. Ardından metrelerce yüksekten düşen bu yere gelerek doğanın ve su sesinin keyfine varabilirsiniz.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube:esirgenc

Twitter ve İnstagram:@dunyayigeziyor

Facebook:dunyayigeziyorum

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL