Herkesin gözdesi olacak: Ücretsiz kamp alanları için 5 adres

Dört mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Türkiye, en iyi kamp alanlarıyla tamamen doğa ile iç içe sessiz bir ortam sunuyor. Tabiatla baş başa kalabileceğiniz Türkiye'nin izole ve ücretsiz kamp alanlarını sizler için derledik.

Herkesin gözdesi olacak: Ücretsiz kamp alanları için 5 adres
Herkesin gözdesi olacak: Ücretsiz kamp alanları için 5 adres
GİRİŞ 10.06.2021 17:11 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:20 KAYNAK HABER7
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kamp sezonu açıldığında herkesin kamp yapacak alan araması da kaçınılmaz. Sessiz ve şehrin kalabalığından uzak güzel bir kamp rotası belirlemek ise çok kolay. Ülkemiz her köşesi ayrı bir güzellik barındıran bir cennet adeta. Bu yüzden özel araçlarla gidilebilecek uzaklıkta çok güzel kamp alanları bulunuyor. Haberimizde Türkiye'deki en iyi kamp alanlarını derlediğimiz gibi ücretsiz kamp alanlarına dair de bilgiler verdik. Bu alanlar tabiat ile baş başa kalarak kendinizi dinleyeceğiniz yerler. Türkiye'deki en iyi kamp yerleri dışında İstanbul'da kamp nerede yapılır, Ankara'da kamp nerede yapılır detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

 

ÜCRETSİZ KAMP ALANLARI 

1-Kerpe Kartal Kayalıkları

Kocaeli'nde bulunan kayalıklar güzel bir kamp alanı ve ücretsiz. İstanbul'a yakın olması sebebi ile de herkesin kamp için tercih ettiği bir yer. Bölgede ücretli alanlar bulunsa da kayalıklarda kamp yapmak ücretsiz. Karpe Köyü'nden su, yemek gibi ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. 

2-Sülüklü Göl Mudurnu 

Bolu'da bulunan ve son zamanların en popüler kamp alanlarından olan bir yer burası da. Göl çevresinde kamp alanı bir hayli fazla. Bu gölün etrafındaki kamp alanları ücretsiz. Bunun tadını çıkartmak için mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Tam olarak doğa ile iç içe bir yer olduğunu da belirtelim. Yani yemek ve su gibi ihtiyaçlarınızı tam olarak aldığınızdan emin olun. 

3-Aytap Antik Kenti 

Alanya'da bulunan kamp alanı da ücretsiz olarak gidebileceğiniz bir yer. Bu bölgede ücretli kamp alanı da var. Buraya da ulaşmadan önce bütün ihtiyaçlarınızı tamamladığınıza emin olmalısınız. 

4-Su Uçan Şelaleleri 

Kalabalıktan ve gürültüden uzak çok güzel bir kamp alanı da burası. Şelale yakının da market ya da bakkal yok. Bu yüzden bu kamp alanına gelirken de yanınızda bütün malzemelerinizi getirdiğinize emin olmalısınız.

5-Kilimli Göl 

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunuyor bu doğa harikası kamp alanı da. Göl kenarında küçük bir çeşme var. Buradan su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kışın ise yolar kapanıyor. Sonbahar için ise ideal bir rota. Ulaşım için mutlaka özel araç kullanmalısınız. 

 

 

 

Her mevsim kamp yapmayı seven ve bu kamp alanlarını çevresi ile paylaşan kişiler sayesinde duyulan doğal alanların sayısı her geçen gün artıyor. Manzarası, ağaçları ve temiz havası ile herkesi kendine hayran bırakan birbirinden güzel kamp alanlarında doğal yaşamın her tecrübesini deneyimlemek mümkün. 

Bu yıl kamp çadırı satışları yükseldi herkes kamp tatiline yöneldi.Kamp çadırı alırken nelere dikkat etmeli haberimizden detaylı bilgi alabilirsiniz. 

ÜCRETLİ DİĞER KAMP ALANLARI

1-Kabak Koyu Kamp Alanı 

Muhteşem mavi ve yeşil manzarası ile Kabak Koyu kamp yapmak için en ideal yerlerimizdendir. Bütün yorgunluk ve stres burada sıfırlanır. Mavinin huzuru ve doğanın yeşili ile gelen mutluluk ile kamp süresince iyi vakit geçirebilirsiniz. Buradaki kamp alanlarında ortak duş ve tuvaletler bulunmaktadır. Kamp yaşamında ağaç evleri tercih edenler için de ağaçlar arasında bu yapılara rastlamak mümkün.  Diğer kamp alanlarına göre burası ücretli olsa da doğası görmeye değer.

2-Gökova Orman Kamp Alanı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Gökova kampçıların en uğrak yeridir. Doğal yaşamın tadını burada almak mümkün. Gökova Körfezi’nin inci gibi değerli doğası ve manzarası kampçıların burayı tercih etmesinin de sebebidir. Çamların iğne yaprakları ile örtülü olan toprak yola çadır kurmak iyi bir fikir olacaktır. Burada duş ve tuvalet de bulunmaktadır.  

3-İğneada Kamp Alanı

İğneada Longozları yeşilin her tonunu görebileceğiniz doğa harikası bir yerdir. Kırklareli’nde bulunmaktadır. Bu sebeple de İstanbul’dan günübirlik gidilecek tatil yerleri arasında yer almaktadır. Buradaki kamp alanları sessiz sakindir. Ancak insanların çok olduğu kamp yerleri de mevcut. Siz kendi isteğinize göre sakin ya da kalabalık alanlardan yana tercihinizi yapabilirsiniz.

4-Erikli Yaylası Yalova Kamp Alanı 

İstanbul’a yakın kamp alanları içerisinde bulunan Erikli Yaylası en iyi kamp alanlarından biridir. Doğa ile iç içe olmak isteyenlerin de uğrak yeridir. İstanbul’dan yaklaşık olarak 1,5 saat sürmektedir. Şehir Ormanı, Kamp alanı, Çifte Şelale, Dipsiz Göl ve Delmece Yaylası burada yer alan doğal oluşumlardır.  

5-Bafa Gölü Kamp Alanı

Büyük Menderes nehrinin güneydoğu kesiminde bulunan Bafa Gölü Ege Bölgesi'nin en büyük gölüdür. Kıyı uzunluğu 50 kilometre olan gölün çevresi kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Denizden yüksekliği ise 2 metredir. Çok büyük bir göldür ve kamp alanı da büyüktür. Gölün üzerinde ise üç adet ada bulunur. Bu adalarda da eskilerden yapılmış tarihi manastırlar bulunmaktadır. Ayrıca Bafa Gölü içerisinde çeşitli kuş çeşitleri yaşamaktadır. Kuş türlerine ilginiz var ise burayı kamp alanı için tercih edebilirsiniz.  

Kamp yaparken kullanılacak malzemeler de büyük önem arz ediyor. Bu yüzden kamp malzemeleri listesi haberimizi okumanızı tavsiye ediyoruz. 

6-Akyaka Orman Kamp Alanı

Akyaka orman kampında çadır ve karavanlar için uygun kamp alanları bulunmaktadır. Muğla’da bulunan bu kamp alanında yemyeşil ormanların temiz havası masmavi denizin görsel şöleni ile birleşir. Bol bol dinlenerek güzel vakit geçirmek üzere kamp aktivitenizi geçirmek için burayı tercih edebilirsiniz.  

7-Kazdağları Kamp Alanı

Türkiye’de kamp yapmak için tercih edilecek en iyi kamp alanlarında biri de Kazdağları kamp alanlarıdır. Birbirinden güzel manzarası ile doğanın kucağında bir gün geçirerek nefis bir uyku çekebilirsiniz. En iyi dinlendiren kamp alanlarından biridir ve herkes tarafından tercih edilmektedir.  

Bu da ilginizi çekebilir: Türkiye'de Görülmeye Değer Milli Parklar

8-Saroz Körfezi  Kamp Alanı

Edirne Keşan’da yer alan Saroz Körfezi’nde Saroz orman kamp alanında çok keyifli bir kamp macerası yaşayabilirsiniz. Her kamp alanında olduğu gibi burada da yemyeşil doğa kamp yaptığınız süre boyunca size en misafirperver hali ile kucak açacaktır.  

9-Sülüklü Göl Kamp Alanı

Son zamanların en çok tercih edilen kamp alanı olan Sülüklü Göl kamp alanı Bolu Mudurnu’da yer almaktadır. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir kamp alanı olduğu gibi ağaçların size hediyesi olan en temiz havayı da ciğerlerinize rahatlıkla çekebilirsiniz.  

10-Kastro Çamlı Köy Kamp Alanı

Kastro plajı çevresinde bulunan bu kamp alanı da Tekirdağ ilimizde bulunmaktadır. Yine diğer kamp alanlarında olduğu gibi mavi- yeşil uyumunda en güzel manzarayı sizlere sunmaktadır. Kamp alanında sabah uyandığınızda karşılaşacağınız atmosfer ise hayal edemeyeceğiniz kadar güzeldir.  

BONUS

-Esenceli Köyü  Kamp Alanı

Şile’de bulunan Esenceli Köyü kamp alanı yine kamp tutkunlarının uğrak yerlerinden biridir. Farklı ve keşfedilmemiş doğal güzellikleri arayan herkes için Esenceli kamp alanı da güzel bir fırsat sunmaktadır. Çevre illerden son zamanlarda buraya kamp için gelen kişi sayısı yükselmektedir.  

-At Yaylası  Kamp Alanı

Osmanlı zamanında atların yetiştirildiği yer olan At yaylasında ücretsiz kamp yapma imkânı bulunmaktadır. Bu deneyimi yaşamak isteyen herkes Bolu’da yer alan bu kamp alanına gidebilir. Farklı kamp alanlarını keşfetmek iyi bir aktivite olacaktır. Burada yaban hayatı aktiftir yani domuz, kurt, ayı gibi canlılar sizi ziyaret edebilir bu yüzden ateşinizi hiç söndürmemeniz tavsiye edilir.  

İSTANBUL'DA KAMP NEREDE YAPILIR?

İstanbul’da yaşayan ve sadece birkaç saat için kamp alanı arayan okurlarımıza İstanbul’da nerede kamp yapılır sorusunun cevabını da araştırdık. Bu alanlar tam İstanbul içerisinde bulunduğundan sabah gidip akşam dönebileceğiniz uzaklıktadır. Polonezköy kamp alanı, Sahilköy kamp alanı, Kumköy kamp alanı gibi yerler İstanbul’da kamp yapılacak yerler arasında gösterilmektedir.  

ANKARA'DA KAMP NEREDE YAPILIR?

Ankara’da kamp nerede yapılır sorusunu soranlar birbirinden doğal birçok mekân ile karşılaşıyor. Ankara kamp alanı bakımından biraz daha zengin bir ilimiz. Hafta sonu güzel vakit geçirmek için burada ikamet eden okurlarımız bu kamp alanlarını tercih edebilirler.  

Karagöl 

Kızılcahamam Işık Dağı  

Güdül Sorgun Yaylası  

Soğuksu Milli Parkı  

Çamkoru Göleti  

Şahinler Tabiat Parkı  

Beynam Atatürk Ormanı  

Eğriova Yaylası  

Yukarıda belirtilen kamp alanlarından herhangi birini tercih ederek hafta sonu tatilinizi buralardan birinde geçirebilirsiniz. Doğa ile baş başa bir ya da iki gün geçirmek şehrin stresini atmak için iyi bir seçim olacaktır. 

Önerilen içerik: Sonbahar İçin En İyi Kamp Rotaları

 

 

YORUMLAR 8
  • Musty's Hair Desig 2 yıl önce Şikayet Et
    Gökova kampı Muğlanın Bodrum ilçesinde değil. ULA ilçesinde bulunur. Yanlış bilgi vermişsiniz.
    Cevapla
  • RAFTİNG Manzara 2 yıl önce Şikayet Et
    Yozgat ili Çekerek ilçesi baraj kenarında bulunan TURKUYENİN EN BUYUK LAVANTA ADASI yanında BARAJDA binlerce çeşit tutulması serbest balık & barajın suyunun aktığı muhteşem rafting kanolari ile birlikte eğlence. Herşey var herşey belediye imkanları ile ücretsiz yapılmış ve herşey mükemmel araştırın gidin gören CEKEREK BELEDİYESİ resmi uygulamasını PLAY STORE'DAN indirip inceleyebilirsiniz
    Cevapla
  • İbrahim Furkan Ocak 3 yıl önce Şikayet Et
    Kartepe değil kerpe kartal kayalıkları olmalıydı
    Cevapla
  • Fatih Yanar. 3 yıl önce Şikayet Et
    Su uçuran değil, çukurköy şelalesi orası. Şelalenin bulunduğu yer çukurköy, Menemen, İZMİR'dir. Rehberlik yapmak istemeniz güzel, fakat bilgileri yerel ve resmi kaynaklardan yapmanız gerekir. 1:25.000 ölçekli haritaya bakarsanız görürsünüz.
    Cevapla
  • Mustafa KARATAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Datça Gabaklar koyu ücretsiz olduğunu yazmışsınız değil ücretsiz yanaştımyarlar bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle