Söğütcük Kanyonu muhteşem doğa ve kaya tırmanışı sunuyor

Türkiye'deki kanyonlar içerisinde harika bir gezi adresi olan Söğütcük Kanyonu hem görünümü ile büyülüyor hem de doğası ile herkesi kendine çekiyor. Kaya tırmanışı, kamp ve yürüyüş gibi sporların yapılabiliyor.

GİRİŞ 13.09.2021 15:01 GÜNCELLEME 13.09.2021 15:03 KAYNAK HABER7

Türkiye'deki kanyonlar görmeye değer çok güzel manzaralar sunuyor. Bu kanyonlardan biri de Söğütcük Kanyonu. Muhteşem bir doğanın bulunduğu kanyonda kaya tırmanışı yapmak için de uygun yerler bulunuyor. Herkesin büyük ilgisini çeken kanyon İstanbul'a yakın olması sebebiyle gezilecek, görülecek yerler içerisinde en çok ziyaretçiyi kendine çeken güzide adres. Sadece kaya tırmanışı değil daha birçok aktivite kanyonun bulunduğu doğa içerisinde yapılıyor. 

SÖĞÜTCÜK KANYONU

Bilecik ilimizin Gölpazarı ilçesinde bulunan kanyon çok güzel bir gezi adresi. Harika bir doğa bulunmasının yanı sıra yapılacak birçok aktivite de var. Burada dileyen misafirler kamp kurup sabah çok güzel bir doğanın içerisine uyanıyor, dileyen misafirler de bungalov evlerde konaklıyor. Yine tamamen dinlenerek güzel bir sabaha uyanmak böylece mümkün oluyor. 

Çok büyük bir alana hakim olan kanyon büyük sarp kayalıların bulunduğu bir yer. Ağaçlar çok sık ve oksijen de bol. Bu yüzden bu alanda kamp yapmak büyük ölçüde stresten arındırdığı gibi zinde tutuyor. Sabah güzel bir doğanın içerisine uyandığınızda güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Söğütcük Kanyonu'nda yürüyüş yapılacak yerler çok fazla engebeli yerlerden oluşuyor. Sarp kayalıklara ulaştığınızda ise kaya tırmanışını görebilirsiniz. Burada tırmanış dersi almanız ve yine ilk amatör tırmanışınızı gerçekleştirebilmeniz mümkün. 

Türkiye'deki kanyonlardan biri olan Söğütcük Kanyonu herkesin mutlaka görmesi gereken harika bir gezi adresi. Yürüyüş yaparak gideceğiniz kaya tırmanışı yerinde ders alıp güzel bir tırmanış gerçekleştirebilirsiniz. Yürüyüş esnasında doğal su kaynaklarını da görebilirsiniz. Birbirinden farklı yaşam alanlarını da keşfedebileceğiniz harika bir yer  Söğütcük Kanyonu. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL