Tarih kokan sokaklarıyla Beypazarı Çarşısı

Beypazarı'nın tarihi çarşısı geçmişten günümüze yok olmaya yüz tutmuş kültürel unsurları barındırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin gezdiği çarşıda bakır işlemeciliği de yer alıyor.

GİRİŞ 24.11.2021 11:33 GÜNCELLEME 24.11.2021 11:33 KAYNAK HABER7

Beypazarı çarşısı çok güzel tarihi detaylar barındırıyor. Çarşı içinde gezerken adeta yüzyıllar öncesine giderek dönemin kültürel parçalarını keşfedebiliyoruz. Geçmişte çok önemli bir ticaret yolu olan İpekyolu üzerinde bir dinlenme noktasıydı Beypazarı. Tarihi konaklar ve birçok kültürel unsurlar İpekyolu üzerinde giden seyyahların bıraktığı parçalar olmuş. Ticaret merkezi olması zengin bir kültürel değerlere sahip olmasını sağlamış. Günümüzde hala ziyaretçilerin giderek konakları gezdiği, tarihi yerleri ziyaret ettiği, çarşısını gezdiği bir adres. 

BEYPAZARI TARİHİ ÇARŞISI 

Beypazarı tarihi çarşısı sizlere çok güzel bir tarih hazinesi sunuyor. Birbirinden güzel ürünler tamamen bir kültür karışımından oluşuyor. İpekyolu üzerinde tüccarların dinlendiği Beypazarı'nda birbirinden farklı kültürel parçalar görülüyor. Günümüzde de ziyaretçiler hem bu tarihi binaları keşfediyor hem de bu kültürel parçalarsan hediye alıyor. Sevdiklerine hediye olarak alınan ürünler eski Türk kültür ürünlerini kapsıyor. 

Çarşı içerisinde gezerken değişik aromalarla tatlandırılmış tamamen el yapımı ve katkı maddesi barındırmayan lokumlar ve cezeryeler tadabilirsiniz. Kuruyemiş ve baharatlar da çok çeşitli ve birbirinden lezzetli. Baharatlar çok taze olarak bulunuyor. 

Çarşı içinde el emeği kolyeler ve keçi kıllarından üretilen ürünler de yer alıyor. Ankara'nın keçi kılının öncelerde çok önemli olduğu biliniyordu. Bunu değerlendirmek isteyen tüccarlar İpekyolu üzerinde bulunan Beypazarı'ndan hammaddeyi alarak götürüyor ve halı ve kaban gibi ürünlerin üretimi için götürüyorlardı. 

Tarihte çok önemli bir yere sahip olmuş Beypazarı. Ticaretin orta noktasında yer alması da bunda etkili olduğu biliniyor. Günümüzde ise gezilecek yerler içerisinde harika bir gezi adresi olarak  herkesin uğrak yerlerinden biri. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL