THY'den Beyrut seferleri için indirim

Lübnan Turizm Bakanı Velid Nasır, Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı aktarmalı tüm Lübnan seferlerinde fiyatta indirime gideceğini belirtti.

THY'den Beyrut seferleri için indirim
THY'den Beyrut seferleri için indirim
GİRİŞ 24.11.2021 12:02 GÜNCELLEME 24.11.2021 12:02 KAYNAK AA

Lübnan Turizm Bakanı Velid Nasır,  Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı aktarmalı tüm Lübnan seferlerinde fiyatta indirime gideceğini belirtti. Nasır, yayımladığı yazılı açıklamada, THY ile diasporadaki Lübnanlılar ve tüm turistlerin ülkeyi ziyaretini kolaylaştırmasına vesile olacak bir anlaşma yaptıklarını ifade etti. Lübnanlı Bakan, bu anlaşma kapsamında dünyanın farklı noktalarından Lübnan'a İstanbul Havalimanı aktarmalı tüm uçuşlarda indirime gidileceğini belirtti.

Söz konusu anlaşmanın 1 Aralık 2021 - 28 Şubat 2022 tarihlerinde geçerli olacağı bilgisini paylaşan Nasır, THY'nin ayrıca  yeni yıl dolayısıyla aralık-ocak döneminde Lübnan'a sefer sayısını artıracağını aktardı. THY ile yapılan anlaşmanın amacına da değinen Nasır, bunu "diasporadaki vatandaşların Lübnan'a seyahatlerinin teşvik edilmesi ve zor bir süreçten geçen ülke ekonomisine bir nebze de olsa katkı sağlanabilmesi" olarak ifade etti.

Lübnan Turizm Bakanı ayrıca, gerçekleştirdiği bu kampanya dolayısıyla THY'ye teşekkür etti.Turizm Bakanlığının ilk defa  özel bir şirketle anlaşma yaptığı ifade ediliyor.

ÇAVUŞOĞLU'NUN BEYRUT ZİYARETİ SONRASI GELEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15-16 Kasım tarihlerinde resmi temaslarda bulunduğu Beyrut'ta Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Necib Mikati, Meclis Başkanı Nebih Berri, Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ve Turizm Bakanı Velid Nasır ile görüşmüştü. Buhabib ile düzenlediği ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, Lübnan ile her alanda ilişkileri daha da geliştirmek istediklerine dikkati çekerek, "Turizm bakımından Lübnan halkının birinci tercihi Türkiye, Türk halkının da Lübnan'a ilgisi ve sevgisi açıkça ortadadır." demişti.

Turizm Bakanı Nasır da Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ile karşılıklı turizm hacmini artırmak istediklerini belirtmişti. Nasır, Türk turistlerin Lübnan'ı, Lübnanlı turistlerin de Türkiye'yi ziyaret etmelerini teşvik etmek için bir turizm anlaşmasının imzalanması gerektiğini vurgulamıştı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL