Edirne'de hediyelik eşya ne alınır?

Edirne'den alınacak hediyelik eşyalar şehrin kültürel özelliklerini çok güzel yansıtır nitelikte. Tarihi yapılar arasında yer alan çarşı da şehir için tarihi öneme sahip.

GİRİŞ 24.11.2021 10:17 GÜNCELLEME 24.11.2021 10:17 KAYNAK HABER7

Külliye olarak inşa edilen Selimiye Camii arastası çarşı olarak hizmet veriyor. Edirne gezisinde yerli ve yabancı turistlerin hediyelik eşya satın almak için tercih ettiği bu çarşıda kültürel birçok öğe bulunuyor. Sizler için Edirne'den hediyelik eşya ne alınır detaylandırdık. 

EDİRNE'DEN ALINACAK HEDİYELİK EŞYALAR 

Selimiye Cami yanındaki Selimiye Arasta'sı hediyelik eşya satılan yer oluyor. Bütün mağazalar burada yer alıyor. Kültürel bütün ürünler tarihi çarşı içerisinde. 256 metre uzunluğuna sahip ve inşa ettirildiğinde ise camiye gelir olması amaçlanmış. 124 tane dükkan yer alıyor ve 73 kemerin üzerine oturtulmuş. Aradan yüzyıllar geçmiş ama hala ayakta olan çarşı sapasağlam duruyor. Tarihi çarşı içerisindeki satıcılarda en meşhur satılan ürün sabun oluyor. Kültürel ürünlerin yanı sıra yöresel lokumlar da bulunuyor. 

Çarşı içerisinde lokum, kurabiyeler, bileklik, boncuklar ve sabunlar yer alıyor. Turistlerin büyük ilgisini çeken ürünlerin yanı sıra her yerde olmazsa olmaz magnetleri de bulabilirsiniz. Edirne'nin tarihi Arasta Çarşısı hediyelik ürünleri bulabileceğiniz muhteşem bir gezi adresi. 

Çarşıda Edirne'nin yüzü olan tarihi binaların ahşap minyatür versiyonları da bulunuyor. Aynı zamanda birbirinden farklı kokulara sahip olan rengarenk sabunları da dikkat çekiyor. Sabunlar cilt, saç için kullanıldığı gibi aynı zamanda evde dekoratif süs olarak kullanılabiliyor. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL