İstifa dilekçesi nasıl yazılır? İstifa dilekçesi örneği...

İş hayatında yaşanan sıkıntılar ya da karşılaşılan yeni iş imkanları gibi birçok nedenden kaynaklı istifa edilebilir. İstifa etmek için ise kurallara uygun olarak yazılan istifa dilekçesi ilgili birime teslim edilmek zorundadır. Peki istifa dilekçesi nasıl yazılır?

İstifa dilekçesi nasıl yazılır? İstifa dilekçesi örneği...
İstifa dilekçesi nasıl yazılır? İstifa dilekçesi örneği...
GİRİŞ 12.10.2022 16:37 GÜNCELLEME 12.10.2022 16:37

Herhangi bir nedene bağlı olarak istifa etmek isteyen çalışanların istifa nedenlerine göre farklı dilekçe yazmaları gerekir. Yöneticiyle yaşanan sorun, ödeme alınamaması gibi nedenlerin yanında hiçbir nedene bağlı olmadan da istifa dilekçeleri yazılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken ilgili makama kurallarına uygun doğru biçimde dilekçelerin yazılmasıdır. 

İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır? 

Dilekçeye yazmaya başlarken çalışılan kurum ve ardından dilekçenin teslim edileceği birim belirtilir. İstifa etmek isteyen kişinin hangi tarihlerde çalışmaya başladığı yazıldıktan sonra hangi tarihte çalışmayı bırakacağı da eklenir. İstifanın etme nedeni de kısaca yazılır ve böylece istifa dilekçesi hazırlanır. Dilekçe yazma işlemi tamamlandıktan sonra sol üst köşeye tarih, sağ alt köşeye ise isim-soy isim ve imza attıktan sonra dilekçe ilgili birime teslim edilebilir.

İstifa Dilekçesi Örneği

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam