KPSS A Grubu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 sınav sonuç takvimi!

KPSS sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin aramalar sınava katılan adaylar tarafından yükselişe geçti. Ağustos ayının ilk gününde düzenlenen KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve geride bıraktığımız hafta yapılan Alan Bilgisi oturumlarının ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. Memur olabilmek için sınavlarda ter döken üniversite mezunları 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtına odaklandı...

KPSS A Grubu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 sınav sonuç takvimi!
KPSS A Grubu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 sınav sonuç takvimi!
GİRİŞ 12.08.2021 09:10 GÜNCELLEME 12.08.2021 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2021 KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyiş süreci başladı. Aldıkları lisans eğitimini kamu kurumlarında değerlendirmeyi hedefleyen milyonlarca aday KPSS sınavlarına katıldı. Bakanlıklar başta olmak üzere belediyeler ve diğer birçok kurum KPSS puan türüyle kadrolarına alım yapıyor. KPSS sonuçlarının ilan edilmesiyle adayların puanlarına göre başvuru yapabilecekleri ilanlar ve kadrolar neredeyse belli olacak. ÖSYM sınav takviminde KPSS sonuçlarının duyurulacağı tarihi ilan etti. Aday İşlemleri Sistemi üzerinden görüntülenebilecek sonuç ekranında adayların KPSS sınavında yanıtladıkları doğru yanlış cevaplar ve başarı sıralamaları öğrenilecek. Peki 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2021 KPSS A Grubu sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih...

2021 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından ilan edildi. KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilgisi, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.  Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamadan T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sorgulayabilecek.

Sınav Sonuçlarına İtirazlar 10 Gün İçerisinde Yapılacak!

Kamu Personeli Seçme Sınavı, Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 10 gün içerisinde adaylar itirazda bulunabilecek. ÖSYM'ye iletilecek itirazlarda Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılacak. İnceleme masrafları Halkbank Ankara Kurumsal Şubesine yapılacak. 

KPSS Sınavları 15 Ağustos'ta Sona Erecek!

Memurluk sınavı olarak bilinen KPSS sınavları Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavı ile devam edecek. İşte ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimi;

KPSS Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavında yer alan her test kendi içerisinde değerlendirilecek. KPSS sınavında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı eleyecek. Düzenlenen oturumlarda doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak adayların ham puanları bulunacak. Bu ortalama ile birlikte standart sapmalar kullanılarak standart puanlar hesaplanacak. Aşağıdaki formül kullanılarak adayların KPSS puanları hesaplanacak.

Hangi Puan Türleriyle Kurumlar Alım Yapıyor?

Kamu kurumları genellikle lisans mezunlarına yönelik yaptıkları alımlarda KPSSP3 puan türünü kullanıyor. Bu puan türüyle Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Memurluğu, Devlet Demir Yolları, Devlet Su İşleri, Sosyal Hizmetler, Orman Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri( sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş) alım gerçekleştiriyor.

KPSSP2 puan türüyle Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı, Milli İstihbarat Teşkilatı Personeli, Kalkınma Bankası Uzman Yardımcısı, Sermaye Piyasası, SPK Uzman Yardımcısı gibi kadrolara alım gerçekleştiriliyor.

KPSSP1 puan türüyle Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı, BİST Uzman Yardımcısı, İller Bankası Uzman Yardımcısı, Sermaye Piyasası Bilişim Personeli, Merkez Bankası Denetçi Yardımcısı, Merkez Bankası Uzman Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı, Bakanlık bünyesinde açılan Mühendislik kadrolarına alım yapılıyor.

YORUMLAR 1
  • diplomalı işsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir kuruma dişe dokunur bir alım yapılmıyor dönüp dönüp sınav yapmanın ne anlamı var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez