DGS taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu! ÖSYM 2021 DGS tercih kılavuzunu açıkladı!

ÖSYM DGS tercih kılavuzunu yayınladı. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından lisans programlarına geçiş yapmaya hedefleyen adaylar 2021 DGS taban puanlarını araştırmaya başladı. Tercih işlemleri 27 Ağustos-7 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacak. Adaylar üniversite kontenjanları, başarı sıralamaları ve DGS puanlarını dikkate alarak tercih listesi oluşturacak. İşte 2021 DGS tavan ve taban puanları...

DGS taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu! ÖSYM 2021 DGS tercih kılavuzunu açıkladı!
DGS taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu! ÖSYM 2021 DGS tercih kılavuzunu açıkladı!
GİRİŞ 27.08.2021 13:55 GÜNCELLEME 27.08.2021 13:58

DGS taban puanları, tercihlerin başlaması ile üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. ÖSYM 2021 DGS tercih kılavuzunu yayınladı. DGS kontenjanları ve başarı sıralamaları belli oldu. Tercih işlemleri ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların en fazla 30 tercih hakkı bulunurken 4 yıllık lisans bölümlerinin başvuru şartlarını taşıyan adaylar kılavuzda yer alan tablolardan geçiş yapabilecekleri üniversiteleri görüntüleyebilecek. Başvuru şartlarını taşımayanların işlemleri yerleştirme işlemi yapılsa bile geçersiz sayılacak. Tercih dönemi öncesinde sizde yerleşmek istediğiniz üniversitelerin 2021 DGS taban puanlarını, kontenjanlarını ve başarı sıralamalarını görüntüleyebilirsiniz....

2021 DGS Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları!

DGS puanıyla adaylar sadece o yıl açılan kontenjanlara başvuru yapabilir. Örneğin 2020 yılında yapılan Dikey Geçiş Sınavına katılan bir aday 2021 yılında açılan kontenjanlara başvuru yapamaz. ÖSYM 2021 yılında adayların mezun oldukları ön lisans bölümlerine göre tercih edebilecekleri lisans programlarını yayınladı. Tercih etmek istediğiniz üniversite bölümlerinin tavan ve taban puanlarına, kontenjanlarına ve hangi puan türüyle alım yaptıklarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

2021 DGS Taban Puanları ve Kontenjanlar İçin Tıklayınız... 

2021 DGS Tercihleri Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2021 DGS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayınız!

 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi DGS tercihlerinde adaylara 1 hafta süre veriyor. Adaylar açıklanan kılavuzu dikkate alarak en fazla 30 üniversite tercihinde bulunabilir. ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sisteme giriş yapan adaylar DGS tercih listesi oluşturacak. Adaylar tercihlerin sona ereceği güne kadar üniversite sıralamalarında değişiklik yapabilirken istedikleri üniversiteyi ekleyebilir veya çıkartabilir.

Ön Lisans Başarı Puanı Yerleştirmelerde Etkili Olacak!

Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapan her öğrenci için ön lisans başarı puanı hesaplanacak. DGS ön lisans başarı puanı en yükseği 100, en küçüğü 50 olarak değerlendirilerek öğrencilerin sonuçlarına yansıtılacak. ÖBP puanı yüksek olan adaylar sıralamalarda düşük olan adaylara kıyasla öne çıkacak. DGS puanıyla ÖBP puanı birleştirilecek adayların yerleştirme puanı hesaplanacak.

Yerleşemeyen Adaylara Ek Tercih Hakkı Sunulacak!

2021 DGS tercihleri sonucu boş kalan, kayıt yaptırılmayan bölümler için ÖSYM kontenjanları açıklayacak. Duyurulan tarihler arasında adaylar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ek tercihlere başvuracak. Normal tercihlerde herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar ek tercihten faydalanamaz. Ek yerleştirme işleminin başvurusu için adaylardan 25 TL başvuru ücreti alınacak. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri işleme alınmayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu