Üniversitelerden son dakika yüz yüze eğitim ve aşı kararları! Yüzde 40 uzaktan...

Son dakika: YÖK üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını, salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de örgün programlarda uygulanabileceğini açıklamıştı. Üniversitelerde eğitimin nasıl olacağı da şekillenmeye başladı.

Üniversitelerden son dakika yüz yüze eğitim ve aşı kararları! Yüzde 40 uzaktan...
Üniversitelerden son dakika yüz yüze eğitim ve aşı kararları! Yüzde 40 uzaktan...
GİRİŞ 29.08.2021 09:46 GÜNCELLEME 29.08.2021 09:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Örneğin İstanbul Üniversitesi’nde derslerin en az yüzde 20’si, en fazla yüzde 40’ı uzaktan eğitimle verilecek. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa da derslerin en fazla yüzde 40 oranında uzaktan öğretimle verileceğini açıkladı.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre Ankara ve Hacettepe üniversiteleri dersleri karma şekilde yapacağını duyururken Gazi Üniversitesi yüzde 40’a kadar uzaktan eğitim uygulayacağını belirtti. Konya Teknik Üniversitesi’nde ise eğitimler, yüz yüze başlayacak, COVID-19 salgınının seyrine göre örgün programlarda gerek görüldüğü takdirde çevrim içi öğretim uygulamaları yapılabilecek. Üniversite, ayrıca tezsiz yüksek lisans programlarında yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere karma eğitim yapılmasına karar verdi.

DGS taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu! ÖSYM 2021 DGS tercih kılavuzunu açıkladı!DGS taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu! ÖSYM 2021 DGS tercih kılavuzunu açıkladı!

HER ÜNİVERSİTEDE FARKLI

Derslerin verilme şeklinin yanı sıra aşı konusunda üniversiteden üniversiteye farklı kararlar bulunuyor.

Ankara ve Hacettepe üniversiteleri öğrencilerinden ikinci doz aşının üzerinden 15 gün geçmesini ve aşı olmayanlardan 72 saat öncesine ait PCR testi istediğini açıkladı. Ankara Üniversite’sinde fakültelerin yanı sıra Spor tesisleri, yurtlar gibi binalara girişte HES kodu ve Kovid-19 aşı kartları talep edilecek, ayrıca ders süreleri 30 dakikayla sınırlı tutulacak.

Daha önce Kadir Has Üniversitesi de iki doz aşı olmayanların yeni akademik yılda kampüse girmesine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Marmara, İstanbul Teknik, Anadolu, İnönü, Medeniyet, Bursa Uludağ, Gaziantep, Tokat Gaziosmanpaşa, Üsküdar, Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan, Dicle, Sakarya, Ordu, Hitit, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Pamukkale, Fırat üniversiteleri ise zorunluluk getirmezken öğrencilerine ‘aşı olun’ çağrısı yaptı.

YORUMLAR 18
  • Reco 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerin açılması çok riskli bence, aşı da kurtarmaz onları.
    Cevapla
  • ferdi 2 yıl önce Şikayet Et
    her yerde olduğu gibi üniversitelerimizdede küresel deccal ailelerin istediği olacak
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Meb de ders süreleri 40 dk . Üniversitelerde 30 dk imiş. Bi yerde yanlışlık var. Ayrıca üniversitelerde yarı yarıya online eğitim. Meb de tamamen yüz yüze eğitim. Şaştik bu işe
    Cevapla
  • Tacettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bir üniversite mevcudu 30 bin ,ve bir fakültede 5000 öğrenci ayni anda ders görüyor ,sınıflar amfilerde 150 kişi var hadi çık işin icinden
    Cevapla
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim salgın nedeniyle alınan karar ise bu durumda üniversitelerin kararları bilim kurulu görüşünün dikkate alınarak ortak bir karar olmalıdır. Aksi takrirde salgın falan yokmuş diyeceğiz. Millet kafasına göre karar alırsa.
    Cevapla
  • Üniversiteli 2 yıl önce Şikayet Et
    150 kişi bakalım amfide durum ne olacak. Bence biraz erken karar verdiler. Bir atasözümüz var dere geçilirken at değiştirilmez. Toplum bağışıklığı olmadan açmak riskli.
    Cevapla
  • hmmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani eğitim online iken kopya çeken, ders çalışmayan öğrenci okul açıldığı zaman kopya çekmeyecek, ders mi çalışacak? Aynı durum okullardaki sınavlarda da olacak, gözetmenlerde göz yummaya devam edecek. Online iken verilen farklı sorularla düzenlenmiş ödevler, araştırma çalışmaları ayrımı yapmayı kolaylaştırıyordu ve derse çalışmayacak öğrenci bile o çalışmayı yapmaya mecbur kalıyordu.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet o zaman hiç açmayın. Gençler eğitimsiz vatsap tan kopya ile diploma alsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?