YKS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı? 2021 Üniversite yerleştirme sonuçları tarihi ÖSYM...

YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı. 20 Ağustos’ta sona eren tercih işlemlerinin ardından üniversitelere yerleşmek isteyen öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Hayallerindeki bölüm ve şehirlerde eğitim almak isteyen adaylar ÖSYM’den gelecek habere kilitlendi. Sonuçların ilan edilmesiyle boş kalan kontenjanlar belirlenecek ve ek yerleştirmeler başlayacak. Peki 2021 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte üniversite yerleştirme sonuç tarihi…

YKS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı?  2021 Üniversite yerleştirme sonuçları tarihi ÖSYM...
YKS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı? 2021 Üniversite yerleştirme sonuçları tarihi ÖSYM...
GİRİŞ 25.08.2021 09:27 GÜNCELLEME 25.08.2021 09:27

İlk kez üniversite heyecanı yaşayacak milyonlarca öğrenci ve ailesinin  gözü kulağı ÖSYM’den gelecek sonuç açıklamasına odaklandı. 5-20 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapan adaylar için üniversite kayıt tarihleri belli oldu. Eylül ayı içerisinde herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar hem kurumlara giderek hem de elektronik olarak kaydını tamamlayabilecek. Yerleştirme sonuçları Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ilan edilecek. Yerleşemeyen adaylar için boş kalan kontenjanlar Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından açıklanacak. Peki 2021 YKS tercih (yerleştirme) sonuçları açıklandı mı? İşte 2021 YKS tercih sonuç sorgulama ekranı!

2021 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih kılavuzunda paylaşılan bilgilere göre üniversite kayıtlarının alınmasına Eylül ayının ilk haftası başlanacak. ÖSYM henüz üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurmadı. Ancak kayıtların kısa süre içerisinde başlayacak olması nedeniyle tercih sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

YKS Ek Yerleştirme Nasıl Olacak?

Bu yıl pandemi  döneminde eğitim öğretimde yaşanan aksaklıklardan öğrencilerin en az şekilde etkilenmesi için iki ek yerleştirme düzenlenecek. 5-20 Ağustos tarihlerinde yapılan tercihlerin ardından Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelere ÖSYM'ye bildirilecek. İlk tercihlerde TYT'de 150 puan ve üzeri alan öğrenciler ön lisans bölümlerini tercih edebilirken 180 baraj puanını geçen adaylar 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek.

Yükseköğretim Kurulu'nun aldığı karar ile ek yerleştirmeye ilave olarak ikinci bir ek tercih gerçekleştirilecek. İlave ek yerleştirmelerde ise baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT ise 170 olarak uygulanacak.

2021 Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinden sonra herhangi bir yükseköğretim kurumu kazanan adaylar 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıtlarını yapacak. Elektronik kayıtlar ise e 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacak. İşte üniversite kayıtları için gerekli belgeler;

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi 

  • b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır)

  • 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

  • Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

  •  Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı