Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması geldi! Üniversitelerden açıklamalar...

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimin başlangıç tarihi ön lisans ve lisans öğrencileri tarafından merak ediliyor. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına kısa bir zaman kala üniversiteler aldıkları kararları duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası 13 Eylül’de akademik takvimlerinin başlayacağını açıklamıştı. İşte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamanın detayları...

Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması geldi! Üniversitelerden açıklamalar...
Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması geldi! Üniversitelerden açıklamalar...
GİRİŞ 26.08.2021 15:49 GÜNCELLEME 26.08.2021 15:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitimlerinin nasıl olacağına dair açıklama yaptı. YÖK, yüz yüze eğitimle ilgili yaptığı açıklamada salgının gidişatına göre yerel ve bölgesel kararlar alınabileceğini duyurmuştu. Üniversitelerin kayıtları Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Ön lisans ve lisans bölümlerinde güz döneminde online mı yoksa yüz yüze mi eğitim verileceği milyonlarca üniversite öğrencisi tarafından araştırılıyor. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı karar...

 

Devlet üniversitesinde okuyanlara burs verilecek! ATEGV Vakfı geri ödemesiz burs başvurusu nasıl yapılır?Devlet üniversitesinde okuyanlara burs verilecek! ATEGV Vakfı geri ödemesiz burs başvurusu nasıl yapılır?

2021-2022 Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? 

Üniversiteler güz dönemi hazırlıklarına başladı. Özerk yapıda bulunan Yükseköğretim Kurumları kendi eğitim öğretim tarihlerine ve şekillerine Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tavsiyeleri doğrultusunda karar verecekler. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yaptığı son açıklamada bölgesel ve yerel seyrine göre farklı uygulamalar yapılabileceği üzerinde durmuştu. Örgün programlarda yüz yüze eğitime başlanması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirten YÖK, gerektiğinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabileceğini duyurdu. Bu açıklamaların ardından üniversiteler aldıkları kararları açıklamaya başladı.

7 Farklı Üniversiteden Açıklama Geldi!

Üniversitelerin güz döneminde ne zaman ve nasıl açılacağı merak edilirken üniversitelerden açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi Muş Alparslan Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi aldıkları kararları duyurdu. İşte yapılan açıklamalardan öne çıkanlar;

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi derslerinin 4 Ekim'de başlayacağı duyuruldu. Yükseköğretim Kurumları ve Sağlık Bakanlığı kararları doğrultusunda hibrit eğitim (yüz yüze ve online eğitim karması) verileceği belirtildi. Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada bazı derslerin tamamen online bazılarının ise tamamen yüz yüze gerçekleştirileceğini ifade edildi. 

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminde önlisans ve lisans eğitimlerinin yürütülmesine ilişkin alınan senato kararını açıkladı. Alınan kararda üniversitede teorik ve uygulamalı derslerin yüz yüze eğitim öğretim ile yürütülmesine; öğrenci sayısı, fiziki koşullar ve pandeminin seyri dikkate alınarak üniversitenin akademik birimlerinin kararı ile gerektiğinde çevrimiçi platformlarda da yapılabileceği belirtildi.

Dicle Üniversitesi

Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hedefin yüz yüze eğitim olduğunu vurguladı. Belli dönemlerde bazı derslerin çevrim içi verileceğinin altını çizen Karakoç YÖK toplantıları sonrası en geç Eylül ayı olmadan detaylı açıklama yapılacağını ifade etti. İşte Mehmet Karakoç'un yaptığı açıklama;

YORUMLAR 7
  • Türk vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına yapmayın ya, öğrenciler yurtta ölecek, akademisyenlerimiz arasında yaşlı, kronik hasta ve çok büyük tehlikede olanlar var. Akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ülkemizin elit, bilgili kesimi ve geleceğidir. Lütfen böyle olmasın.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim yapmayın etmeyin gözünüzü seviyim,binlerce,on binlerce üniversite öğrencisi yurtlarda,üniversitelerde kovid 19'dan ölecek.
    Cevapla
  • R .s 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki her yer açıkken ölen olmuyor açılsın artık eğitim diye bisey kalmadı
    Cevapla
  • Emrah 2 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen ölür bi toplumu daha fazla eğitimden kısıtlayamazlar en doğru karar bu
    Cevapla
  • hasso 2 yıl önce Şikayet Et
    yüz yüze eğitim iyi hoş ta yurtta kalan bir öğrenci hasta olursa ne olacak.
    Cevapla
  • Trakyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin evde birisi hasta olunca ne yapıyorsunuz aynı süreçler işletilecek fark yok...
    Cevapla
  • E.kutlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi karantinaya alınacak başka ne olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı