Bursluluk sınav giriş yerleri açıklandı mı? MEB 2021 İOKBS sınav giriş belgesi nereden sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı, ihtiyaç sahibi başarılı öğrencileri eğitim hayatlarında desteklemek amacıyla bursluluk sınavı yapacak. Bu yıl pandemi nedeniyle ertelenen İOKBS sınavının 5 Eylül’de yapılması kararı alındı. Sınava katılacak öğrenciler, sınav giriş belgelerinin erişime açılacağı tarihi gündemlerine aldı. Peki bursluluk sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte MEB tarafından açıklanan tarih...

Bursluluk sınav giriş yerleri açıklandı mı? MEB 2021 İOKBS sınav giriş belgesi nereden sorgulanır?
Bursluluk sınav giriş yerleri açıklandı mı? MEB 2021 İOKBS sınav giriş belgesi nereden sorgulanır?
GİRİŞ 27.08.2021 11:18 GÜNCELLEME 27.08.2021 11:18

Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi nedeniyle yapılacak bursluluk sınavının 5 Eylül'e ertelendiğini duyurmuştu. Sınav hazırlıklarını sürdüren ortaokul ve lise öğrencileri sınav giriş belgeleri için bekleyişe geçti. Bursluluk sınavı, konu ve kazanımları geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından öğrencilerle paylaşılmıştı. Öğrencilere İOKBS sınavında 100 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için 120 dakika süre verilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında  sınav salonlarına girişlerde sağlık tedbirleri alınacak. Öğrencilere düzenlenecek sınava girerken geçerli kimlik belgesi ve sınav giriş belgelerini yanında bulundurmaları zorunlu tutulacak. Peki bursluluk sınav giriş yerleri açıklandı mı? İşte 2021  MEB İOKBS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabı...

2021 Bursluluk Sınav Giriş Yerleri Açıklandı Mı?

Bursluluk sınav giriş yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz açıklanmadı. Yayınlanan kılavuzda sınav giriş belgelerinin sınav tarihinden 1 hafta önce açıklanacağı belirtildi. İOKBS sınav giriş belgesinin bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

İOKBS Sınav Giriş Yerleri Nereden Sorgulanır?

Bursluluk sınav giriş yerleri, meb.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleriyle sınava katılacakları okulları öğrenebilecek. Sınav giriş belgesinde sınav kuralları, sınavın yapılacağı okulun açık adresi, salon, sıra numarası gibi bilgiler yer alacak. 

İOKBS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Kaç Dakika Sürecek?

Koronavirüs önlemleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı takvimde değişikliğe giderek 25 Nisan'da yapılması beklenen sınavı ileri bir tarihe ertelemişti. Son yapılan açıklamada İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katılacağı sınavın 5 Eylül'de düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.  Bursluluk sınav 5 Eylül Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve iki saat (120 dakika) sürecek. Sınavda öğrencilerin eğitim aldıkları sınıflara göre ders ve soru sayıları değişkenlik gösterecek. MEB Bakanlığı sınav sonuçlarını 28 Eylül tarihinde adayların erişimine açacak.

2021 yılında Bursluluk Ücreti Ne Kadar Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, bursluluk sınavına katılan ve başarı gösteren öğrencilere eğitim hayatları boyunca maddi destekte bulunacak. Geride bıraktığımız yılda burs ücreti 310 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl bu ücretin zamlanarak ilk 6 ay için 330 TL olması bekleniyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilere her ayın 15'ine kadar burs ödemesi yapılır.

Hangi Durumlarda Bursluluk Sınavı Geçersiz Sayılır?

Öğrencilerin 5 Eylül'de yapılacak sınavda uyması gereken kurallar sınav giriş belgesinde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı kılavuza göre aşağıdaki durumlarda öğrencilerin sınavları iptal edilerek geçersiz sayılıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...