Üniversite kayıtları ne zaman? 2021-2022 Üniversite e-kayıt ve normal kayıt takvimi! Gerekli belgeler...

ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçları bu sabah duyuruldu. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarına yerleşen binlerce aday üniversite kayıt tarihlerini araştırmaya başladı. Kayıt işlemi yapacak adayların önünde iki seçenek bulunuyor. Öğrenci işlerinden ve e-kayıt ile üniversite kayıt işlemleri yapılıyor. Peki 2021-2022 üniversite kayıtları ne zaman? İşte üniversite kayıtları için gerekli belgeler...

Üniversite kayıtları ne zaman? 2021-2022 Üniversite e-kayıt ve normal kayıt takvimi! Gerekli belgeler...
Üniversite kayıtları ne zaman? 2021-2022 Üniversite e-kayıt ve normal kayıt takvimi! Gerekli belgeler...
GİRİŞ 31.08.2021 15:18 GÜNCELLEME 31.08.2021 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hayallerindeki üniversitede eğitim almak için YKS sınavında ter döken ve ardından tercih yapan adaylar için süreç sona erdi. YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. Herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Üniversiteye kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan adaylar geçici kayıt yapacak. Kayıt işlemlerini üniversitelere giderek yapacak adayların yerleştirme belgesi ile öğrenci işlerine başvuruda bulunması gerekiyor. Elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirecek adaylar ise üniversitelerin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapacak. Peki 2021-2022 üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıt tarihleri belli oldu...

2021-2022 Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

Yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihlerinde yapacak. 

Elektronik kayıt işlemleri ise 4-8 Eylül tarihleri arasında gerekli belgelerin tamamlanması ve üniversitelere müracaat edilmesiyle gerçekleştirilecek. 

Belirtilen tarihler arasında kayıt işlemi yapmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Üniversite kazanan ancak liseden mezun olmayan ( tek ders sınavına kalan, bütünleme sınavına kalan)  adaylar belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını tamamlayacak. Bu adaylar mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz edecek.

Üniversite Kayıtları İçin Hangi Belgeler Gerekli?

2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversitelerin kayıt için bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmayacak. İşte üniversite kayıtları için gerekli belgeler;

Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir. Bu nedenle kayıt öncesinde www.turkiye.gov.tr sayfasından veya Askerlik Şubenize başvurarak askerlik durumunuzun kayıt işlemleri için bir engel oluşturup oluşturmadığı bilgisini öğrenmeniz yararlı olacaktır.)

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi 13 Eylül'den itibaren başlayacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamada  "İlgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır." ifadelerini kullandı. Üniversiteler yüz yüze eğitim alacak bölüm ve fakültelerle ilgili açıklamalarını üniversitelerin resmi internet sitelerinden paylaşıyor.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    2022 üniversite kayıtları ne zaman ?#
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi