KYK yurt başvuruları başladı mı? GSB 2021 KYK yurt ve burs başvurusu nereden nasıl yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile üniversite öğrencilerine verilecek yurt ve burs başvuru tarihleri YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla merak konusu oldu. Şehir dışında üniversite okumaya hak kazanan adaylar güz dönemi öncesinde kalacak yerler için yurt araştırması yapıyor. Devlet tarafından öğrencilere sunulan imkanlardan yararlanmak isteyenler 2021 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet 2021 KYK burs ve yurt başvuru yapma ekranı!

KYK yurt başvuruları başladı mı? GSB 2021 KYK yurt ve burs başvurusu nereden nasıl yapılır?
KYK yurt başvuruları başladı mı? GSB 2021 KYK yurt ve burs başvurusu nereden nasıl yapılır?
GİRİŞ 01.09.2021 09:49 GÜNCELLEME 01.09.2021 09:49

KYK yurt ve burs başvuru tarihleri, üniversitede eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Üniversitelerde yüz yüze eğitime Eylül ayında başlanacak olması sebebiyle şehir dışında okuyacak öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere tahsis edilen yurtta kalabilmek için başvuru şartlarını ve tarihleri merak ediyor. Üniversite kayıtları, 6-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül'de alınacak. KYK yurt ve burs başvuruları her yıl olduğu gibi bu yılda e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Üniversite eğitimleri boyunca İhtiyaç sahibi öğrencilere burs ve kredi ile maddi destek sağlanacak. Peki 2021 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte Kredi ve Yurtlar Kurumu başvurularına dair tüm detaylar...

2021 KYK Yurt ve Burs Başvuruları Ne Zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı her yıl başvuru tarihlerini YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından duyuruyor. ÖSYM tarafından yerleştirme  sonuçları bu sabah erken saatlerde açıklandı. Henüz başvuru tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. KYK yurt başvurularının  Eylül ayının ilk günü alınmaya başlanması ön görülüyor. KYK burs başvuruları ise güz dönemi başladıktan sonra alınmaya başlanıyor.

2021 KYK Başvuruları Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınan başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. e-Devlet şifresi bulunmayan üniversiteliler PTT şubelerine giderek şifre edinmeleri gerekmektedir. Şehit çocukları, gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olanlar, yüzde 40 engeli bulunanlar, ortaöğretimlerini yetiştirme yurdunda veya Darüşşafaka lisesinde tamamlayan ile amatör ve milli sporculara öncelikli olarak burs veriliyor. Sizde başvurular başladığında aşağıdaki adres üzerinden direkt olarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

2021 KYK Yurt ve Burs Başvurusu İçin Tıklayınız

2021 KYK Burs Ödemeleri Ne Kadar? 

Başvuruların sona ermesiyle burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilere T.C. kimlik numarasının son hanesine göre 12 ay boyunca burs ödemesi yapılıyor. Geride bıraktığımız yılda ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ve kredi ücreti 650 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl bu oranlara zam yapılması bekleniyor. Yüksek lisans öğrencileri 1300 TL, doktorada ise bu miktar 1950 TL'dir.

2021 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar Oldu? 

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin ödedikleri ücretler kalınan şehirlere ve yurdun özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren 6 farklı yurt vardır. Öğrenciler için bu yurtlarda kahvaltı ve yemek imkanı bulunurken  öğrenciler yurtlara girişlerde belli bir depozito ücreti verir. Öğrencilerden her ay belirli bir miktarda yurt ücreti alınır. İşte öğrencilerden alınan miktarlar;

Yurt Tipi KYK Yurt Ücreti  Depozito Ücreti
1.Tip KYK Yurtları 230 TL 314 TL
2.Tip KYK Yurtları 250 TL 342 TL
3.Tip KYK Yurtları 290 TL 396 TL
4.Tip KYK Yurtları 325 TL 444 TL
5.Tip KYK Yurtları 360 TL 492 TL
6.Tip KYK Yurtları 390 TL 533 TL
Kıbrıs KYK yurtları 500 TL 683 TL

 

2021 KYK Yurt Başvuru Şartları Nelerdir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlarında kalmak isteyen adayların yerine getirmeleri gereken bazı şartlar mevcuttur. İşte KYK yurt başvuru şartları;
 

Burs ve Kredi Alacak Öğrencilerin Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor