Keskin sirke küpüne zarar ne demek? Keskin sirke küpüne zarar anlamı...

Keskin sirke küpüne zarar, halk arasında sıkça kullanılan ancak anlamının çok fazla karıştırıldığı atasözlerinden biridir. Sinirin kişinin kendisinden başka hiçbir şeye zarar vermeyeceğini anlatan atasözü, az lafla karşı tarafa nasihatte bulunarak örnekle de ders çıkarmasını öğütler. İşte keskin sirke küpüne zarar atasözünün eş anlamlısı...

Keskin sirke küpüne zarar ne demek? Keskin sirke küpüne zarar anlamı...
Keskin sirke küpüne zarar ne demek? Keskin sirke küpüne zarar anlamı...
GİRİŞ 21.10.2021 11:38 GÜNCELLEME 21.10.2021 11:38

Atasözleri, bir kültürün dini inancını, yaşam felsefesi, düşünce yapısı ve duygularını kısa ve öz cümlelerle anlatan sözlerdir. Kısa ifadelerle çok şey anlatan ve kötü huya sahip kişileri mizah yoluyla eleştirir. Anonim sözler olan atasözleri, halkın ortak malı olarak kabul edilir. Sözlü edebiyatın en önemli türüdür. 

Atasözleri günümüzde de çok fazla kullanılsa da ne ifade ettikleri ve hangi anlama geldikleri çok fazla karıştırılmaktadır. Bunlardan biri de günlük hayatımızda çok sık kullandığımız 'keskin sirke küpüne zarar' atasözüdür. Çok kızgın ve sinirli insanla için kullanılan atasözünde anlatılmak istenen kişinin kızgınlığının kendinden başka kimseye zarar vermeyecek olması anlamına gelir. 

Atasözleri özellikleri nelerdir? En çok kullanılan atasözleri ve anlamları...Atasözleri özellikleri nelerdir? En çok kullanılan atasözleri ve anlamları...

Keskin Sirke Küpüne Zarar Ne Demek?

Günlük hayatımızda çok sinirli insanlar için kullanılan bu atasözü kısaca 'kişinin sinirli olması başkalarından çok kendinin huzurunu bozduğuna ve hatta sağlığını dahi riske attığı' anlamına gelir.

Keskin Sirke Küpüne Zarar Atasözünün Eş Anlamlısı

  • Öfkeyle kalkan zararla oturur.

  • Azan kurda kızan köpek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler