Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB 2022 İOKBS sınavı başvuru ve sınav takvimi!

Ortaokul ve lise öğrencilerinin her sene katılım gösterdiği bursluluk sınavı tarihleri, yeni yıl ile birlikte merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS sınavında başarı gösterenlere eğitim hayatları boyunca devlet tarafından karşılıksız burs yardımı yapılacak. Peki MEB 2022 bursluluk sınavı ne zaman? İşte başvuru ve sınava dair tüm detaylar...

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB 2022 İOKBS sınavı başvuru ve sınav takvimi!
Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB 2022 İOKBS sınavı başvuru ve sınav takvimi!
GİRİŞ 12.01.2022 09:42 GÜNCELLEME 12.01.2022 09:42

İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanabilmesi için her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bursluluk sınavları düzenleniyor. Başvurular e-Okul üzerinden alınırken, öğrencilerin sınava katılabilmeleri için gerekli başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. Ortaokul 5,6,7,8 ile birlikle lise 9,10 ve 11'nci sınıflar sınavlara müracaat edebilirken maddi durumu olmayan öğrencilere öncelik tanınıyor. Sınav sonuçları dikkate alınarak başarılı olan öğrencilere her ay burs desteği sağlanıyor. 2022 yılına girilmesi ile birlikte başvuruları kaçırmak istemeyen öğrenci ve aileleri bursluluk sınavı ne zaman, başvurular başladı mı? sorusuna cevap arıyor. İşte bursluluk sınavına ilişkin yaşanan son gelişmeler..

2022 Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, henüz 2022 yılı sınav uygulama takvimini yayınladı. Ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10,11'nci sınıfların katılacağı bursluluk sınavı 4 Eylül tarihinde düzenlenecek.

Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları Neler?

Bursluluk sınavına müracaat edebilmek için ortaokul ve lise öğrencilerinin gerekli şartları taşımaları gerekmektedir. MEB'in yayınladığı kılavuza göre başvuru yapabilmek için  T.C. veya Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencisi olmak gerekmektedir. Sınavın yapıldığı sene okul değiştirme cezası alanlar sınava başvuru yapamazlar.  Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2021 yılı için tespit edilen 16 bin 16 bin 80 TL'yi geçememesi gerekir.

Başvurular Nereden Yapılır?

Bursluluk sınavı başvuruları meb.gov.tr adresinden veya e-Okul VBS üzerinden alınmaktadır. Henüz başvuru takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmadı ancak, geçtiğimiz yıl başvurular Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmişti.

İOKBS Sınavı Nasıl Yapılıyor?

Bursluluk sınavında öğrencilere yöneltilen sorular, eğitim alınan sınıfa göre değişkenlik gösteriyor.  Öğrencilere toplam 100 sorudan oluşan 4 seçenekli soru yöneltilirken sınav süresi 120 dakika olarak belirlenmiştir. Ortaokul  5,6,7 ve 8'nci sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler dersinden 25'er soru, lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler dersinden 25 soru sorulur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma