Karne görüşleri 2022: İlkokul ve ortaokul öğrencileri için motive edici görüşler!

Öğretmenler, ara tatil öncesi 2022 başarılı ve başarısız öğrenci karne görüşlerini araştırıyor. Bu görüşler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerce denetlenmekle birlikte, ülkemizde uzun yıllardır uygulanagelen bir metot olarak biliniyor. Karnenin sağ bölümünde yer alan kutucuğa, öğretmenler iki karne döneminde çocuklara ilişkin görüşlerini yazar. Kullanılan ifadelerin motive edici, anlamlı ve öğrenciyi harekete geçirici olması ise son derece önemlidir.

Karne görüşleri 2022: İlkokul ve ortaokul öğrencileri için motive edici görüşler!
Karne görüşleri 2022: İlkokul ve ortaokul öğrencileri için motive edici görüşler!
GİRİŞ 21.01.2022 16:51 GÜNCELLEME 21.01.2022 16:51

Türkiye’deki milyonlarca öğrenci, karnelerini almak için adeta gün sayıyor. Öğretmenler de, dönem boyunca çaba gösterdiği öğrencileri için en uygun karne görüşlerini araştırıyor. Bu görüşler, öğrencinin başarılı veya başarısız olmasına göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, ortalamanın altında kalan ve derslerinde istenilen seviyeye ulaşamayan çocuklar için motive edici sözler kullanılıyor. Başarılı çocuklar için de takdir niteliğinde ifadelerden faydalanılıyor. Ülkemizde eğitim gören 18 milyon öğrenci, ara tatil boyunca okuldaki eksiklerine odaklanıp dinlenme fırsatı bulacak. Öğretmenler de sık sık çocuklarına ara tatili verimli geçirmeleri için tavsiyelerde bulunuyor. Hatta, ilkokul ve okul öncesi statüsündeki öğrencilere kitap setleri veriliyor. Peki, başarılı ve başarısız öğrenci karne görüşleri nasıl olmalı?

Karne Görüşleri Nasıl Olmalı?

Öğretmenler, dönem içerisinde başarılı olan öğrencilerine azami takdiri gösterip; onları daha da motive edecek ifadeler kullanmalıdır. Başarısız olan öğrencilere de, arkadaşlarından geri kalmaması için yine harekete geçirici cümlelerden faydalanılmalıdır. Çocukları kıracak, incitecek veya psikolojik açıdan etkileyecek tüm ifadelerden kaçınılması elzemdir. Bir öğretmenin “şaka” olarak gördüğü bir ifade, öğrenci tarafından yanlış anlaşılabilir. Bu gibi olumsuz anılar yaşamamak için karne görüşlerinizi belirtirken oldukça resmi bir dil kullanın. İşte, 2022 yılı ara tatil karne görüşleri…

Karne görüşleri

2022 Başarılı Öğrenciler İçin Karne Görüşleri

Başarınla gurur duyuyorum. Azminle her gün daha da ileri seviyeye geldin. Ara tatil döneminde çalışmayı bırakma.

Verdiğim ödevleri eksiksiz olarak yerine getirip, sınavda başarılı sonuçlar almasını bildin. Seninle iftihar ediyorum.

Şimdi meyveleri toplama zamanı! Sakın rehavete kapılma… İkinci dönem de bu başarını sürdür.

Sana olan inancımı bir gün olsun boşa tepmedin. Her gün elinden gelenin en iyisini vermek için çabaladın.

Emeklerinin karşılığını tablo gibi olan bu karneyle aldın. Daha da iyisini yapacağını biliyorum. İyi çalışmalar!

Başarılı öğrenciler için karne görüşleri 2022

Necip Fazıl Kısakürek, “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir” der. Karınca gibi çalışmanın karşılığını bu karneyle aldın.

Başarı tesadüf değildir. Çabalarının karşılığını aldın. Seninle gurur duyuyorum evladım. Asla vazgeçme!

Umutsuzluğa kapılacak gibi olursan bu karneye bak. İstediğinde neler yapabileceğini göreceksin.

Her ne olursa olsun, sana olan inancımdan hiç vazgeçmedim. Haklıydın ve kazandın.

Sınavlarda, testlerde, sözlülerde yapabileceğinin en iyisini yaptın. Özenli çalışmanın karşılığını da bu karneyle aldın. İkinci dönemde daha da iyisini başarman ümidiyle. Sağlıcakla kal!

2022 Başarısız Öğrenciler İçin Karne Görüşleri

Ümidini kaybetme. Her zaman daha da iyisini yapabileceğini biliyorum. Moralini bozmadan çalışmaya devam et.

İkinci dönemde daha iyi bir performans sergilemeni bekliyorum!

Ara tatil senin için iyi bir fırsat olacak. Çalışmaktan bir an olsun vazgeçme. Arkadaşlarını yakalayacağına dair inancım tam!

Gelecek dönem inşallah daha iyi olursun evladım.

Çalış, çabala ve umudunu kaybetme! Çalışarak başarılı olacaksın. Sakın ümitsizliğe düşme!

Başarısız öğrenciler için karne görüşleri 2022

Önemli olan iyi notlar almak değil, iyi bir insan olmaktır. Sen, iyi bir insan olduğunu defalarca hissettirdin. Şimdi, başarılı olmak için azimli olma zamanı.

Ara tatili verimli geçirmeni diliyorum. Verdiğim ödevleri tamamlayıp arkadaşlarınla arayı kapatmak için bu fırsatı iyi değerlendir.

Önünde uzun bir gelecek var. O geleceği inşa etmek de bir yere kadar senin elinde. Şimdi çalışma zamanı evladım!

Bu karneye aldanma, sendeki cevheri görebiliyorum. Ara tatilde bol bol ders çalış. İkinci dönemde daha iyi bir karneyle karşılaşacaksın. Yaz tatilinde de dilediğin gibi oynarsın.

Ara tatil döneminde derslerine özverili bir şekilde çalışmanı diliyorum. İkinci dönemde daha başarılı bir öğrenciyle karşılaşacağıma dair güvenim tam!

Karneler Ne Zaman Verilecek?

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul statüsündeki öğrencilere karneleri 21 Ocak Cuma günü verilecek. Bu tarihten sonra ara tatil dönemi başlamış olacak. Peki, ara tatil hangi günleri kapsıyor?

Karneler ne zaman verilecek?

2022 Ara Tatil Kaç Gün?

Ara tatil, 24 Ocak Pazartesi günü başlayacak. 4 Şubat Cuma gününe kadar sömestr tatili devam edecek. Öğrenciler, 7 Şubat Cuma günü tekrardan okul sıralarına geri dönecek. Bu kez, ikinci dönem heyecanı yurt genelinde yaşanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!