Takdir ve Teşekkür belgesi alma şartları MEB tarafından değiştirilmişti! Artık 5 gün devamsızlık…

21 Ocak cuma günü karne heyecanı yaşayacak milyonlarca öğrenci, başarılarını taçlandırabilmek için belgesi alma şartlarını araştırmaya başladı. Dönem sonu ortalaması 70 ve üzeri olanlar Teşekkür belgesi, 85 ve üzeri olanlar ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacak. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılında MEB Ödül yönetmeliğinde değişikliğe giderek belge alma kriterlerine devamsızlığı da eklemişti. İşte 2021-2022 belge alma kriterleri…

Takdir ve Teşekkür belgesi alma şartları MEB tarafından değiştirilmişti! Artık 5 gün devamsızlık…
Takdir ve Teşekkür belgesi alma şartları MEB tarafından değiştirilmişti! Artık 5 gün devamsızlık…
GİRİŞ 20.01.2022 17:40 GÜNCELLEME 21.01.2022 14:01
Bu Habere 318 Yorum Yapılmış

6 Eylül’de başlayan 1. dönem yarın karnelerin alınmasıyla sona erecek. e-Okul VBS’ye not girişlerinin tamamlanmasıyla gözler dönem sonu ortalamasına çevrildi. Öğrencilerin sınavlardan ve sözlülerden elde ettikleri puanlar neticesinde öğrencilerin ortalamaları belli olacak. Takdir ve Teşekkür belgeleri öğrencilerin not ortalamalarına göre verilecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılı, yüz yüze başladığından öğrenciler bu dönem basılı karnelerine kavuşacak. Sınavdan elde ettikleri puanları, hesaplayarak hangi belgeyi alacaklarını araştıran öğrenciler, için Milli Eğitim Bakanlığı kritik bir karara imza atmıştı. Artık öğrencilerin belge alabilmesi için devamsızlık şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor. İşte MEB’in ödül yönetmeliğine göre belge alabilme şartları…

Bu yıl sınıfta kalma olacak mı? MEB'den İlkokul, ortaokul ve liseler için kritik ders geçme kararı...Bu yıl sınıfta kalma olacak mı? MEB'den İlkokul, ortaokul ve liseler için kritik ders geçme kararı...

Devamsızlık Sınırını Aşan Öğrencilere Belge Verilmeyecek!
 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılında resmi gazetede yayınlayarak MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Normal şartlar altında öğrencilerin 10 gün özürsüz devamsızlık sınırı bulunuyor. Özürsüz devamsızlığı 5 günü geçmeyen öğrenciler Takdir ve Teşekkür Belgesi almaya hak kazanacak. Öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılı karnelerini 21 Ocak Cuma günü alacak. Karneler ile birlikte öğrencilerin başarı durumlarını belgeleyen Takdir ve Teşekkür belgeleri de verilecek.

devamsızlık

Takdir ve Teşekkür Belgesi Nasıl Alınır?

Öğrencilerin dönem not ortalaması ne olursa olsun herhangi bir dersten geçer not alamayan öğrenciler belge alamıyorlar. İlkokul, ortaokul ve liselerde Teşekkür belgesi almak için öğrencilerin en az 70.00 not ortalamasını yapmaları gerekmektedir. 70 ve 84.99 arasında başarı ortalamasına sahip öğrenciler o dönem Teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. 85.00 ve üzeri başarıyı yakalayan öğrenciler ise dönemlerini Takdir belgesiyle kapatır.

MEB Takvimi Duyurdu: Yarıyıl Tatili Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre öğrenciler bu yıl 4 tatil dönemi yaşayacak. Birinci dönem ilk ara tatillerini 15-19 Kasım tarihleri arasında yapan öğrenciler, için birinci dönem ders zili son kez 21 Ocak Cuma günü çalacak.  Öğrenciler Sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatilini 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasında yapacak. Tatil hafta sonları da dahil olmak üzere toplam 16 gün boyunca sürecek. İkinci dönem öğrenciler 11-15 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatili yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran'da sona erecek.

birinci dönem sonu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Tatil Mesajı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili öncesinde 5 aydır devam eden yüz yüze eğitimle ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Velilere seslenen Bakan Özer, öğrencilerin karneleri nasıl olursa olsun, ailelere çocukları ödüllendirmeleri tavsiyesinde bulundu. " Çünkü bu 5 aylık süreç içerisinde yüze eğitime devam edebilmek hakikaten kolay bir süreç değil" diyen Bakan Özer "  2 haftalık tatilde öğrencilerimiz sağlık kurallarına riayet ederek vakitlerini en iyi şekilde geçirsinler, kitapları okusunlar, gezsinler, aileleriyle daha fazla vakit geçirsinler" ifadelerini kullandı.

yarıyıl tatili açıklaması

Bu Yıl Sınıfta Kalma Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz sene öğrencilerin pandemiden en az şekilde etkilenmesi için sınıfta kalmayı kaldırmıştı. Öğrenciler başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılında tam zamanlı olarak okullar açık olduğundan sınavlar düzenlendi.

sınıf tekrarı

Bu nedenle bu yıl sınıfta kalma uygulaması devam edecek. MEB yönetmeliğine göre İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda tekrar bulunmuyor. Herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45'den az olan ortaokul öğrencisinin sınıf tekrarı yapmasına Şube Öğretmen Kurulu (ŞÖK) karar veriyor. Liselerde ise yıl sonu ortalaması 50'nin altında bulunan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapıyor.

Uzmanlar Tatil İçin Aileleri Uyardı!

Son dönemlerde Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında ciddi bir yükseliş yaşandı. Öğrenciler okullarda tüm önlemler alınmış bir şekilde yüz yüze eğitime devam etti. Yaklaşık 1.5 yıldır pandemi nedeniyle tam zamanlı eğitim alamayan öğrenciler 6 Eylül itibariyle okullarına kavuştu. Eksik kalan konu ve kazanımlar nedeniyle yoğun bir  tempoyla eğitim faaliyetlerine başlanmasıyla öğrenciler bu dönemde epey yoruldu. Öğrencilerin nefes alacağı tatil dönemlerinde uzmanlar öğrencilerin yeterince dinlenmesi gerektiğinin altını çizdi. İşte uzmanlardan öne çıkan tavsiyeler;

'Öğrencileri Ders Çalışmak İçin Zorlamayın'

1.5 yıllık aranın ardından yüz yüze eğitime geçen öğrenciler yarıyıl tatili ile dinlenme fırsatı yakalayacak. Uzmanlar 2 hafta boyunca sürecek Sömestr tatilinde çocukların ders çalışması için zorlanmaması uyarısında bulunuyor. 2. dönem öncesinde öğrencilerin zihinlerini dinlendirerek yeni döneme başlaması gerekiyor. Tatil döneminde öğrenciler, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirerek sohbet edebilir ve eğitici oyunlar oynayabilirler.

'Telefon Tablet, Bilgisayar ve Televizyon Dörtlüsüne Dikkat'

Özellikle İlkokul ve ortaokul çağındaki çocukların teknoloji bağımlığı pandemi döneminde artış gösterdi. Pandemi döneminde evlerden çıkamayan öğrenciler teknolojik aletler ile zaman geçirmeye alıştı. Uzman isimler ailelerin bu konuda çocukları sınırlandırması gerektiğinin altını çizerek teknoloji bağımlılığına karşı uyardı.

'Tatil Döneminde Çocuklarınızla Vakit Geçirin'

Yarıyıl tatili, ara tatillere kıyasla daha uzun sürdüğü için ailelerin, çocuklarıyla vakit geçirmesi için birçok zamanı bulunuyor. Eğitim uzmanları ve psikologlar, velilerin bu durumu fırsata çevirerek çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmesi tavsiyesinde bulunuyor. Haftanın belirli günü ve saatinde bir araya gelen aileler ve çocukları herhangi bir konu üzerinde sohbet edebilir. Bu durum hem çocukların kişisel gelişimi açısından hem de sorun çözebilme kabiliyetleri açısından büyük önem arz ediyor.

Okullarda 2. Dönem 7 Ocak Pazartesi Günü Başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı 2021-2022 takvimine göre 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatili 21 Ocak cuma günü başlayacak ve 16 gün sürecek. Öğrenciler için 2. dönem 7 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler yaz tatiline kadar Nisan ayında 1 hafta sürecek ara tatile gidecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılı ise 17 Haziran Cuma günü sona erecek ve İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaz tatili süreci başlayacak.

YORUMLAR 318
  • Öğrenci velisi 2 yıl önce Şikayet Et
    E okul puanları yanlış hesaplıyor birçok öğrenci bu yüzden 3yada 5 gibi çok küçük puanlarla takdiri teşekkürü kaçırdı herkes bu haksızlığın üstüne gitmezse bu iş böyle devam eder
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    86 puanla geçip ilk defa takdir alacakken bu saçmalık yüzünden alamadım amacınız nedir
    Cevapla
  • Emel Özel 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma,5 gün devamsızlık mı olur bu pandemi zamanında.Çocukları okuldan soğutmak için her şeyi yapıyorlar, eğitimin çılkını çıkardılar.
    Cevapla
  • Naz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu devamsızlık işi çok saçma ben de şahsen 7. Sınıf öğrencisiyim ve devamsızlık hiç yapmıyorum fakat bazı öğrenciler hasta oluyorlar sonra rapor alıyorlar ve özürsüz devamsızlık yazılıyor sonra da yok beş gün devamsızlık yaptı diye belge alamıyor ya biz zaten hasta olunc keyfimizden mi gelmiyoruz . Ha tamam mademki devamsızlık olmasını istemiyorsunuz biz hastalıktan perişan bir durumda okula gelelim sonra öbürlerine de geçsin Salgın daha da artsın yani bunu istiyorsanız söyleyin. Yani ülkemizin eğitim sistemi çok kötü bir öğrenci olarak bunu diyorum ne kadar aldırış edersiniz bilemem ama eğitim kötü.
    Cevapla
  • Lütfi 2 yıl önce Şikayet Et
    Takdir almaya hak kazanan çocuğumu hayal kırıklığına uğrattınız eğitimi sevdirmek haklarını kısıtlayarak değil teşvik ederek olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?