AÖF sınav sonuçları 2022! Anadolu Üniversitesinden öğrencilerin beklediği açıklama geldi!

Açıköğretim Fakültesi, güz dönemi final sınavları 8-9 Ocak tarihleri arasında yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre sınav sonuçları dönem sonu ortalamasına %70 etki edecek. Öğrencilerin büyük ölçüde dersi geçip geçmeyeceğini belirleyecek dönem sonu sınavları için Anadolu Üniversitesinden beklenen açıklama geldi. Peki AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları anadolu.edu.tr adresinden sorgulanabilecek…

AÖF sınav sonuçları 2022! Anadolu Üniversitesinden öğrencilerin beklediği açıklama geldi!
AÖF sınav sonuçları 2022! Anadolu Üniversitesinden öğrencilerin beklediği açıklama geldi!
GİRİŞ 17.01.2022 10:14 GÜNCELLEME 17.01.2022 12:01

AÖF final sınavı sonuçları, e-Devlet veya öğrenci giriş seçeneği ile birlikte sorgulanabiliyor. Açıktan aldıkları ön lisans ve lisans eğitimiyle üniversite mezunu olmayı hedefleyen adaylar sınav sonuçları için bekleyişe geçmiş durumda. Anadolu Üniversitesi sınav yönetmeliğine göre değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden gerçekleştirilecek. YÖK’ün aldığı karar doğrultusunda haksız rekabetin önüne geçilmesi için geçtiğimiz sene AÖF başarı alt sınırı 35 (otuz beş) olarak belirlenmişti. Bu notun altında kalan öğrenciler FF harf notu ile başarısız sayılacak. Ocak ayının ikinci haftası yapılan sınava katılan adaylar AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? sorusuna yanıt ararken, beklenen o kritik açıklama geldi. İşte Anadolu Üniversitesinin yaptığı sınav sonucu açıklaması…

AÖF Final Sınavı Sonuçları Açıklandı!

2021-2022 Güz Yarıyılı Dönem Sonu Sınav sonuçları açıklandı! Sonuçlarınıza öğrenci otomasyonu üzerinden erişebilirsiniz.

“Süreçler Tamamlandığında Açıklanacaktır”

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının, sınavlarla ilgili tüm süreçler tamamlandığında açıklanacağı öğrencilerle paylaşıldı. 

açıklama

Üniversiteden sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir açıklama gelmezken genellikle yüz yüze yapılan sınav sonuçları 15 gün içerisinde adayların erişimine açılıyor. Bu göz önünde bulundurulduğunda sınav sonuçlarının en geç bu hafta Cuma gününe kadar erişime açılmış olması bekleniyor.

AÖF sınav sonuç ekranı

Sınav sonuçları anadolu.edu.tr adresinden ilan edilirken adaylar öğrenci hesaplarıyla veya e-Devlet giriş seçeneği ile final sonuçlarını öğrenebilecek.

Başarı Alt Sınırı 35 Olarak Belirlendi!

Öğrencilerin ön lisans ve lisans derslerini başarıyla vermeleri için ortalamalarının en az 35 olması gerekiyor. Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz sene aldığı karar ile ders geçme notunu otuz beş olarak belirledi. AÖF final sınav sonuçları değerlendirilirken adayların 4 yanlış cevabı 1 doğru yanıtı, puan hesaplamasında saf dışı bırakacak. Öğrencilerin derslerini başarıyla geçmesi içi vize ve final sınavı ortalamasının 35 ve üzeri olması gerekmektedir. Final sınavı sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin harf notları belli olacak.

AÖF Harf Notu Nasıl Hesaplanır?

Açıköğretim Fakültesi harf notları öğrencilerin sınav sonuçlarına göre elde ettikleri başarı puanlarına göre belirleniyor. Ara sınav ve final sınavı sonuçlarının ortalaması alınarak adayların harf notları belirlenecek. 35'in altında olan öğrenciler FF harf notuyla başarısız sayılacak. Öğrencilerin aldıkları harf notları, mezuniyet ortalaması hesaplanırken kullanılıyor. İşte öğrencilerin sınav sonuçlarının harf olarak karşılıkları;

AÖF harf notu nasıl hesaplanır?

Koşullu Ders Geçme Nasıl Oluyor?

CD, DC ve DD harf notuna sahip öğrencilerin genel not ortalaması 2.00 ve üzerindeyse bu dersleri vermelerine gerek yoktur. Ancak hem yukarıdaki harf notuna sahip hem de GNO'su 2.00'ın altında bulunan öğrencilerin mezun olabilmeleri için CD, DC ve DD harf notuna sahip oldukları dersleri vermeleri gerekmektedir.

46 ile 49 puan arasında CD (koşullu)

40 ile 45 puan arasında DC (koşullu)

35 ile 39 puan arasında DD (koşullu)

35 puan altında FF (Başarısız)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü