AÖF sınavları ne zaman yapılacak? 2022 Açıköğretim vize ve final sınavı tarihleri belli oldu!

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi belli oldu. AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 7-18 Şubat tarihleri arasında öğrenci otomasyonu üzerinden gerçekleştirecek. Ders seçimi ve kayıt ücretini yatıran İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri sınav tarihlerini gündemlerine aldı. Peki AÖF sınavları ne zaman yapılacak? İşte AÖF 2021-2022 yılı sınav tarihleri...

AÖF sınavları ne zaman yapılacak? 2022 Açıköğretim vize ve final sınavı tarihleri belli oldu!
AÖF sınavları ne zaman yapılacak? 2022 Açıköğretim vize ve final sınavı tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 11.02.2022 14:30 GÜNCELLEME 11.02.2022 14:30

AÖF güz döneminin sona ermesinin ardından binlerce Açıköğretim Fakültesi, bahar dönemi hazırlıklarına girişti. Bahar döneminde daha iyi bir not ortalaması yakalamak isteyen öğrenciler sınav tarihlerine ulaşmak istiyor. Çalışma planlamasını sınav tarihleri üzerinden şekillendirecek adaylar, sınavlara kaç gün kaldığını merak ediyor. Anadolu Üniversitesi bahar dönemi kayıtları dün itibariyle alınmaya başlandı. Ders seçimi ve ardından kayıt yenileme ücretini yatıran adayların, öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif hale gelecek. Kayıt yenileme yapmayan adaylar Anadolu Üniversitesinin düzenlediği ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılamayacaklar. Peki AÖF bahar dönemi vize ve final sınavları ne zaman? İşte 2022 Açıköğretim Fakültesi akademik takvimi...

AÖF Bahar Dönemi Sınavları Nisan'da Yapılacak!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi sınavları yılda iki kez düzenleniyor. Öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında ara sınav ve final sınavlarına katılacak. Bahar dönemi ara sınavları 02-03 Nisan'da, dönem sonu yani final sınavları 21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

AÖF Bahar Dönemi Sınavları Nasıl Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi, geçtiğimiz dönem pandemi nedeniyle vize ve final sınavlarını online olarak uzaktan düzenlemişti. Yaz okulu ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı  vize ve final sınavları ise yüz yüze olarak okul ortamında gerçekleştirildi. Bahar dönemi sınavları da benzer şekilde okul ortamında yapılacak. Öğrencilere sınavlarda 20 soru sorulurken 30 dakika sınav süresi veriliyor. Vize sınavları yüzde 30, dönem sonu final sınavları ise not ortalamasına yüzde 70 etki ediyor.

Yaz Okulu Sınavları Ağustos'ta Yapılacak!

Mezun olma hedefi olan veya başarısız dersi bulunan öğrenciler için Anadolu Üniversitesi bütünleme veya telafi sınavı düzenlemiyor. Açıköğretim Fakültesi dönem sonunda öğrenciler için yaz okulu sınavı düzenliyor. Bahar ve güz döneminde başarısız olan adaylar için 2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz okulu sınavları 13 Ağustos'ta düzenlenecek.

AÖF Mezuniyet Şartları Nelerdir?

AÖF Koşullu Ders Geçme Nedir?

Açıköğretim Fakültesinde koşullu ders geçme adı üzerinde bir şarta bağlı olarak ders geçme demektir. CD, DC, DD harf notuna sahip öğrenciler Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00 üzerindeyse bu dersleri koşullu geçmiş sayılır. Genel Not ortalaması 2.00 altında bulunan öğrenciler ise CD, DC ve DD harf notuna sahip dersleri vermeleri gerekmektedir. AÖF 2021-2022 eğitim öğretim yılında ders geçme notunu 35 olarak belirledi. 35'in altına nota sahip olan öğrenciler FF harf notu ile başarısız sayılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar