YKS ne zaman? ÖSYM 2022 yılı üniversite sınav takvimini yayınladı!

YKS sınav tarihleri, üniversite sınavı başvurularının kısa zamanda başlayacak olması sebebiyle arama motorlarında en çok araştırılan konuların başında geliyor. ÖSYM 2022 yılı sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı. AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda yapılacak YKS sınavlarına hazırlık yapan öğrenciler, sınavlara kaç gün kaldığını araştırırken buna göre çalışma takvimi hazırlayacak. Peki 2022 YKS ne zaman? Yükseköğretim Kurumları sınav tarihleri..

YKS ne zaman? ÖSYM 2022 yılı üniversite sınav takvimini yayınladı!
YKS ne zaman? ÖSYM 2022 yılı üniversite sınav takvimini yayınladı!
GİRİŞ 12.02.2022 12:08 GÜNCELLEME 12.02.2022 12:08

Üniversite sınavı olarak da bilinen YKS sınavı başvuruları 11 Şubat tarihinde başlayacak ve 7 Mart tarihine kadar sürecek. Sınav başvurularının başlayacak olması sebebiyle üniversite sınavı tarihleri de merak konusu oldu. AYT, TYT ve YDT sınavlarına katılan öğrenciler, sınavdan elde ettikleri puan ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihinde bulunacak. Hayallerindeki üniversitelerde 2 veya 4 yıllık eğitim alabilmek için ter dökecek adaylar, sınav takvimine göre çalışmalarını şekillendiriyor. Geçtiğimiz senelerde pandemi nedeniyle YKS sınav tarihlerinde bazı değişiklikler yapılmıştı. ÖSYM 2022 yılında düzenlenecek sınavların takvimini Aralık ayında öğrenciler için açıkladı. Peki 2022 YKS sınavı ne zaman? İşte YKS sınavı tarihi, soru sayısı ve sınav süreleri...

MEB'den kritik online sınav açıklaması! AÖL 2. dönem sınavları çevrim içi mi, e-Sınav mı yapılacak?MEB'den kritik online sınav açıklaması! AÖL 2. dönem sınavları çevrim içi mi, e-Sınav mı yapılacak?

2022 YKS Ne Zaman Düzenlenecek?

ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre üniversite sınavı üç oturum şeklinde 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil oturumuna katılacak adaylar aynı gün sınava alınacaklar. İşte 2022 Yükseköğretim Kurumları sınav takvimi;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran,

Alan Yeterlilik Testi (TYT) 19 Haziran

Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran 

YKS Başvuruları 11 Şubat Cuma Günü Başlıyor! 

Yükseköğretim Kurumları sınavı başvuruları 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden alınacak. Sınav başvurusunu tamamlayan adaylar, sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacak. 7 Mart tarihi sonrası müracaat etmek isteyen adaylar YKS geç başvuru tarihi olan 16-17 Mart tarihini bekleyecek. Geç başvuruda sınav ücretleri adaylardan yüzde 50 zamlı olarak tahsil edilir.

4 Milyondan Fazla Başvuru Olması Bekleniyor!

2021 yılında ÖSYM tarafından açıklanan sayısal verilere göre TYT oturumuna 2 milyon 592 bin, AYT oturumuna 1 milyon 781 bin ve Yabancı Dil oturumuna 130 bin aday başvuru yaptı. 2022 yılında YKS sınavına başvurularının 4 milyonu aşması bekleniyor. Sınavın sayısal verileri sınav sonuçları açıklandıktan sonra duyuruluyor.

YKS Sınavında Kaç Soru Sorulacak?

TYT, YDT ve AYT olmak üzere üç farklı oturumda düzenlenecek üniversite sınavında öğrencilere yöneltilen soru sayıları ve sınav süreleri değişkenlik gösteriyor.  TYT sınavında 120 soru 135 dakika, AYT sınavı 160 soru 180 dakika ve YDT oturumu 80 soru 120 dakika sürüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi