YKS başvuru kılavuzu 2022! ÖSYM Üniversite sınavına başvuru nereden, nasıl yapılır?

Üniversite sınavı başvurularının başlamasına saatler kala öğrenciler, 2022 YKS başvuru kılavuzu araştırmalarına hız verdi. Hayallerindeki üniversitelerde eğitim almak isteyen öğrenciler için başvuru işlemleri 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Kılavuzun yayınlanması ile sınav başvuru ücretleri ve diğer birçok detay gün yüzüne çıkacak. Peki 2022 YKS başvuru kılavuzu açıklandı mı?

YKS başvuru kılavuzu 2022! ÖSYM Üniversite sınavına başvuru nereden, nasıl yapılır?
YKS başvuru kılavuzu 2022! ÖSYM Üniversite sınavına başvuru nereden, nasıl yapılır?
GİRİŞ 11.02.2022 14:30 GÜNCELLEME 11.02.2022 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YKS başvuru kılavuzu, bugün üniversite sınavı başvurularının başlayacak olması nedeniyle araştırılıyor.  YKS başvuru kılavuzunun açıklanması ile birlikte sınava başvuru yapabilecek adaylar, başvuru şartları, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı, sınavda hangi testlerin yer alacağı ve sınavın nasıl uygulanacağı belli olacak. Hayallerindeki üniversitelerde 2 ve 4 yıllık eğitim almayı planlayan öğrenciler başvuru kılavuzu için araştırmalarını arttırdı. Başvuru işlemi için adayların HES kodunu sisteme tanımlamaları gerekirken, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden adaylar gerekli adımları takip ederek başvurularını tamamlayacak. Başvuruların ardından YKS sınav ücretini yatıran adaylar sınava katılabilecek. Peki 2022 YKS başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte ÖSYM'den beklenen haber...

2022 YKS Başvuru Kılavuzu Açıklandı Mı?

2022 YKS başvuru kılavuzu henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Başvuru sürecine ilişkin tüm bilgilerin yer aldığı kılavuzun saat 12.00'da erişime açılmış olması bekleniyor. Başvuru kılavuzu açıklandığında adaylar buradan direkt olarak sayfaya gidebilir.

2022 YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yayınlanan takvime göre üniversite sınavına başvurular 11 Mart-7 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sisteme giriş yapan lise mezunları veya 12. sınıf öğrencileri, sol tarafta bulunan menüden aktif sınav başvuruları kısmından sınava müracaat edebilecekler. Başvuru işlemlerinin tamamlanması için adayların 2022 YKS sınav ücretini e-Ödemeler bölümünden yatırması gerekmektedir. 

Geç Başvurular 16-17 Mart'ta Alınacak!

ÖSYM başvuru tarihlerini kaçıran veya başvurularında hata bulunan öğrenciler için geç başvuruların 16-17 Mart tarihinde alınacağını duyurdu. Sınav başvuruları normal süreçte olduğu gibi geç başvurularda da ÖSYM AİS üzerinden alınıyor. Ancak geç başvuru yapan adaylardan sınav ücreti %50 artırımlı olarak tahsil ediliyor. 

2022 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları sınavı ya da diğer bir adıyla üniversite sınavı Haziran ayında üç farklı oturum şeklinde düzenlenecek. Sınav başvurularında adayların her bir oturum için ayrı ayrı başvuru yapması gerekmektedir. İşte 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak sınavın detaylı tarihleri;

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran saat 10:15

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 19 Haziran saat 10:15

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran 15:45 

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman açıklanacak açıklansın artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap