Staj yapan öğrencilere aylık 1.275 TL ödeme yapılacak! 2022 Son başvuru tarihi belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kamu kurumlarında ve özel sektörde insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve 2 ve 4 yıllık üniversite eğitimi alan öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için Ulusal Staj programını başlattı. 2021 yılı veriline göre staj yapan kursiyer sayısı 1 milyon 440 bini geride bıraktı. Staj yapan öğrencilere ilk adımda 1275 lira ücret ödeniyor. Başvuru işlemleri 31 Mart 2022 tarihinde sona erecek...

Staj yapan öğrencilere aylık 1.275 TL ödeme yapılacak! 2022 Son başvuru tarihi belli oldu!
Staj yapan öğrencilere aylık 1.275 TL ödeme yapılacak! 2022 Son başvuru tarihi belli oldu!
GİRİŞ 11.02.2022 09:32 GÜNCELLEME 11.02.2022 09:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına dahil edilen Ulusal Staj programına geçtiğimiz yıl 135 bin ön lisans ve lisans öğrencisi müracaat etmişti. 90 binin üzerinde kişiye staj teklifi gönderilirken 45 bine yakın gencin ilk ücreti devlet tarafından karşılandı. Staj programı ile birlikte öğrenciler, iş yaşamını önceden deneyimleme, sahip oldukları teorik bilgi ve beceriyi sahada uygulama fırsatı yakalıyor. Staj programlarına ön lisans, lisans , yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler başvuru yapabiliyor. Staja başlayan tüm öğrencilerin yasal hakları göz önünde bulundurularak sigorta ve staj ücretleri yatırılıyor. Staj ücretleri, asgari ücret zammı dikkate alınarak yeniden düzenlendi. Yirminin üzerinde çalışanı olan kurumlarda staj yapanlara 1275 TL ücret ödenecek. Peki Ulusal staj programına başvuru nasıl yapılır? İşte başvuru yapacak adaylar için tüm detaylar...

MEB öğrenciler için harekete geçti! Bakan Mahmut Özer müjdeli haberi duyurdu! Artırılıyor...MEB öğrenciler için harekete geçti! Bakan Mahmut Özer müjdeli haberi duyurdu! Artırılıyor...

Cumhurbaşkanlığı Ulusal Staj Programına Başvuru Nasıl Yapılır?

Ulusal Staj programına müracaat işlemleri internet üzerinden gerçekleştiriliyor. E-devlet giriş seçeneği ile birlikte "Kariyer Kapısı" üyeliği oluşturan adaylar, eğitim aldıkları bölümlere göre staj kurumlarına başvuru yapabiliyorlar. Öğrencilerin başvuru esnasında verdikleri belge ve bilgiler kullanılarak akademik, sanatsal ve sportif yerlilik puanları hesaplanıyor.

Ulusal Staj Programı başvuru ekranı

Not ortalaması, bölüm, yabancı dil puanı, gibi belgeler, uygun staj imkanlarına erişimde büyük ölçüde belirleyici oluyor. Adayların profili, kimlik ve iletişim bilgileri gizlenerek işverenlerin erişim sağlayacağı stajyer havuzuna aktarılıyor. 2022 yılında Ulusal Staj programına başvuru işlemleri 31 Mart tarihine kadar sürecek.

Ulusal Staj Programına Kimler Başvuru Yapabilir?

Ulusal staj programına müracaat edebilmek için adayların yerine getirmesi gereken başvuru şartları mevcuttur. Örgün eğitim verilen lisans programlarının 2,3, veya 4. sınıf öğrencileri, ön lisans programlarının 1 veya 2. sınıf öğrencileri, 4'lük sistemde 2 ve üzeri not ortalamasına sahipse başvuru yapabiliyor. Ayrıca Öğrencilerin staj yapacağı tarihte henüz mezun olmamış olması gerekmektedir. 

Staj Yapan Öğrencilere Aylık Ödeme Yapılıyor!

Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen Ulusal Staj Programına dahil olan öğrencilerin yasal hakları gözetilerek, sigorta ve staj ücretleri Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında ödeniyor. 20 ve üzerinde personel çalıştıran kurumlar asgari ücretin yüzde 30'u, 20'den az personel çalıştıran işyerleri staj yapan öğrencilere asgari ücretin yüzde 15'inden az ücret veremiyor. 2022 yılında asgari ücret 4253 TL açıklanırken yirmi ve üzerinde çalışanı olan kurumlar, staj yapan kursiyerlere 1275 TL ödeme yapacak. Yirminin altında çalışanı olan kurumlar ise stajyerlere 637 TL ödeme yapacak.

Ulusal Staj Programı (USP) Nedir?

Ulusal Staj Programı, gençlerin fırsat eşitliği çerçevesinde liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Uygulamaya konan program aracılığıyla şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi bir değerleme yöntemi ile gençlerin istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda Ulusal Staj Programı ile KOBİ'lerin insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır.

YORUMLAR 1
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedava işçi çalıştırmak bu. Staj falan hikaye. Türkiye'de kimse stajer eğitimiyor. Marketlerde staj bedava işçilik demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası