MEB Bakanı Mahmut Özer'den öğrenciler için müjdeli haber! Harekete geçildi " Artırılıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı, devlet okullarında eğitim gören özel yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi amacıyla BİLSEM sınavları düzenliyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda özel yetenekli olduğunun farkına varılan öğrencilere kendilerini geliştirebilmesi için eğitim desteği veriliyor. Bakan Mahmut Özer, Konya'da düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme toplantısında Bilim ve Sanat Merkezleri için MEB'in aldığı müjdeli haberi duyurdu...

MEB Bakanı Mahmut Özer'den öğrenciler için müjdeli haber! Harekete geçildi " Artırılıyor...
MEB Bakanı Mahmut Özer'den öğrenciler için müjdeli haber! Harekete geçildi " Artırılıyor...
GİRİŞ 11.02.2022 09:32 GÜNCELLEME 11.02.2022 09:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakan Mahmut Özer, açılış ve çeşitli programlara katılmak amacıyla Konya'yı ziyaret etti. Valilik'te düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılan Özer, Bilim ve Sanat Merkezleri için atılacak yeni adımları, öğrenciler ve aileler için duyurdu. BİLSEM adıyla faaliyetlerini yürüten merkezlerde özel yetenekli öğrencilerin kendilerini daha da fazla geliştirebilmeleri ve yeteneklerini öngörebilmeleri için eğitimler veriliyor. İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda eğitim alan öğrenciler iki aşamaları sınavlara katılarak BİLSEM'de eğitim almaya hak kazanıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin her noktasında BİLSEM olduğuna dikkat çekerek erişilebilirlik vurgusu yaptı. İşte MEB'in öğrenciler için aldığı o kritik kararın detayları...

MEB'den kritik online sınav açıklaması! AÖL 2. dönem sınavları çevrim içi mi, e-Sınav mı yapılacak?MEB'den kritik online sınav açıklaması! AÖL 2. dönem sınavları çevrim içi mi, e-Sınav mı yapılacak?

"İlçeler Arası Seyahat Yapılmasını İstemiyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilerin tespit edilmesinde ve yeteneklerini geliştirmesi amacıyla eğitim veren BİLSEM için harekete geçti. Mahmut Özer, şu anda 225 Bilim ve Sanat Merkezi olduğu bilgisini paylaşırken 2022 yılında bu sayının 350'ye çıkartmak istediklerini duyurdu. 

Mahmut Özer

Çocukların BİLSEM için ilçeler arası seyahat yapmasını istemediklerini vurgulayan Özer " Mümkün olduğu kadar bulundukları yerlerde hizmet almasını istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

Vaka Nedeniyle Sadece 50 Sınıf Eğitime Ara Verdi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyelerini dikkate alarak yüz yüze eğitime devam edileceğinin altını çizen Özer "  Bugün itibarıyla 850 bin derslikten sadece 50'si, vaka nedeniyle veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi." ifadelerini kullandı. Omicron varyantının yayılımının ülke genelinde çok yüksek olduğuna dikkat çeken Bakan açıklamasının devamında "  Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında. İnşallah maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek okullarımızda yüz yüze eğitime devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

yüz yüze eğitim açıklaması

BİLSEM Nedir?

BİLSEM veya tam adıyla Bilim ve Sanat Merkezleri, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde bulunan özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin farkına varması ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri amacıyla, okulları dışında ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlardır. Örgün eğitime ek olarak faaliyetlerini sürdüren BİLSEM, öğrencilerin ilgili oldukları alanlarda gelişimlerini profesyonel anlamda geliştirmelerine olanak sağlıyor.

BİLSEM başvuruları, öğrencinin eğitim aldığı okullardaki öğretmenleri tarafından yapılırken, öğrenciler iki aşamalı bir sınavdan geçiyor. Ön değerlendirmeyi geçen öğrencilere bireysel değerlendirme uygulanıyor. Öğrenciler, genel zihinsel yetenek, resim yeteneği ve müzik yeteneklerine göre değerlendiriliyor.

MEB 2022 BİLSEM Sınav Takvimini Yayınladı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılında uygulanacak Bilim ve Sanat Merkezleri sınavlarına ilişkin takvimi yayınladı. Ön değerlendirme sınavları 19 Şubat-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Sınavlarda başarılı olan öğrenciler ise bireysel değerlendirmeye katılacak. BİLSEM sınav sonuçları bu yıl 13 Mayıs tarihinde duyurulacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 Ağustos tarihinde duyurulacak.

YORUMLAR 12
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Her geçen yıl baraj yükseliyor ve zorlaştırıyorlar ben çocuklarım üzerinde hiç baskı kurmadım fakat kazanamadığı için çok üzülen çocuklar var bence her çocuk özeldir her çocuğun farklı yeteneği vardır umarım bir gün ülkemizde tüm okullarda ayrım yapmaksızın çocuklarımız yeteneklerine göre yönlendirilir umarım her okulun spor salonu olur müzik odaları olur zeka oyunları oynanabilen oyun odaları olur bıktık artık deli gibi ders yapıp test çözmekten
    Cevapla
  • Kerem Harmancı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bilsem i kazandım belli sebeplerden dolayı 1 Ay tek gidebildim. Sonra bıraktım . Şimdi olsa gidebilirim ama dewamsızlığım vardı ve üstüne 5 yıl geçti
    Cevapla
  • KADİR Bebek 2 yıl önce Şikayet Et
    Meslek lisesin de çıraklık eğitim geçme süresi uzatılsın ben ve sınıfım da 4 arkadaşım tarihî bilmediğimiz için geçmedik süre uzatılsın tekrar dan sizden rica ediyorum
    Cevapla
  • Cansu Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir saçmalık ancak Burdan beklenirdi.. Asıl marifet bütün çocuklar ile ilgilenip onların hangi dalda yaratıcılıklari var keşfedip ona göre onları yönlendirmek olur .. Eğitim sistemi değişmeli bizi de çocuklarımızı da kendinizi de yormayın artık..
    Cevapla
  • Gülizar Çiğdem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilsem'ler üstün yetenekli,üstün zekalı ,dahi çocukların keşfedildiği ve eğitildi kurumlar olmalıyken sayısının artırılması sadece kaliteyi düşürmek olur. Önemli olan bütün çocuklara aynı eğitimi vermek değil dahi mi değil mi daha çok çocuğu taramak ve bilsem'lerin ve bu dahi öğrencilere eğitim verecek öğretmenlerin niteliğini artırmak.
    Cevapla
  • Mehmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Oraya gidemeyecek fakir ama yetenekli öğrenciler için iyi haber değilmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...