AÖL online sınav giriş ekranı 2022! MEB 2. dönem sınavlarına giriş nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini devam ettiren Açık Liselerde 2. dönem sınavları bugün yapılmaya devam ediyor. Sınav ekranı öğrenciler için 10 Mart tarihine kadar açık kalacak. Adaylar AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte giriş yapabilecekler. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında öğrencilere 20 soru sorulacak ve 25 dakika sınav süresi verilecek. Peki 2022 AÖL sınavlarına giriş nasıl yapılır? İşte MEB AÖL sınav giriş sayfası...

AÖL online sınav giriş ekranı 2022! MEB 2. dönem sınavlarına giriş nasıl yapılacak?
AÖL online sınav giriş ekranı 2022! MEB 2. dönem sınavlarına giriş nasıl yapılacak?
GİRİŞ 03.03.2022 15:02 GÜNCELLEME 03.03.2022 15:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AÖL 2022 yılı 2. dönem sınavları online olarak yapılmaya başlandı. Açıktan aldıkları eğitimlerle lise mezunu olmayı hedefleyen adaylar dersleri başarıyla tamamlayabilmek için sınavların nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. AÖL sınavlarında öğrencilere test uygulanırken çoktan seçmeli 4 seçenekli sorular sorulacak. Öğrenciler sınav ekranında cevapladıkları yani işaretledikleri sorulara bir daha geri dönüş yapamazken 25 dakikalık sınav süresi sona eren öğrencinin sınavı bitecek. Adaylar sınav ekranında elektrik kesintisi, internet bağlantı problemleri gibi sorunlarla karşılaşmaları durumunda bir defaya mahsus olmak üzere sınavlara kaldıkları yerden devam edebilecekler. MEB sınav değerlendirmelerini 100 puan üzerinden yapacak. Her doğru yanıtın puan olarak karşılığı beştir. Peki AÖL 2. dönem sınavlarına giriş nasıl yapılır? İşte MEB Açık Lise sınav giriş ekranı!

AÖL Sınavlarına Giriş Nasıl Yapılır?

Adaylar sınav tarihleri doğrultusunda T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte AÖK Bilgi Yönetim Sistemi online sınav kapasitesine giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaktır. Dileyen adaylar buradan direkt olarak sınav ekranına giriş yaparak sol tarafta bulunan menü yardımıyla sorumlu oldukları derslerin sınavlarına katılabilirler. Öğrenciler, online sınavlara masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar tablet ya da cep telefonları ile katılabilirler.

Sınava Son Giriş Tarihi 10 Mart!

Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları için online sınav sistemi 10 Mart saat 23.59'a kadar açık kalacak. Sistemde yaşanabilecek yoğunluktan kaynaklı hataların önüne geçilmesi için adayların sınavlarını son saatlere bırakmaması önerilmektedir.  Sisteme giriş için şifresini unutanlar AÖK'ten "şifre unuttum" butonuna seçerek yeni şifre alabilirler.

Sınavınız İptal Edilebilir!

Sınav kurallarına uymayan, bilgi paylaşımı veya kopya çeken öğrencilerin Açık Lise sınavları iptal edilebilir. Sınavda başka bir program açılması halinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek; açılan programın 20 saniye içerisinde kapatılmaması durumunda sınav geçersiz sayılacak.

AÖL Online Sınavlar 20 Sorudan Oluşuyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 sorudan oluşan bir test sınavı hazırladı. Çevrim içi testlerde öğrencilere 4 seçenekli cevaplar yöneltilecek. MEB'in yayınladığı duyuruya göre Açık Liselerde dersin başarıyla tamamlanması için en az 45 alınması gerekmektedir.

Sınavda doğru yanıtlanan her sorunun puan olarak karşılığı 5'dir. Öğrencilerin yanlış cevapladıkları sorular doğru yanıtları etkilemezken en az 9 soruya doğru yanıt vererek 45 puana ulaşan adaylar dersi başarıyla tamamlar. Bir dersi seçerek online sınavı başlatan ancak sınavda soru cevaplamayan adayların derse ait puanı sıfır olur. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden değerlendirilir.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir açıklama yapmadı.  Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını 5 gün içerisinde yapacak. Bu süre dikkate alındığında AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının sınavların tamamlanmasının ardından 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınavlar 10 Mart tarihinde sona erecek.                                                                                                          

Hangi Durumlarda Açık Lise Sınavları Geçersiz Sayılır?

  • Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girmek,

  •  Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması,

  • Öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,

  •  Sınav kurallarının ihlal edilmesi,

  •  Öğrencinin, aynı eğitim ve öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında, geçersiz sayılacaktır

3. Dönem Sınavları Temmuz Ayında Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 sınav uygulama takvimine göre 3. dönem sınav tarihleri belli oldu. Açık Lise öğrencileri 2021-2022 eğitim öğretim yılında toplam 3 kez sınava katılacak. MEB'den yapılan açıklamaya göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavları Temmuz ayında yapılacak. Ancak sınavların e-Sınav mı yoksa çevrim içi mi yapılacağına dair bir bilgilendirme yapılmadı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise Aralık ayında yapılacak 1. dönem sınavlarıyla başlayacak.

YORUMLAR 9
  • Selin 2 yıl önce Şikayet Et
    Açık öğretim sınavında bir sınavımız iptal edilirse ne olur?
    Cevapla
  • Dilek Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar seçip gecersin
    Cevapla
  • YUNUS EMRE SAZAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz böyle devam edin okulları kapatmazsanız koranavirüs vakaları daha'da çok artar
    Cevapla
  • ahmet hakan uzun 2 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadas millet arayip benim sinavada gir diyor.boyle sacmalikmi olur.kaldirin şu online sinavi .yada verin diplomyai direk herkese.milleti hirsizliga alistiriyorsunuz.
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıköğretim Fakültesi de on line mi acaba.
    Cevapla
  • sadık 2 yıl önce Şikayet Et
    acık ogretımde okuyanlar covıd-19 basladıgından berı hep onlıne olarak sınava gırdıler bu asırı sacma onlıne oldugu ıcın kopya sıstemıyle mıllet 2.5-3 yılda lıse bıtırıyor sonra okudugunu zannedıyor
    Cevapla
  • YUNUS EMRE SAZAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok biliyorsun sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...