AÖF sınavları online mı yapılacak? AÜ bahar dönemi 2021-2022 akademik takvimi açıklandı!

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar dönemi akademik takvimi belli oldu. Ön lisans ve lisans eğitimlerini açıktan sürdüren öğrenciler sınav hazırlıklarına başlarken sınavlara kaç gün kaldığını merak ediyor. Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri bu dönem ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılacak. Yıl sonunda mezun olmak isteyen ve gerekli şartları yerine getirmeyen öğrenciler yaz okulu sınavlarına katılacak. Peki AÖF sınavları ne zaman, online mı yapılacak?

AÖF sınavları online mı yapılacak? AÜ bahar dönemi 2021-2022 akademik takvimi açıklandı!
AÖF sınavları online mı yapılacak? AÜ bahar dönemi 2021-2022 akademik takvimi açıklandı!
GİRİŞ 05.03.2022 13:40 GÜNCELLEME 05.03.2022 13:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Üniversite eğitimlerini açıktan sürdüren AÖF öğrencileri için bahar dönemi 7 Şubat tarihinde başlayacak ve 15 hafta sürecek. Dönem içerisinde adaylar ilk olarak ara sınavlara katılacak. Vize sınavı olarak da bilinen ara sınavlarda öğrencilere her dersten 20 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için adaylara 30 dakika verilecek. Anadolu Üniversitesi senato kararı gereği dönem sonunda adayların bir dersi başarıyla tamamlaması için ortalamasının en az 35 ve üzeri olması gerekmektedir. Bahar dönemi ara sınavları not ortalamasına yüzde 30, dönem sonunda yapılacak final sınavları ise yüzde 70 etki edecek. Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınavına girecek öğrenciler sınavların yüz yüze mi online mı olacağını gündemlerine aldı. Öğrencilerin beklediği akademik takvim üniversite tarafından açıklandı. Peki AÖF sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? İşte yapılan o açıklama...

Açıköğretim Sınavları Yüz Yüze Yapılacak!

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar dönemi sınavları yüz yüze imkanlarla okullarda gerçekleştirilecek. Adayların sınava katılacakları okullar sınav giriş yerlerinin açıklanması ile belli olacak.  Güncel Açıköğretim sınav takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

AÖF sınav takvimi

  • Bahar Dönemi Ara (vize) sınavları 02-03 Nisan tarihinde,

  • Bahar Dönemi Dönem Sonu (final) sınavları 21-22 Mayıs'ta,

  • Yaz Okulu Sınavları (güz ve bahar dönemi) 13 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

Uyarı: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri mezuniyet için telafi veya bütünleme sınavı düzenlemiyor. Başarısız olan öğrenciler için yaz okulu sınavları düzenlenmektedir.

AÖF Sınavları Nasıl Düzenleniyor?

Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerinde gerekli krediyi tamamlamaları için ders seçimi yapmaktadır. Adaylar bu ders seçiminde belirlenen derslerden sorumlu tutulur. Sorumlu olunan her bir ders için adaylara 20 sorudan oluşan bir test uygulanır. Her bir sınav için adaya 30 dakika sınav süresi verilir. Herhangi bir dersi başarıyla tamamlamak için Anadolu Üniversitesinin belirlediği başarı alt sınır notu 35'dir. Bu notun altında olan öğrenci başarısız sayılır. Ancak ortalaması 2.00'ın üzerinde olan öğrenciler diğer kriterleri yerine getirdiğine koşullu olarak dersi geçmiş sayılır. 

Koşullu Ders Geçme Nedir?

Yapılan final sınavlarının ardından harf notu CD, DC ve DD olan öğrenciler eğer not ortalamaları 2.00'ın üzerindeyse bu dersten sorumlu tutulmaz. Ancak Genel Not Ortalaması 2.00'ın altında ve CD,DC, DD harf notu bulunan adaylar bu dersleri vermekle sorumludur. İşte 2022 AÖF Mezuniyet şartları;

  • 2 yıllık (ön lisans) bölümleri için 120 AKTS kredi,

  • 4 yıllık (lisans) bölümleri için 240 AKTS kredi,

  • Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00 ve üzeri olması,

  • FF,DZ ve YZ Harf notunun bulunmaması.

YORUMLAR 8
  • Alaimi 2 yıl önce Şikayet Et
    Çalışacak kaynak gerekli nerden bulabilirim çıkmış sorular vs yeni başlıyorum
    Cevapla
  • ilker 2 yıl önce Şikayet Et
    Uygulamayı indirsende tam anlamda yeterli olmuyor derslere yani güncellenmiş hali yok şans meselesi bazen aynı çıkar bazen farklı 2022 yönetmenliğine bazı konular bazı eksiklikler her zaman vardır 2022 yılı basım kitap daha mantıklı olur.
    Cevapla
  • . Bhar 2 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu üniversitesi uygulamasını indirin
    Cevapla
  • Gonca 2 yıl önce Şikayet Et
    Online olması gerekli covid tehlikesi bitmedi sosyal mesafe ve hijyen sadece bunlarla olmuyor aynı sınıfta kaç kişi solunum yapıyor belirtisi olmayan lar bile covid ola bilir herkeste farklı belirtileri oluyor online olması mantıklı olanı
    Cevapla
  • ilker 2 yıl önce Şikayet Et
    Aof sınavları online olmaz hiç bir zaman online olmadı Ayrıca tehlikeli durum varsa sınav iptal edilip başka güne çekilir.
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    lise ve ortaokul sınavları hala online oluyor. Nedense AÖF sınavı yüzyüze oluyor. yani bu Covit sadece AÖF ye mi işliyor. hiç olmaz ise bu dönem online yapsa idiniz.
    Cevapla
  • ilker 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir zaman online olmadı ki aof sınavları bu sınav online olsun
    Cevapla
  • Çoban Memed 2 yıl önce Şikayet Et
    tamamen sizi korumak için,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı