MEB 9 günlük tatil tarihlerini açıkladı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitime...

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre yüz yüze eğitime 9 günlük mola verecek. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması ve Mart ayına girilmesi ile birlikte 18 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen Nisan ayında eğitim öğretim faaliyetlerine ara verecek. Peki okullarda tatil ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi…

MEB 9 günlük tatil tarihlerini açıkladı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitime...
MEB 9 günlük tatil tarihlerini açıkladı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitime...
GİRİŞ 05.03.2022 14:56 GÜNCELLEME 05.03.2022 14:56
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

6 Eylül'de tam kapasiteli yüz yüze olarak başlayan eğitim öğretim faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamalarda net bir biçimde okulların pandemi sebebiyle kapalı olmayacağını duyurmuştu. Bakanlık, öğrencilerin dönem devam ederken nefes alabilmeleri ve dinlenebilmeleri için ara tatil uygulamasını 2018 yılında hayata geçirdi. Bu yıl öğrenciler 28 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yaptı. MEB takvimi dikkate alındığında okullar 17 Haziran Cuma gününe kadar açık kalacak. Ardından bir sonraki eğitim döneminin başlamasına kadar öğrenciler 90 günlük tatil yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci, öğretmen ve veliler için 9 günlük tatil takvimini açıkladı. İşte okullarda yüz yüze eğitimin 9 gün duracağı tatilin tarihleri...

Üniversite öğrencilerine aylık 500 TL burs verilecek! 2022 Burs başvuru şartları ve tarihler belli oldu!Üniversite öğrencilerine aylık 500 TL burs verilecek! 2022 Burs başvuru şartları ve tarihler belli oldu!

Nisan'da Öğrenciler Ara Tatile Giriyor!

MEB'in 2018 yılında hayata geçirdiği ara tatil uygulaması bu yılda devam edecek.  Öğrenciler birinci dönem ara tatili 15-19 Kasım tarihleri arasında yapmışlardı. 7 Şubat'ta başlayan ikinci dönem sonrası İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 11-15 Nisan tarihleri arasında ara tatil yapacak.

11-15 Nisan ara tatil tarihleri

Tatil 9 Gün Boyunca Sürecek!

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre ikinci dönem ara tatili olarak bilinen Nisan tatili 11-15 Nisan'da yapılacak. Bu kapsamda okullar 8 Nisan Cuma günü kapanırken yüz yüze eğitim faaliyetleri kaldığı yerden 18 Nisan Pazartesi günü devam edecek. Hafta sonu ile birlikte Nisan ara tatili 9 gün sürüyor. 9 Günlük tatilin ardından 18 Nisan-17 Haziran tarihleri arasında yüz yüze eğitim kesintisiz sürecek. Öğrenciler 17 Haziran cuma günü karnelerini alacak ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Yaz Tatili Kısalacak Mı?

Öğrenci ve ailelerinin merak ettiği konu başlıklarının arasında yaz tatilinin kısa sürüp sürmeyeceği de geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinin bitiş tarihini yeni eğitim öğretim faaliyetlerinin başlayacağı tarihe göre şekillendiriyor. Geçtiğimiz yıllarda koronavirüs sebebiyle verilemeyen eğitimlerin yaz tatilinde telafi edilebilir olması bu ihtimali artırıyor. Ancak MEB'den veya Bakan Özer'den tatilin kısa veya uzun sürmesine ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Bu durumda geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yaz tatilinin 90 gün sürmesi öngörülüyor. 

2022 YAZ TATİLİ

Mahmut Özer'den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir takım temaslarda bulunmak için Düzce'yi ziyaret etti. İlk olarak Düzce Valiliğini ziyaret eden Özer, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. 1,2 milyon öğretmeninin hemen hemen tamamının 2 doz aşısını tamamladığının altını çizen Özer " Bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz" dedi.

yüz yüze eğitim açıklaması

MEB'den Matematik Seferberliği!

Milli Eğitim Bakanlığı, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlamak için harekete geçti. TÜBİTAK ve üniversitelerin ortaklaşa yürüteceği çalışmada çocukların küçük yaştan itibaren Matematiği sevmelerini sağlayacak bir proje geliştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada " Matematik derslerini de keyifli hale getirecek ve öğrenmeyi kolaylaştıracak yeni bir proje hazırlığında son aşamaya geldi." dedi.

Matematik dersi

Açıklamasının devamında Matematik dersinin öğrenme yaklaşımının değiştirileceğinin altını çizen Özer " TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortak yürütülecek projede matematiğin soyut bir ders olmaktan çıkarılması ve günlük yaşam becerilerine uyarlanarak kalıcı ve severek öğrenilmenin sağlanması amaçlanıyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Sınav Takvimleri Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 yılında uygulanacak sınavları tarihleri belli oldu. Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Ortaokulu, Bursluluk sınavı, Liseye Geçiş Sınavı sınav tarihleri açıklandı. İşte detaylı sınav tarihleri;

MEB 2022 sınav tarihleri

Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 1-10 Mart (online)

2022 Bursluluk Sınavı (İOKBS) 4 Eylül 2022 (yüz yüze)

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran 2022

Uyarı: Üniversite sınavı olarak bilinen YKS oturumları ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Ancak sınav konuları MEB tarafından belirlenir. Bu yıl açıklanan takvime göre YKS oturumları 18-19 Haziran'da düzenlenecek. (başvuru için son tarih 7 Mart)

Okulların Kapalı Olacağı Resmi Tatil Günleri 2022!

Dini ve resmi tatil günlerinde devlet kurumları, bankalar ve diğer çeşitli kurumlar ile birlikte okullar ve üniversiteler kapalı oluyor. Bu durumda aşağıdaki tarihlerde okullar kapalı olacak. Aşağıdaki takvime hafta sonuna denk gelen tatiller dahil değildir.

Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs tarihleri arası,

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs,

Kurban Bayramı 9-12 Temmuz (okullar Pazartesi ve Salı günü kapalı olacak.)

Demokrasi Bayramı 15 Temmuz Cuma 

Zafer Bayramı 30 Ağustos Salı

 

YORUMLAR 101
  • Turgut 2 yıl önce Şikayet Et
    Nezaman bu tatil güzel olur dinleniriz
    Cevapla
  • Kenan karaman 2 yıl önce Şikayet Et
    11 15 nisan
    Cevapla
  • Memet 2 yıl önce Şikayet Et
    Okul olsa ne olur olmasa ne olur benimki ev lisesi okulum yok ohhhh catlayın
    Cevapla
  • Daha 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukraynaya Savaşı durdur
    Cevapla
  • ツibocanツ 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatil 2 nisandan 11 nisana kadar knk
    Cevapla
  • Ecrin Ebrar Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini