MEB soruları paylaşan öğrenciler hakkında yasal işlem başlatıyor! 2 yıl boyunca hiçbir sınava...

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık öğretim kurumları 2. dönem sınavları çevrim içi olarak 1-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. AÖL sınavlarına katılan öğrenciler için Bakanlık sınav uygulama kılavuzu ve online sınav duyurusu yayınladı. Duyurunun yanında binlerce Açık Öğretim Lisesini yakından ilgilendiren soru paylaşımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Sınav soruları ve cevaplarının paylaşılması durumunda öğrencileri yasal yaptırımlar bekliyor...

MEB soruları paylaşan öğrenciler hakkında yasal işlem başlatıyor! 2 yıl boyunca hiçbir sınava...
MEB soruları paylaşan öğrenciler hakkında yasal işlem başlatıyor! 2 yıl boyunca hiçbir sınava...
GİRİŞ 05.03.2022 09:19 GÜNCELLEME 05.03.2022 09:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, çevrim içi olarak internet üzerinden düzenlenen açık lise sınavlarında kopya çekilmesinin önüne geçilmesi için önlemler aldı. Online sınav ekranında öğrencileri tanımlayan kod bulunurken, soru paylaşımı, kopya gibi durumlarda öğrencilerin kopya çekildiği tespit edilen dersi iptal ediliyordu. AÖL sınavlarında 4. güne girilirken MEB sınavlar hakkında öğrencilere hatırlatmalar yaptı. 6764 sayılı Kanun Hükümlerine göre bakanlık tarafından yayınlanmamış sorular ve cevapların elinde bulunduran, internet, sosyal medya vb. platformlarda paylaşan öğrencilere yasal cezalar verilecek. Hapis cezasının yanında sınav sorularını paylaşan adaylar Milli Eğitim Bakanlığının 2 yıl boyunca düzenlediği sınavlara başvuru yapamayacak. İşte MEB'in yaptığı açıklamanın detayları...

Resmi tatil günleri! (2022) Ramazan ve Kurban Bayramı tatili gün sürecek?Resmi tatil günleri! (2022) Ramazan ve Kurban Bayramı tatili gün sürecek?

MEB Yayınladığı Duyuruda Detayları Açıkladı!

Bakanlık, Açık Lise sınavları öncesinde öğrencileri bilgilendirmek amacıyla online sınav duyurusu yayınladı. Sınavlara nasıl giriş yapılacağı, kaç soru sorulacağı gibi sınav detayları öğrenciler ile paylaşılırken, duyurunun alt kısmında yer alan bölüm dikkat çekti. MEB 6764 sayılı kanuna vurgu yapılarak soru paylaşımında bulunan öğrencilerin ceza alacağını ifade etti. 

MEB duyuru

Buna göre 6764 sayılı kanun hükümlerine göre Bakanlık tarafından yayımlanmamış soruları ve bunların cevaplarını hukuka ayrı olarak elde elden veya elinde bulunduran adaylara bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası,

Bu bilgileri ifşa edilmesi durumunda, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası,

Sınav sorularının paylaşan öğrenci, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle bakanlık tarafından yapılan hiçbir sınava aday olarak katılamayacak.

Bakanlığın yayınladığı online sınav duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler İnternetten Yapılan Sınavlara İtiraz Edebilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi resmi internet sayfasından yapılan duyuru ya göre öğrenciler sınav sorularına ve uygulanmasına ilişkin itirazlarını 1-15 Mart tarihleri arasında yapabilecek. Sınav sonuçlarına itirazlar ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden ilan edilmesinden sonra beş takvim günü içerisinde gerçekleştirilecek. Online sınavlara itirazlar e-itiraz sayfası üzerinden alınırken, telefon, dilekçe, mail ve faksla yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

Açık Lise sınav itirazı

Açık Lise 3. Dönem Sınav Takvimi Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 sınav uygulama takvimini öğrenciler için paylaştı. Bir eğitim öğretim yılında Açık Öğretim Liselerinde öğrenciler toplam 3 dönem sınava katılıyorlar. Mart ayında yapılan 2. dönem sınavlarının ardından Temmuz ayında 3. dönem sınavları gerçekleştirilecek. Bakanlık henüz sınavların e-Sınav olarak sınav salonlarında mı yoksa online (çevrim içi) mi yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    öğrenciye uygulanan cezai yasal yaptırım uyguluyacıları cazai yaptırımları milletvekillerinede istiyoruz! 3 maymunu oynamayın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim