Üniversite öğrencilerine aylık 500 TL burs verilecek! 2022 Burs başvuru şartları ve tarihler belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kooperatif aracılığıyla üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak burs yardımı yapılacak. Aylık burs ödemesi 500 TL olarak belirlenirken burs başvuru şartları ve tarihler belli oldu. Üniversiteyi bu yıl kazanan veya ara sınıfta okuyan adaylar başvuru kriterlerini taşımaları durumunda burstan faydalanabilecek. Müracaatlar internet üzerinden gerçekleştirilecek. Peki aylık 500 TL burs başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite öğrencilerine aylık 500 TL burs verilecek! 2022 Burs başvuru şartları ve tarihler belli oldu!
Üniversite öğrencilerine aylık 500 TL burs verilecek! 2022 Burs başvuru şartları ve tarihler belli oldu!
GİRİŞ 05.03.2022 12:10 GÜNCELLEME 05.03.2022 16:07

Üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanması için Bursa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi burs başvurularının alınmaya başlandığını duyurdu. Ön lisans ve lisans programlarında eğitim alanlar burstan yaralanabilirken, normal eğitim süresini dolduran ve mezun olmayan öğrenciler başvuruda bulunamayacak.  2021-2022 eğitim öğretim yılı burs başvuruları internet üzerinden alınırken adayların herhangi bir kuruma bizzat müracaat etmeleri gerekmiyor. Yapılacak değerlendirme sonrası burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık 500 TL burs ödemesi yapılacak. Peki Bursa Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte başvuru şartları, tarihler ve tüm detaylar…

Öğrencilere Geri Ödemesiz 500 TL Burs Verilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin eğitim gereksinimlere katkıda bulunmak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla üniversite eğitimi alan Bursalı öğrencilere burs verecek. Kendisi ya da velisi Bursa'da ikamet eden öğrenciler burstan yararlanabilir.  Başvuru yapabilmek için öğrenci veya veli ikametgah adresinin son 6 ayda Bursa'da olması gerekmektedir. 

Normal şartlar altında burs almaya hak kazanan öğrencilere toplam 8 ay boyunca ödeme yapılacakken bu uygulama dönemin ikinci yarısına yetiştiği için bu yıl Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde 4 ay devam edecek. Önümüzdeki dönemden itibaren ise burs ödemeleri 8 ay boyunca yapılacak.

2022 Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi burs başvuruları internet üzerinden alınacak. Başvuru işlemleri başlaman önce öğrencilerin başvuru şartlarını ve gerekli belgelerini dikkatle incelemeleri gerekmektedir.  Başvuru işlemleri burskoop.com adresi üzerinden alınacak. Adaylar T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cep telefonu ve e-posta bilgileri ile sisteme kayıt yaparak müracaat edebilecek. Sizde direkt olarak buradan başvuru sayfasına gidebilirsiniz. Başvuru yapacak adayların gerekli şartları taşımaları gerekmektedir. İşte başvuru şartları;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda velisinin Bursa’da ikamet etmesi,

  • Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan üniversitelerde, örgün lisans ya da ön lisans öğrencisi olmak,

  • Bulunulan dönem itibari ile en az,  100 üzerinden 50 ya da 4 üzerinden 2 genel not ortalamasına sahip olmak,

  • Özel ya da resmi bir kurumda, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,

  • Maddi olanakları öğrenimini sürdürebilmesi için yetersiz ve bu nedenle desteğe ihtiyaç duyuyor olmak,

  • 25 yaşını aşmamış olmak.

Kimler Başvuru Yapamaz?

Sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler, Polis akademisi, Polis Meslek Yüksekokulu, Milli Savunma Üniversite öğrencisi, normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler, açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, yüz kızartıcı bir suç sebebi ile hüküm giyenler, yüksek lisans veya doktora öğrencileri burs başvurusu yapamaz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'