MEB'den okullar için kritik hamle! Artık Türkçe, Matematik ve Yabancı dil dersleri...

Milli Eğitim Bakanlığı, müfredatında önemli bir yere sahip olan Türkçe, Matematik ve Yabancı Dil derslerinde bir dizi değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Matematik dersinin öğrenimini kolaylaştırmak, günlük hayata uyarlamak, Türkçe ve Yabancı Dil gibi derslerde kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla MEB harekete geçti. Bakan Mahmut Özer, yeni sistemin detaylarını aktarırken özellikle sayısal formülleri içeren Matematik dersi için TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yapılacağını duyurdu. İşte Türkçe, Matematik ve Yabancı dil derslerinde yapılacak değişiklikler...

MEB'den okullar için kritik hamle! Artık Türkçe, Matematik ve Yabancı dil dersleri...
MEB'den okullar için kritik hamle! Artık Türkçe, Matematik ve Yabancı dil dersleri...
GİRİŞ 08.03.2022 09:30 GÜNCELLEME 08.03.2022 09:31
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Öğrencilerin ders programında en fazla yere sahip olan  Türkçe, Matematik ve Yabancı Dil derslerinin daha kolay öğrenilmesi ve uygulanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Göreve geldiği günden bu yana eğitimde fırsat eşitliği ve okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Özer, Türk eğitim sisteminin en temel taşlarından olan derslerde bazı değişikliklerin yapılacağının sinyallerini verdi. MEB'in yapacağı değişiklikler ile birlikte  öğrencilerin bu derslerde ortaya çıkan eksikliklerinin yeni öğretim teknikleriyle ortadan kaldırılması amaçlanacak. Bakan Özer, Matematik dersinde özellikle öğrenmek yaklaşımının değiştirileceğine dikkat çekerek TÜBİTAK ve üniversitelerle ortak bir çalışma yürütüleceğini ifade etti. İşte Okullarda Türkçe, Matematik ve Yabancı dil dersleri için alınan karar...

MEB başlangıç tarihini duyurdu: 5 hafta sonra yüz yüze eğitime 9 günlük ara verilecek!MEB başlangıç tarihini duyurdu: 5 hafta sonra yüz yüze eğitime 9 günlük ara verilecek!

" Zorlu Bir Ders Olmaktan Çıksın"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik derslerinin daha keyifli hale gelmesi ve öğrenmeyi kolaylaştıracak yeni bir proje üzerinde son aşamaya gelindiğini duyurdu. TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortaklaşa yürütülen çalışmada matematik dersinin soyut bir dersten çıkarılması ve günlük yaşam becerilerine uyarlanarak kalıcı bir öğrenmenin sağlanması amaçlanıyor. Bakan Özer yaptığı açıklamada " Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz." ifadelerinim kullanarak öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtararak o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmenin sağlanacağını vurguladı.

Matematik dersi açıklaması

Yabancı Dil Dersinde Eksiklikler Giderilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe, yabancı dil ve matematik dersinde kalıcı öğrenmeyi destekleme amacıyla birçok yenilik uygulamaya başlayacak. Bu kapsamda müfredatta uzun ders saatlerine sahip olan yabancı dilde okuma, anlama, dinleme ve yazmak olmak üzere 4 temel becerinin öğretilmesi konusunda eksiklikler giderilecek. Bakanlık yeni öğretim tekniklerinin geliştirilmesi ve yabancı dil dersine yeni dinamikler kazandırılması için çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacak.

Türkçe Dersi İçin Kütüphanelerde Etkinlikler Yapılacak!

Türkçenin öğretimi ve okuma kültürünün geliştirilmesi için Bakanlık çalışmalarına hız verdi. Yakın zamanda Türkiye genelinde başlatılan " Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi ile birlikte tüm okullara öğrencilerin yararlanabilmeleri için kütüphane yapılmıştı. İkinci aşamada öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması ve kelime dağarcıklarının geliştirilmesi konusunda planlamalar yapıldı. Bu kapsamda kütüphanede yürütülecek etkinlikler ile birlikte öğrencilerde okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanacak.

"Sürekli Bir Öğrenme Sağlanacak"

Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleriyle ilgili hazırlanan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, Türkçe ve yabancı dilin yanında matematik derslerinin de keyifli hale gelmesi için son aşamaya gelindiğini vurguladı. TÜBİTAK ve üniversitelerin işbirliği ile beraber matematik soyut bir ders olmaktan çıkacağını hatırlatan Özer, günlük yaşam becerilerine uyarlanacak kalıcı bir öğrenmenin sağlanacağını dile getirdi. Matematik de öğrenme yaklaşımını değiştireceklerini söyleyen Özer " Öğrencilerimiz, projelerini geliştirecek, alacakları geri dönütlerle projeyi sürekli geliştirecek ve böylece sürekli bir öğrenme sağlanacak." dedi.

 

YORUMLAR 19
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    matematik zaten zorlu ve soyut bir derstir.O ozellikten çiksin demekle cikmaz.Keskin zekâyi ve yaratici duşunenleri ayirt eder.
    Cevapla
  • Saraöz 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizce değilde maemaikte hem fikirim okadarada gereksiz konular var ki insanın aklı bulanıyor Ama İngilizce içinkötü genel bir İngilizce öğrenimi bence güzel sonuçta her ne olursa olsun İngilizce gerçekten gerekli bir dil
    Cevapla
  • Saraöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerekliydi
    Cevapla
  • Teacher 2 yıl önce Şikayet Et
    Matematik zaten yeteri kadar sadeleştirilmiş bunun bir adım ötesi bu dersleri tamamen kaldırmak. Öğrencileri sınavlarda elemek adına soruyu yazanın bile bir ay sonra çözmekte zorlanacağı sorular sorulursa tabi ki de ortalama çok düşük çıkacak. Eğitimde yapılabilecek en güzel şey sınıf tekrarinin olması, okullarda doğru duruş bir ödül ceza sisteminin geri getirilmesi. Çocuklar okuma yazma bile öğrenmeden bizden çocukları bir üst sınıfa geçirmenizi istiyorlar. Kimsenin çocuğuna otur bile diyemez hale geldik. Üniversitelerdeki proflari bile derslere soksalar yine de duzelmez
    Cevapla
  • Hayri 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir karar tebrik ediyorum. Matematiği Türkçeyi İngilizceyi en iyi en doğru en hızlı öğreticem derken çocukların beynini ben bu dersi yapamama programlayarak kilitliyoruz. 15 sene İngilizce görüp 15 cümle İngilizce öğrenemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı