MEB kopya çekilen sınavları iptal ediyor! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi 2. dönem online sınavları bugün sona erecek. Son sınavlarına giriş yapan öğrenciler AÖL sınav sonuçları tarihini öğrenebilmek için araştırmalarını hız verdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavlara katılan öğrencilere kopya konusunda sınav öncesinde uyarılarda bulunmuştu. Sınav kurallarının ihlal edildiği tespit edilen sınavlar geçersiz sayılacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Açık Lise sınav sonuç tarihi…

MEB kopya çekilen sınavları iptal ediyor! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
MEB kopya çekilen sınavları iptal ediyor! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 11.03.2022 09:42 GÜNCELLEME 11.03.2022 09:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AÖL sınav sonuçları, 1-10 Mart tarihleri arasında yapılan Açık Lise 2. dönem sınavları sebebiyle gündemde yer alıyor. Açıktan aldıkları eğitim ile beraber lise mezunu olmayı hedefleyen adaylar, sınav sonuçlarına göre gerekli krediyi toplayıp toplamadıklarını öğrenecekler. Online olarak düzenlenen sınavlarda öğrencilere her dersten 20 soru sorulurken 25 dakika sınav süresi verildi. MEB öğrencilerin bilgi paylaşımı ve kopya çekmemesi için sınav ekranına adayları tanımlayan kodlar yerleştirdi. Sınav kurallarını ihlal eden adayların sınavları geçersiz sayılacak. Açık Lise sınavlarında en az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenciler dersi başarıyla tamamlar. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman, nereden açıklanacak? İşte sınav sonucu sorgulama yöntemi…

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı resmi duyuruya göre öğrenciler sınavın başlamasından itibaren ve sınavın sona erdiği 5 takvim günü içerisinde sınav sorularına ve uygulanmasına yönelik itirazlarda bulunacak. 1-15 Mart tarihlerinde itirazlar alınacağından sonuçlar bu tarihlerde açıklanmayacak. Henüz MEB'den sınav sonuç tarihine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sınav sonuçlarının 20 Mart tarihine kadar erişime açılmış olması bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra öğrenciler 5 takvim günü içerisinde sonuçlara itiraz edebilirler.

Kopya Çeken Öğrencilerin Sınavları İptal Edilecek!

MEB tarafından sınav öncesi yayınlanan duyuruya göre başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava girilmesi, öğrencinin yerine başkasının sınava katılması veya soruları cevaplaması, sınavın teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme) duraklatılması veya sınavın güvenliği ile akışını etkileyecek eylemlerde bulunması durumunda adayların sınavları iptal edilecek.

Sınav Sonuçları AÖK Üzerinden İlan Edilecek!

Değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra adaylar sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden öğrenebilecek. Sınav soru ve cevapları yayınlanmayacak. Adaylar öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası ile beraber sisteme giriş yaparak sınav notunu öğrenebilirler.

MEB Ders Geçme Notunu 45 Olarak Belirledi!

2021-2022 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi ders geçme notu 45 (kırk beş) olarak belirlendi. Açık Lise 2. dönem sınavlarında her öğrenciye 20 soru yöneltilirken her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5 (beş) olacak. Yanlış verilen cevaplar doğru yanıtları etkilemezken 100 puan üzerinden değerlendirilecek sınavlarda en az 45 alan öğrenciler başarıyla dersi tamamlayacak. 45 başarı puanına ulaşabilmek için adayların en az 9 soruya doğru yanıt vermeleri gerekmektedir.

İtirazlar Sonuçlar Duyurulduktan Sonra Başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın uygulanmasına ve sorulara yönelik itirazların yanında sonuçlar için de itiraz kabul ediliyor. Sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında 5 gün içerisinde itirazda bulunulabilir. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası şubelerinden itiraz ücretini olan 30 TL'yi yatıran adaylar e-itiraz bölümünden başvuru yapabilirler.

YORUMLAR 20
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis 7 sene sürdü pandemi de olunca inşallah sınav açıklanırsa 14 puandan fazla bekliyorum
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Benimde son 2puan inşallah bitiyor sonra lise
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Son girdiğim derslerde hep eror verildi sınavım iptal mi oldu acaba
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizce sınavım iptal oldu geçer sizmiolacak bu sınavım
    Cevapla
  • Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Kelebek 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu sınavda 14 puan alırsam allahin izniyle lise mezunu oluyorum Allah açık lise de okuyuan herkese diplomayı almayi nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • Hayrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis kaç yılda bitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki