Okullar 4 gün tatil mi olacak? Kar yağışının etkili olduğu illerde...

Türkiye'de hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüşün ardından başta Marmara olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde kar yağışı etkili olacak. Meteorolojinin paylaştığı verilere göre İstanbul Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan son dakika okullarla ilgili açıklama geldi. Peki okullar 4 gün tatil olacak mı? İşte yapılan açıklama...

Okullar 4 gün tatil mi olacak? Kar yağışının etkili olduğu illerde...
Okullar 4 gün tatil mi olacak? Kar yağışının etkili olduğu illerde...
GİRİŞ 09.03.2022 13:23 GÜNCELLEME 09.03.2022 13:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahminlerine göre kuvvetli kar İstanbul'un kapısında. Yapılan uyarıların ardından İstanbul'da kar yağışı Arnavutköy Kuzey Marmara Otoyolu ve Yassiören mevkisinde kendisini gösterirken gözler okullara çevrildi. Ocak ayında yağan kar yağışı sonrası ulaşımda aksamalar olurken eğitim öğretim faaliyetlerine kısa bir ara verilmişti. Beyaz örtünün tekrar İstanbul'u ziyaret edecek olması nedeniyle okullarda nasıl bir karar alınacağı veliler ve aileler tarafından merak ediliyor. Özellikle yarın etkili olması beklenen kar yağışı sonrası Cuma gününün de tatil olması gündeme geldi. Meteoroloji uzmanları 1987 yılından beri İstanbul'da beklenen en şiddetli kar yağışı olduğunu tahminini yaptı. Peki 4 gün okullar tatil mi olacak? Son dakika İstanbul Valiliğinden beklenen açıklama geldi!

Okullar 14 Mart Tarihine Kadar Tatil Edildi!

İstanbul Valiliği son dakika kararıyla tedbirlerini tek tek açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ali Yerlikaya tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumlarının 14 Mart tarihine kadar tatil edildiğini duyurdu.

Okullar 4 Gün Tatil Mi Olacak?

Hava durumu sebebiyle okulların tatil olup olmaması kararını o ilin valiliği veriyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında " Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda İstanbul'da beklenen kar yağışı öncesinde alınacak tedbirler gündeme geldi. Karla mücadele eylem planı hazırlanırken okulların durumu da masaya yatırıldı.

Kar yağışının etkisini artırması beklenen bölgelerde 12 saat önceden İstanbul'a tır girişleri yasaklandı. Kızılay ile irtibat kurularak 90 tane noktaya yemek içecek yardımı organize edildi. Türk Hava Yolları'ndan  (THY) yapılan açıklamaya göre kar yağışı sebebiyle yarın (10 Mart) 205 sefer iptal edildi.  Okullarla ilgili alınacak kararın İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Olası bir durumda hafta sonu tatili ile Perşembe ve Cuma günü  birleştirilerek kar tatilinin 4 gün olması sürmesi bekleniyor.

 Tüm Hafta Boyunca Sürmesi Bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul için kar uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bir bölümünün Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği hatırlatılırken hava sıcaklıklarının 0°C’nin altına gerileyeceği bilgisi paylaşıldı. İl genelinde kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı vurgulanırken, soğukların tüm hafta boyunca süreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, yarın ve cuma günü etkili olacak kar yağışının Ocak ayında yaşanan yağışa yakın bir kar kalınlığı oluşturmasını bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Çarşamba gününün ilk saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'da görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışının Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Van'ın kuzey ve güney ilçeleri, Şırnak'ın doğusu ve Hakkari'de yer yer etkisini göstereceği duyuruldu. 

Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli yağış beklenirken sağanak ve gök gürültülü sağanağın Adıyaman, Siirt, Şırnak ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman illerinin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı ön görülüyor. 

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerinin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde ise Konya'da Çarşamba başlayan kuvvetli kar yağışının cuma sabah saatlerine kadar etkili olacağı düşünülüyor. 

Bitlis'te Okullar Tatil Edildi!

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada 8 Mart akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilendiğinde il merkezi ile birlikte Mutki, Hizan, Güroymak ve Tatvan ilçelerinde resmi ve özel bütün eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu