2022 KPSS, YKS, DGS sınavları ve başvuruları ne zaman? ÖSYM 2022 sınav takvimi!

Her yıl milyonlarca adayın başvuru ve sınav sürecini takip ettiği KPSS, YKS ve DGS sınav tarihleri merak konusu oldu. Memur olma hedefi olan lise, ön lisans ve lisans mezunları KPSS oturumlarına, üniversite eğitimi alma hayalleri kuran 12. sınıf öğrencileri YKS oturumlarına ve 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler DGS sınavlarına katılacak. ÖSYM 2022 sınav ve başvuru takvimini yayınladı…

2022 KPSS, YKS, DGS sınavları ve başvuruları ne zaman? ÖSYM 2022 sınav takvimi!
2022 KPSS, YKS, DGS sınavları ve başvuruları ne zaman? ÖSYM 2022 sınav takvimi!
GİRİŞ 13.03.2022 10:51 GÜNCELLEME 13.03.2022 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2022 yılında ÖSYM yaklaşık 7 milyon adayın katılacağı KPSS, DGS ve YKS sınav tarihlerini belirledi. Memurluk sınavı olarak da bilinen KPSS sınavları bu yıl tüm kademelerde gerçekleştirilecek. Ön lisans, ortaöğretim ve lisans mezunları, aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında değerlendirebilmek için ter dökecek. Lise 12. sınıf öğrencileri veya mezunları ise AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşen üniversite sınavlarına katılacak. 2 senelik ön lisans eğitimlerini dört yıla uzatmak isteyenler ise 120 soruluk DGS sınavında şansını deneyecek. Sınavlara başvuru işlemleri ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki 2022 KPSS, YKS ve DGS sınavları ne zaman?

MEB Ara tatilde telafi eğitimi mi verecek? Bakan Özer 1.5 yıllık öğrenme kayıplarını...MEB Ara tatilde telafi eğitimi mi verecek? Bakan Özer 1.5 yıllık öğrenme kayıplarını...

2022 YKS Haziran'da Yapılacak!

Üniversite sınavı başvuruları 7 Mart itibariyle sona erdi. Başvurularını tamamlayan öğrenciler ise sınav takvimlerini gündemlerine aldı. YKS sınavları, AYT,TYT ve YDT olarak üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. Başvuruları kaçıran adaylar için 16-17 Mart tarihinde geç başvurular alınacak. İşte 2022 YKS sınav tarihleri;

2022 YKS sınav tarihleri

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran Cumartesi 10:15

Alan Yeterlilik Testi (AYT) 19 Haziran Pazar 10:15

Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran Pazar 15:45

ÖNEMLİ: 

Yükseköğretim Kurulu ve ÖSYM işbirliği ile yapılacak YKS sınavında bu yıl bazı değişiklikler yapıldı. Geçtiğimiz sene 135 dakika süren TYT sınav süresi 30 dakika daha artırılarak 165 dakikaya uzatıldı. Soru sayısında herhangi bir değişiklik yapılmazken bu yıl baraj uygulaması da kaldırıldı. 

2022 KPSS Ortaöğretim Ön Lisans ve Lisans Sınav Tarihleri!

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen adaylar açılan ilanlara KPSS sınav puanı ile müracaat ediyor.  Aldıkları eğitimleri değerlendirmek isteyen lise, ön lisans ve lisans mezunları ise KPSS sınavlarına yoğun ilgi gösteriyor. 2021 yılında sadece lisans öğrencilerine yönelik sınav düzenlenirken bu yıl ön lisans ve lise mezunlarına yönelik sınav yapılacak.  İşte 2022 yılı detaylı sınav ve başvuru takvimi;

KPSS sınav tarihleri 2022

KPSS ortaöğretim (lise) başvuruları bu yıl 1-13 Eylül tarihleri arasında alınacak. Lise mezunu olan veya şartları yerine getiren adaylara KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek alanından 120 soru sorulacak. KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım'da yapılacak.

KPSS ön lisans sınavı başvuru işlemleri 3-15 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Lise mezunlarına olduğu gibi ön lisans mezunu adaylara da aldıkları eğitim dikkate alınarak KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek bölümlerinden toplam 120 soru yöneltilecek. 2022 KPSS ön lisans sınavı ise 2 Ekim'de düzenlenecek.

Lisans sınavları her yıl düzenlenmektedir. Bu yıl KPSS lisans sınavı başvuruları 24 Mayıs'ta başlayacak ve 6 Haziran tarihinde sona erecek. KPSS lisans sınavı 31 Temmuz'da, Alan Bilgisi sınavları 6-7 Ağustos'ta ve ÖABT ise 14 Ağustos'ta yapılacak.

UYARI:

KPSS başvuru işlemleri belirlenen tarihler arasında ÖSYM AİS üzerinden yapılmaktadır. ÖSYM her sınav için geç başvuru günlerini belirlemektedir. Sınav başvurusunu yapan ancak ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayıldığından sınava giremezler.

4 Yıllık Bölümlere Geçiş Yapacaklar Dikkat!

2 yıllık bölümlerde eğitim alan veya mezun olmuş adaylar, 2022 yılında yapılacak DGS sınavlarına hazırlıklarını sürdürüyor. ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında alınacak. DGS sınavda öğrencilere Matematik ve Türkçe bölümlerinden toplam 120 soru yöneltilmektedir. 

2022 Dikey Geçiş Sınavı

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    hukuk okumak istiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü