Üniversitelilere karşılıksız 500 TL burs ödemesi yapılacak! 2022 Burs başvuruları devam ediyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitimi alan ön lisans ve lisans öğrencileri için harekete geçti. Üniversitelilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için aylık 500 TL burs verileceği duyuruldu. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar müracaatlarını internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi burs başvuru şartları belli oldu. Peki geri ödemesiz aylık 500 TL burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Üniversitelilere karşılıksız 500 TL burs ödemesi yapılacak! 2022 Burs başvuruları devam ediyor...
Üniversitelilere karşılıksız 500 TL burs ödemesi yapılacak! 2022 Burs başvuruları devam ediyor...
GİRİŞ 10.03.2022 09:25 GÜNCELLEME 10.03.2022 09:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmek adına düğmeye bastı. Öğrencilere burs veren bir çok kurum başvuruları geride bıraktığımız aylarda alsa da Belediyeden yapılan açıklamada burs başvurularının başladığı duyuruldu. Burs başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler, internet üzerinden gerekli belgeleri ileterek başvuruda bulunabilecek. 25 yaşını aşmamış, herhangi bir kurumda çalışmayan, örgün eğitim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimi alan adaylar burstan yararlanabilir. Yüksek lisans ve doktora yapan adaylar ise burstan faydalanamaz. Peki 2022 Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi burs başvurusu nereden, nasıl yapılacak? İşte adım adım başvuru yöntemi...

MEB başlangıç tarihini açıkladı! 5 hafta sonra yüz yüze eğitime 9 günlük ara verilecek!MEB başlangıç tarihini açıkladı! 5 hafta sonra yüz yüze eğitime 9 günlük ara verilecek!

Başvuru Şartlarını Taşımaları Gerekmektedir!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen burs yardımından yararlanabilmek için öğrenci veya veli ikametgah adresinin son 6 ay içerisinde Bursa'da olması gerekmektedir.  Burstan kendisi veya velisi Bursa'da yaşayan öğrenciler yararlanabilir. Burs başvuruları alındıktan sonra yapılan değerlendirme sonucu burs almaya hak kazanan adaylara bu eğitim döneminin sonuna kadar 4 ay (Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) boyunca ödeme yapılacak. İşte başvuru şartları;

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Kendisi veya velisinin Bursa'da yaşaması,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Türkiye sınırları içerisinde yer alan üniversitelerde, örgün lisans ya da ön lisans öğrencisi olmak,

Bulunulan dönem itibariyle en az, 100 üzerinden 50 ya da 4 üzerinden 2 genel not ortalamasına sahip olmak,

Özel ya da resmi bir kurumda, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,

Maddi olanakları öğrenimini, sürdürebilmesi için yetersiz ve bu nedenle desteğe ihtiyaç duyuyor olmak,

25 yaşından büyük olmamak,

Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

Bursa Büyükşehir Belediyesi, burs başvuruları online olarak gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar gerekli kriterleri taşımaları durumunda T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cep telefonu ve e-posta bilgileri gibi iletişim bilgileri ile burskoop.com adresinden kayıt işlemi gerçekleştirecek.

burs başvuru ekranı

Kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar  "Online başvuru formunu" doldurarak müracaat edebilecekler. Başvurusu tamamlanan adaylara bilgilendirme SMS'i gönderilecek. Başvuru sırasında, geçersiz veya yanlış bilgi ve belge gönderen adayların tespit edilmesi durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacak. Buradan direkt olarak başvuru ekranına yönlendirilirsiniz.

Burs Ödemesi Nasıl Yapılacak?

Normal şartlar altında Bursa Büyükşehir Belediyesi, burs yardımları bir eğitim yılında toplam 8 ay boyunca gerçekleştirilmektedir. Ancak bu yıl yaşanan gecikmeden ötürü öğrencilere sadece ikinci dönem için Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ödeme yapılacaktır. Yapılan değerlendirmeler sonucu burs almaya hak kazanan adaylara her ay 500 TL burs yardımı gerçekleştirilecek.

Kimler Burstan Yararlanamaz?

  • Sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrenciler,

  • Yabancı uyruklu öğrenciler,

  • Polis Akademisi, Polis Meslek Yüksel Okulu ile Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri,

  • Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,

  • Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,

  • Yüz kızartıcı bir suç sebebi ile hüküm giyenler,

  • Yüksek lisans veya doktora öğrencileri

YORUMLAR 1
  • hakan er 2 yıl önce Şikayet Et
    yüksek lisans okuyanlar neden başvuru yapamaz çok şaşırdım malesef doğru iş yapamıyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt