Yarın okullar tatil mi? 14 Mart Pazartesi yoğun kar yağışı sebebiyle...

Başta İstanbul olmak üzere bir çok ili etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası İstanbul Valiliği 10 ve 11 Mart tarihlerinde okulların tatil olmasına karar vermişti. Yüz yüze eğitime verilen 2 günlük aranın ardından öğrenciler hafta sonu tatiline girecek. Kar yağışının birçok ilde ulaşım ve hayat koşullarını olumsuz etkilemesi sebebiyle Pazartesi günü okul olup olmayacağı aileler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki 14 Mart Pazartesi okullar tatil mi?

Yarın okullar tatil mi? 14 Mart Pazartesi yoğun kar yağışı sebebiyle...
Yarın okullar tatil mi? 14 Mart Pazartesi yoğun kar yağışı sebebiyle...
GİRİŞ 13.03.2022 19:55 GÜNCELLEME 13.03.2022 19:55

Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bir çok ilde okullar tatil edildi. Kayseri, İstanbul, Kars, Bursa'dan peş peşe eğitime ara açıklamaları geldi. Okulların yanı sıra Kuran kursları, sürücü kursları, özel eğitim merkezleri, destekleme ve yetiştirme kursları da faaliyetlerine ara verdi. İstanbul'da Çarşamba gecesi başlayan kar yağışı ise birçok ilçede etkisini arttırmaya başladı. 2 günlük tatilin keyfini çıkartan çocuklar ise okul yolunu tutacakları Pazartesi günüyle ilgili yeni bir karar olup olmadığını merak ediyor. İstanbul Valiliğinden konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için karar verildi. Peki 14 Mart Pazartesi okul var mı? İşte İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamanın detayları...

Karla Mücadele Kapsamında İstanbul'da Okullar 2 Gün Tatil!

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada 10 Mart Perşembe Günü için turuncu alarm verildiği hatırlatılarak bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursuları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, Kur'an kursları, 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere 14 Mart Pazartesi gününe eğitime ara verildiği duyuruldu.

Kar Yağışı Salı Gününe Kadar Devam Edecek!

İstanbul'da Cuma öğle saatlerinde kar yağışı birçok ilçede etkisini artırırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının Cumartesi saat 18.00'dan Pazar günü sabah 06.00'ya kadar şiddetli geçeceği bilgisini paylaştı. Meteoroloji tahminlerine göre kar yağışın 15 Mart Salı gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi?

Özellikle Marmara Bölgesinde etkili olan kar yağışı sonrası birçok ilden peş peşe tatil kararı geldi. 11 Mart Cuma günü Kayseri, Bayburt, Kars, Bursa, Yalova, Bayburt, Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Tekirdağ, Erzurum, Bilecik, Düzce, Bolu, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, ve Gümüşhane'de okullar tatil edildi.

14 Mart Pazartesi Okul Var Mı?

Okulların tatil olup olmayacağına o ilin valilikleri karar veriyor. Kar yağışı tahminlerine göre okullardaki tatil Pazartesi günü devam edebilir. Ancak konuyla ilgili İstanbul ve diğer illerden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yeni gelişmeler yaşandığında detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri