AÖL sınav sonuçları 2022! Açık Lise 2022 sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Açık Liselerden aldıkları eğitim ile mezun olmak isteyen öğrenciler, yılda üç kez MEB tarafından düzenlenen sınavlara katılıyor. 1-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen çevrim içi sınavların sonuçları için geri sayım başladı. Sınav sonuçları AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle öğrenilebilecek. Sınavlarda en az 9 (dokuz) soruya doğru yanıt veren öğrenciler dersi başarıyla tamamlayacak. Peki AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınav sonuçları 2022! Açık Lise 2022 sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
AÖL sınav sonuçları 2022! Açık Lise 2022 sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
GİRİŞ 24.03.2022 09:03 GÜNCELLEME 24.03.2022 09:03

AÖL sınav sonuçları için binlerce öğrencinin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Mart ayının ilk günü başlayan sınavların itiraz süreci 15 Mart'ta sona erdi. Bakanlık sınavın uygulanmasına veya sorulara yönelik itirazları değerlendirdi. Hatalı, yanlış vb. soru çıkması durumunda o sorular değerlendirme dışı bırakılarak, adayların puanları tekrar hesaplanacak. Açıktan aldıkları eğitim ile beraber lise diploması almayı hedefleyen adaylar ise derslerden geçer not alıp almadıklarını merak ediyorlar. Sınavlarda her doğru cevabın puan olarak karşılığı 5 (beş) olarak belirlendi. Yanlış verilen cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek. Sınav sonuç ekranında ise öğrencilerin sadece sınavlardan aldıkları not bilgisi paylaşılacak. Peki AÖL sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2021-2022 AÖL 2. dönem sınav sonucu sorgulama sayfası...

Öğrencilere peş peş tatil müjdesi! MEB İkinci dönem okullarda eğitime 12 gün ara verecek!Öğrencilere peş peş tatil müjdesi! MEB İkinci dönem okullarda eğitime 12 gün ara verecek!

AÖL Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınav sonuçlarını henüz açıklamadı. Bakanlık tarafından sınav sonuçlarının duyurulacağı net bir tarih yok. Ancak geçtiğimiz yıl sınav sonuçları 10 gün içerisinde öğrencilere duyurulmuştu. Bu yıl MEB sınavın uygulanmasına ilişkin itirazları 15 Mart tarihine kadar kabul etti. Dolayısıyla sınav değerlendirme işlemleri biraz gecikmeli başladı. Sınav sonuçlarının bugün veya yarın erişime açılmış olması bekleniyor.

Sınav Sonuçları Nereden Sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçları, Açık Öğretim Kurumları (AÖK) Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden adayların erişimine açılacak. Sınav sonuçlarının duyurulması ile birlikte adaylar  Güvenlik Kodu, T.C. kimlik numarası veya öğrenci numarası ile şifresiyle beraber sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek. Dileyen adaylar ise e-Devlet giriş seçeneğini kullanabilirler. Sizde sınav sonuçları açıklandığında direkt olarak sorgulama sayfasına buradan gidebilirsiniz.

Kopya Çekilen Sınavlar Geçersiz Sayılacak!

1-10 Mart tarihleri arasında internet üzerinden çevrim içi düzenlenen sınavlarda kopya çekilmesinin önüne geçebilmek adına Bakanlık bir dizi önlemler aldı. Online sınav ekranında öğrencileri tanımlayan kod bulunurken, soru paylaşımı yapan veya kural ihlali yapan öğrenciler buradan tespit edilecek.  Soruların  ve cevapların sosyal medyada paylaşımı, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava girilmesi, öğrencinin yerine soruların başkasını cevaplaması, sınav ekranında karartma, süre durdurma gibi kuralların ihlal edilmesi gibi durumlarda sınavlar geçersiz sayılacak.

MEB Yeni Sınav Takvimini Duyurdu!

2. dönem sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber kayıt yenileme süreci yapılacak. Kayıt yenilemenin ardından öğrenciler yeni dönem sınav hazırlıklarına başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı 3. dönem ve yeni dönem sınav takvimini paylaştı. İşte sınav tarihleri;



2021-2022 AÖL Mezuniyet Şarları Belli Oldu!

  • 18 yaş altı için Öğrenim görülen dönemin 8 veya üzeri olunması 

  • 18 yaş ve üstü için Öğrenim görülen dönemin 4 veya üzeri olması 

  • Derslerden toplam kazanılan kredinin en az 170 ve üzeri olunması

  • Ortak derslerde başarılı olunması (Türk Dili ve Edebiyatı)

  • Açık Liselerde en az bir dönem sınava katılmış olması

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor