MEB'den öğrencileri sevindiren tatil kararı! Okullarda öğrenciler 2. dönem 12 gün tatile gidiyor!

2021-2022 eğitim öğretim yılı Eylül ayında yüz yüze olarak başlarken yüzbinlerce öğrenci tekrar çok özledikleri okul yolunu tuttu. MEB Bakanı Mahmut Özer, pandemi sebebiyle ikinci dönem eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintiye uğramayacağını duyurmuştu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sevindiren haber Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet’in takviminden geldi. Öğrenciler ikinci dönem toplam 12 gün tatil yapacak…

MEB'den öğrencileri sevindiren tatil kararı! Okullarda öğrenciler 2. dönem 12 gün tatile gidiyor!
MEB'den öğrencileri sevindiren tatil kararı! Okullarda öğrenciler 2. dönem 12 gün tatile gidiyor!
GİRİŞ 25.03.2022 09:15 GÜNCELLEME 25.03.2022 09:15
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

MEB tarafından hayata geçirilen uygulama ile öğrenciler dönem aralarında ara tatile giderek kısa bir süre de olsa dinlenme fırsatı yakalıyor. Nisan ayına kısa bir zaman kala öğrenciler, önümüzdeki ay yapılacak ara tatil tarihlerini gündemlerine aldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren öğrenciler, ara tatil, yarıyıl tatili, yaz tatilinin dışında resmi tatillerde ve dini bayramlarda okula gitmiyor. Müslüman dünyası için 11. ayın sultanı olan Ramazan ayının sonunda bayram kutlanacak. Ramazan bayramı ve Nisan ara tatilinin peş peşe geliyor olması sebebiyle öğrenciler 12 gün süren tatilin keyfini sürecek. İşte ara tatil ve Ramazan bayramı tatilinin başlangıç ve bitiş tarihleri…

Öğrenciler 1 Ayda Toplam 12 Gün Tatil Yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini 1 aylık zaman diliminde toplam 12 günlük tatil bekliyor. MEB'in açıkladığı tarihler dikkate alındığında ikinci dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.

Ara tatil kapsamında 8 Nisan Cuma günü kapanan okullarda eğitim öğretim faaliyetleri tekrar 18 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Hafta sonu ile beraber ikinci dönem ara tatili toplam 9 gün sürecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılı dini günler takvimine göre bir ay sürecek Ramazan'ın hemen ardından bayram başlayacak. 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak bayram tatili 3 gün sürecek.  Bayram tatili 4 Mayıs Çarşamba günü ise sona erecek. Öğrenciler böylelikle 1 aylık zaman diliminde toplam 12 gün boyunca tatil yapmış olacak.

Ara Tatil ve Ramazan Bayramı Birleştirilecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde 11-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak ara tatil ile Ramazan Bayramının birleştirilmesi gibi bir konu bulunmuyor. Ara tatilin bitiş tarihi ile Ramazan Bayramının başlangıcı arasında 15 gün gibi uzun bir zaman bulunuyor. Gerek uzaktan eğitimin ortaya çıkardığı eksiklikler gerekse pandemi nedeniyle tatilin birleştirilmesi şuan için söz konusu değil. 

Dini ve resmi tatil günlerinde devlet kurumları, bankalar ve diğer kurumlar ile birlikte okullar ve üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetlerine ara veriyor. Bu yıl birçok resmi tatil hafta sonuna denk geliyor. Sizde 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulların kapalı olacağı ve hafta sonuna denk gelmeyen resmi-dini tatil günlerine aşağıda bulunan takvimden ulaşabilirsiniz.

"Aynı Kararlılıkta Devam Ettiriyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Elazığ'ı ziyaret etti. Kütüphane açılışına katılan Bakan, yaptığı açıklamada kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam ettiklerinin altını çizerek " Allah'a çok şükür şu ana kadar birinci dönemi nasıl yüz yüze eğitimle kapattıysak şubatta başlayan ikinci dönemi de aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun okullarda aldığı kararı hatırlatan Özer, artık okulların açık alanlarında maske takılmadığını ve vaka veya temaslı olduğunda sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmediğini vurguladı.  855 bin sınıfta eğitim öğretime ara verilmeden devam ettiğini söyleyen Özer, bu başarı hikayesinde öğrenci ve öğretmenlerin katkıları olduğunu söyledi.

Yaz Tatili 17 Haziran'da Başlayacak!

2021-2022 eğitim öğretim yılı MEB takvimine göre 17 Haziran tarihinde sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı henüz önümüzdeki yılın çalışma takvimini açıklamadı. Ancak yaz tatili uygulaması 90 gün sürerken 2022-2023 eğitim öğretim yılının Eylül ayının ikinci haftası başlaması öngörülüyor. 17 Haziran'da okulların kapanması ile birlikte İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dönem sonu ortalamasını içeren karnelerine kavuşacak. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllarda online olarak da erişime açılan karneler basılı olarak teslim edilecek. Başarı kriterlerini sağlayan öğrenciler ise Takdir ve Teşekkür Belgesi almaya hak kazanacaklar.

YORUMLAR 82
  • Bıkkın bir umutsuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım sana şükürler olsun sınıfın yarısından çoğu ramazanda okulu ekecekti benim de devamsızlık hakkım az kaldı sindi problem yok hehehe
    Cevapla
  • Mustafa Çeken 2 yıl önce Şikayet Et
    Ara tatil hiç verilmesin bir sürü kaybı var çocukların bu tatiller öğretmenlere yarıyor zaten eğitim sistemi allak bullak oldu
    Cevapla
  • Eylül sara Akan 2 yıl önce Şikayet Et
    12 gün tatil çok iyi gelecek
    Cevapla
  • Ali er 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklın yolu bir ara tatil ile bayram tatili birleştirilmeli. Bu daha önceden düşünülmeliydi.
    Cevapla
  • Serkantttt 2 yıl önce Şikayet Et
    Oku bi bak bakalım. ne birleştirmesi neyin kafasını yaşıyorsun birader
    Cevapla
  • Meto 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendince haklı ama; kar tatili, covit sınıf kapanması derken birde böyle ihtiyacımız olan tatiller de var çocuklara yazık oluyor.
    Cevapla
  • Jennie >33 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmuyor olmuyor QLLWKWKWKEJDHD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi