Burs verecek kurum ve vakıflar belli oldu! Öğrencilere aylık 2.250 TL'ye kadar burs imkanı!

2021-2022 eğitim öğretim yılı burs başvuruları geride kalırken birçok ihtiyaç sahibi öğrencinin eğitim giderleri vakıf ve kurumlar tarafından karşılanıyor. Üniversite eğitimi alan öğrenciler için vazgeçilmez olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredilerinin yanı sıra ortaokul ve lise öğrencileri bursluluk sınavlarına katılarak karşılıksız burs ödemesinden yararlanabiliyor. Bizde 2022-2023 eğitim öğretim yılı için burs veren özel vakıf ve kurumların başvuru takvimi, burs ücreti ve şartlarını derledik.

Burs verecek kurum ve vakıflar belli oldu! Öğrencilere aylık 2.250 TL'ye kadar burs imkanı!
Burs verecek kurum ve vakıflar belli oldu! Öğrencilere aylık 2.250 TL'ye kadar burs imkanı!
GİRİŞ 24.03.2022 09:04 GÜNCELLEME 24.03.2022 09:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ortaokul, lise ve üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin giderlerini karşılayabilmek adına birçok kurum ve vakıf elini taşın altına koyuyor. KYK burslarının yanı sıra Vakıflar Genel Müdürlüğü, tüm kademelerde yaptığı burs yardımlarıyla dikkat çekiyor. İlim Yayma Cemiyeti, Önder İmam Hatipliler Derneği, TÜRGEV, TÜGVA, Türk Eğitim Vakfı, AHBAP, Borusan ,TÜBİTAK, TEKVEN, Anadolu Vakfı, AGEYV, ATEGV, Vehbi Koç Vakfı, Türk Diyanet Vakfı, İSOV ve diğer bir çok özel kurum öğrencilere verdiği desteklerle biliniyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında alınan başvurular sona ermiş olsa da önümüzdeki yılda  ortaokul, lise ve üniversite eğitimi burs yardımı yapılacak. Bizde sizler için burs verecek kurumların başvuru şartlarını, tarihlerini ve ücretlerini sizler için hazırladık. İşte 2022-2023 burs veren vakıflar ve kurumlar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü 

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hem ortaöğrenim hem de üniversite eğitimi alan öğrencilere burs yardımı yapılıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik bursa sadece lisans programında okuyan öğrenciler müracaat edebiliyorlar. 2022 yılında burs ücretleri ortaöğrenim öğrencileri için aylık 100 TL olarak belirlenirken bu miktar üniversiteliler için 400 TL'ye çıkartıldı. 2023 yılında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik burs başvurularının Eylül'de üniversitelilere yönelik başvuruların ise Ekim ayında alınması bekleniyor. 

İlim Yayma Cemiyeti

İlim Yayma Cemiyeti, yüksek lisans, dokta ve özel araştırma bursu veriyor. Geçtiğimiz yıl yüksek yapan öğrencilere her ay 1.500 TL, doktora öğrencilerine ise aylık 2.250 TL burs ödemesi yapıldı. Başvuru işlemlerinin 2023 yılının Eylül ayı içerisinde başlaması bekleniyor. 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)

Türkiye Gençlik Vakfı, üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler için burs yardımı yapıyor. Adaylara 10 ay boyunca 300 TL'ye kadar burs ödemesi yapılıyor.  T.C. vatandaşı öğrenciler, 24 yaşından büyük olmayanlar, maddi desteğe ihtiyaç duyanlar burstan yararlanabiliyor. Burs başvurularının Eylül ayında alınması ön görülüyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)

Devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler TÜRGEV burslarından yararlanabiliyor. Adaylara 8 ay boyunca geri ödemesiz olarak 400 TL eğitim yardımı yapılıyor. Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 1-17 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. 2023 yılında da başvuru sürecinin benzer tarihlerde başlaması bekleniyor. TÜRGEV öğrencilere burs verirken ihtiyaç ve başarı olarak iki kategoride ayrım yapıyor.

TEKFEN 

Türk Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı üniversitelerde 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerde okuyan öğrencilere burs desteği sağlıyor.  KYK kredisi veya bursu alan öğrenciler de burs ödemelerinden yararlanabiliyor. Başvurular sonucunda burs almaya hak kazanan adaylara toplam 7 ay boyunca 1005 TL burs ödemesi yapılıyor. Geçtiğimiz yıl başvurular 28 Eylül-19 Ekim 2022 tarihleri arasında alınmıştı.

Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı

AGEYV burs başvurularından 4 yıllık üniversitelerde eğitim alan öğrenciler ile birlikte İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri faydalanabiliyor. 24 yaşını aşmamış, sabıka kaydı olmayan, sınıf tekrarı cezası bulunmayan, eğitimini sürdürmesi için maddi yardıma ihtiyacı olan üniversite öğrencileri başvuru yapabilirler. Geride bıraktığımız sene başvuru işlemleri 1-30 Ağustos tarihlerinde alındı. Bu yılda başvuruların Ağustos ayında alınması ön görülüyor.

Ankara Teknik Eğitim Geliştirme Vakfı

ATEGV burs başvuruları lisans öğrencilerine yönelik alınıyor. Herhangi bir kurumdan burs almayan, başarılı, 24 yaşını aşmamış öğrenciler ATEGV burslarına müracaat edebiliyor. Burs başvuru işlemleri internet üzerinden yapılırken burs ödemleri öğrencilerin durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Başvuru işlemleri geçtiğimiz yıl 6 Ağustos-24 Eylül 2021 tarihleri arasında alındı. Öğrencilere ise burs ödemeleri Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca yapılır.

Türk Eğitim Vakfı (TEV)

Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine verilir.  Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2.5 olan, devlet üniversitelerinde okuyan, maddi desteğe ihtiyaç duyan, başka kurum veya vakıftan burs almayan öğrenciler başvuru yapabilirler. 2021-2022 eğitim öğretim yılında aylık burs ücreti 800 TL olarak belirlenmiştir. Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri 6 Eylül-6 Ekim 2021 tarihleri arasında yapıldı. Bu yılda başvuru tarihlerinin değişmesi beklenmiyor.

Vehbi Koç Vakfı

Vehbi Koç Vakfı, eğitim bursları belirli üniversitelerde eğitim alan öğrencilere verilir. T.C. vatandaşı olanlar, örgün lisans eğitimi alan adaylar müracaat edebilirler. Başarılı olan öğrencilerin burs ödemeleri eğitim hayatları boyunca devam eder.  Burs ücretleri değişkenlik gösterir. Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri 13 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında alınmıştı.

YORUMLAR 2
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    koç sadece pkkdhkpcilelere veriyor burs
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz edep yahu, bu ülke ne badirelerden geçti ama koç hep bu ülkedeydi. Ayrıca çalışanlarına da değer verir, birde muhafazakâr şirketlerde çalışanlara bakın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır