Okulların kapanış tarihi açıklandı! MEB Nisan ayında okullarda 9 gün sürecek tatile gidiyor!

Eylül ayında başlayan yüz yüze eğitim süreci tam hızıyla devam ederken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci dönemin kesintisiz olarak süreceğini açıklamıştı. MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre öğrenciler önümüzdeki ay 9 günlük tatile girecek. Havaların ısınmasıyla beraber tatilin başlangıç ve bitiş tarihleri de veliler ve çocuklar tarafından merak ediliyor. Peki okullarda tatil ne zaman başlayacak? İşte öğrenciler için tatilin başlangıç ve bitiş tarihleri...

Okulların kapanış tarihi açıklandı! MEB Nisan ayında okullarda 9 gün sürecek tatile gidiyor!
Okulların kapanış tarihi açıklandı! MEB Nisan ayında okullarda 9 gün sürecek tatile gidiyor!
GİRİŞ 28.03.2022 09:13 GÜNCELLEME 28.03.2022 09:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Nisan ayına kısa bir zaman kala İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri okulların tatile gireceği tarihleri gündeme aldı. Uzun bir sürenin ardından çok özledikleri ders sıralarına ve arkadaşlarına Eylül ayı itibariyle kavuşan öğrenciler 7 aydır yüz yüze eğitime devam ediyor. Eylül ayında başlayan eğitim öğretim faaliyetleri birinci dönem ara tatili ve yarıyıl tatili kapsamında kısa bir ara vermişti. Yapılacak 9 günlük tatilin ardından okullar üç ay daha açık kalacak ve ardından 90 günlük yaz tatili başlayacak. Hava sıcaklıkların yükselmesi ve pandeminin etkisini iyice azaltması ile birlikte, aileler tatil planlaması yapmaya erkenden başladı. Bu kapsamda okulların kapanış tarihi ise merak konusu oldu. Peki okullarda 9 günlük tatil ne zaman başlayacak? İşte MEB 2021-2022 eğitim öğretim takvimi...

Nisan'da Öğrenciler Ara Tatile Giriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı son 4 yıldır okullarda ara tatil uyguluyor. Öğrenciler birinci dönem 15-19 Kasım tarihlerinde ara tatile gitmişti. İkinci dönem ara tatili ise yayınlanan takvim ile birlikte belli oldu. 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrenciler ikinci dönem ara tatili kapsamında 11-15 Nisan'da tatil yapacak. Ara tatilin ardından okullar 17 Haziran'a kadar açık kalacak ve ardından yaz tatili başlayacak.

Hafta Sonu İle Birlikte Tatil 9 Gün Sürecek!

Okullarda uygulanacak Nisan ara tatili 9 gün sürecek. MEB'in takvimine göre 8 Nisan Cuma günü kapanan okullar tekrar 18 Nisan Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerini kaldıkları yerden sürdürecek. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ara tatili 9 gün olacak.

"Sıkıntı Olmadan Dönemi Bitireceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde ziyaret ve çeşitli temaslar kurmak amacıyla Elazığ'ı ziyaret etti. Bir ilkokulun kütüphane açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı, birinci dönemin yüz yüze eğitimle kapatıldığını hatırlatarak ikinci döneminde aynı kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının okullarda uygulanan kurallarda değişikliğe gittiğinin altını çizen Özer, okul bahçelerinde maske kullanılmadığını vurgulayarak öğrencilerin sadece sınıflarda maske kullandığına dikkat çekti. Bakan Özer devamında " Aynı zamanda herhangi 1-2 vaka olduğu zaman artık sınıflarda yüz yüze eğitime ara vermiyoruz. Eğitim sistemimizde bulunan 855 bin dersliğin hiçbirisi yüz yüze eğitime ara vermeden eğitim-öğretime devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Öğretim Döneminin 5 Eylül'de Başlaması Bekleniyor!

Milli Eğitim Bakanlığı henüz 2022-2023 eğitim yılının çalışma takvimini açıklamadı. Ancak okullarda ikinci dönem 17 Haziran'da sona erecek. Öğrencilerin yıl sonu ortalamalarını içeren karnelerini almasıyla beraber 2021-2022 eğitim öğretim yılı resmen sona erecek. MEB hem pandemi döneminde hem de normal süreçte yaz tatili uygulamasını 90 gün uyguladı. Bu tarihler dikkate alındığında 2022-2023 eğitim öğretim yılının 5 Eylül tarihinde başlaması ön görülüyor. 

Ramazan'da Öğrencileri 3 Günlük Tatil Bekliyor!

Müslümanlar için birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olan  Ramazan ayı 2 Nisan- 2 Mayıs tarihleri arasında idrak edilecek. Hemen ardından Ramazan bayramı kutlanacak. Ülkemizde dini ve resmi tatil günlerinde, kamu kurumları, devlet daireleri, bankalar ve diğer kurumlar ile birlikte okullar ve üniversitelerde tatil yapacak. İşte okulların kapalı olacağı 2022 Ramazan bayramı tarihleri; 

Ramazan Bayramı Arifesi 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramının 1. günü 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramının 2. günü 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramının 3. günü (son) 4 Mayıs Çarşamba
 

Milyonlarca Öğrenci Sınavlara Katılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından 2022 yılı içerisinde bursluluk sınavı, liselere geçiş sınavı ve üniversite sınavları organize edilecek. Yaklaşık 5 milyondan fazla öğrenciyi yakından ilgilendiren sınav takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

YORUMLAR 17
  • İrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hafta son sinav haftalarida bitince okullar tatil edilsin.cocuklar hep hasta.2 degil 3 hafta olsun ara tatil.etrafta cok ciddi salgin var.
    Cevapla
  • Eylül sara Akan 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl zaten korona yüzünden tatil epey yaşadık artık yeter tatil az olsun derslerden geri kalmak istemiyoruz
    Cevapla
  • Hülya hanım 2 yıl önce Şikayet Et
    Kar tatiliyle yeterince tatil yaşadı çocuklar bu ara tatili kaldırsınlar. Kar düşmeyen bölgelerde yapsınlar yeterli.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    öğrenciler dinlenmesin sürekli ders yapsın diye düşünüyorsunuz ya çok yanlış her gün 8 saat olmaz. 4 ve 6 arasında değişmeli ve tatillerin sıklığı oğrencileri tembel yapmaz okuldan soğumasını engeller.
    Cevapla
  • Bilal DEMİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan Bayramıyla birleştirmeleri daha doğru olur. Ara tatil dönüşü 2 hafta sonra yine Bayram tatili. havaların ısınmasıyla rehavet daha da artacaktır.
    Cevapla
  • Napim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanane lan
    Cevapla
  • Napim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanane lan
    Cevapla
  • muhammad 2 yıl önce Şikayet Et
    kaç ta başlıyacak 9 gün sonta
    Cevapla
  • İlhan Makinist 2 yıl önce Şikayet Et
    bayramdan önceki haftaya çekilmeliydi.bayramla birleştirilmeliydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var